Home Seneste Januar 2019 - Nyheder Udvalgte koncerter i København, januar 2019

Udvalgte koncerter i København, januar 2019

2108
0
Behemoth fik knoppen blæst af, af sidevinden, på Copenhell '14

Så blev det sgu’ pludselig 2019 og januar er i fuld sving, lad os se hvad der gemmer sig af koncerter i krogene måneden ud.

Vi lægger ud i Huset-KBH på torsdag, hvor der afholdes en showcase med 4 fremadstormende, danske navne. Her kan du opleve smagsprøver fra elektropoppede Augustine, få poetiske kuldegysninger med Aufori, et skud pop/rock fra Ponti og endelig en omgang iørefaldende spillemandstoner fra L.T. Valentin.

Huset-KBH // d. 10/1 // Kl. 20.30 // 80kr.

Lørdag kan man kigge forbi Studenterhuset, hvor Heidra holder gratis release for deres nye album The Blackening Tide. Det bliver er folk influerede metalleres første album i 4 ½ år, efter udgivelsen af Awaiting Dawn helt tilbage i sommeren 2014.

Tiden er blandt andet blevet brugt på et par udskiftninger i bandet, som nu præsenterer både nyt og gammelt. Aftenen består af to sæt, et bestående af det nye album og et med udvalgte sange fra bagkataloget.

Studenterhuset // d. 12/1 // Kl. 21.00 // Gratis

Inden slutspurten sidst på måneden foretager vi lige en mellemlanding på Underwerket i Valby, fredag d. 18/1, hvor der afholdes Punks Undead Vol. 81. Denne gang med 3 bands på plakaten: Death To Seattle, King Carrot og Fixed Fight, der i samme ombæring fejrer udgivelsen af deres album Empty Homes.

Den har jeg en anmeldelse på trapperne af, eller, den er faktisk allerede skrevet, men skal lige presses igennem hjemmesidens snævre tarmsystem… yeah… dejligt billede, ikke? Nuvel, jeg har tidligere anmeldt en demo og en EP fra Fixed Fight da de gik under navnet Torment. En omgang herligt hærgende og smadret metallisk hardcore. Det er de stadig, nu bare endnu bedre end tidligere, læs anmeldelsen “snarest”!

Underwerket // d. 18/1 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Så tager vi et hop til torsdag d. 24, hvor der serveres dyster dommedagspop i Pumpehuset fra Anna Von Hausswolff. Sangerinden, komponisten og multiinstrumentalisten gør sig i en blanding af klassiske salmer, rock og støjeksperimenter og doommetal.

Senest har hun samarbejdet med produceren Randall Dunn, der især kendes fra sine samarbejder med navne som Earth, Sunn O))) og fra vores hjemlige andedam, Sort Sol på deres seneste album.

Pumpehuset // d. 24/1 // Kl. 21.00 // 260 kr.

Dagen efter, fredag d. 25, står den også i mørkets tegn, når Store Vega lægger sal til det polske sortedødsband Behemoth og en række navnkundige supportnavne. Behemoth er aktuelle med deres opfølger til mesterværket The Satanist, der har fået en lidt blandet modtagelse, men live skulle de stadig være på toppen.

Supporten tæller legendariske At The Gates og Wolves In The Throne Room, noget af et slagkraftigt lineup!

Store Vega // d. 25/1 // Kl. 19.00 // 375 kr.  (FÅ BILETTER TILBAGE)

Samme aften indtager rockbandet Lucer scenen på Hotel Cecil, og præsenterer numre fra deres nye album, Mirror of A Man. Debutten, Bring Me Good News, udkom for godt 3 år siden, en ret lige ud af landevejen rockplade, spækket med fængende ørehængere.

Siden har bandet spillet et hav af koncerter og blandt andet leveret nummeret “Midnight Sun” til Royal Beers tv-reklamer.

Hotel Cecil // d. 25/1 // Kl. 20.00 // 120 kr.

Vi runder af med 3 arrangementer lørdag d. 26/1 og lægger ud på Loppen, hvor Part Time Records holder labelaften. Hele 4 navne præsenteres på scenen, hvor man kan opleve én-mands crooner projektet Visitor Kane, dansksproget rock fra Mønsterrapporten, som Jonas fornylig har anmeldt, keyboardrockinginthefreeworld fra Tears og post-punk/krautrock fra Lød. Sidstnævnte kunne man blandt andet opleve på Roskilde Rising i sommers.

Loppen // d. 26/1 // Kl. 20.30 // 100 kr.

Tilbage i Huset-KBH står den på indie fra 4 Guys From The Future, som vi havde fornøjelsen af at præsentere nogle nye numre fra hen over efteråret. Melankolsk stemning med nordisk temperament, præsenteres deres lyd som, en lyd de ikke har leveret live i 4 år. Så der er ikke blot tale om et comeback på pladefronten men også en tilbagevenden som liveband, man kan opleve denne aften.

Support: Blitzkrieg

Huset-KBH // d. 26/1 // Kl. 90/120 kr.

Vi runder denne omgang af med et arrangement, som med en vis sandsynlighed ender med, at blive udsolgt, måske endda snart, så lad os ikke spilde tiden. Lille Vega huset endnu engang When Copenhell Freezes Over, Copenhells vintertradition, hvor en række danske metal/rockbands får lov til, at vise hvor det der skab skal stå.

Igen i år kan man nok godt regne med, at et eller flere af de 6 bands vil være at finde på sommerens festival. To stærke bud kunne være proigressive Sunless Dawn og doomede Alkymist, der hver især leverede to af de bedste metalplader i 2018. De mere thrashede Xenoblight er også en stærk “contender”, efter en rost debut og ikke mindst deres liveshows, som også bragte dem en tur på Wacken Open Air sidste år.

De mere mystiske (O) trak også overskrifter med deres debutudgivelse, ligesom metalcoregruppen Cold Night For Alligators fik en del anmeldere til at klappe, da de udsendte deres anden plade. Endelig har vi retro-rockbandet Tainted Lady, som allerede har været en tur omkring Copenhell, da de indtog Pandæmonium Scenen ved middagstid sidste år.

Lille Vega // d. 26/1 // Kl. 18.00 // 165 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Thomas Bjerregaard Bonde/GFR, Behemoth på Copenhell ’14

Previous articlePremiere: Ny video fra De Forbandede
Next articleHanging The Nihilist: Crow (EP) ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.