Home Koncert omtaler & artikler Januar 2017 - Koncert omtaler & artikler Udvalgte koncerter i København, januar 2017

Udvalgte koncerter i København, januar 2017

1959
0

Januar har det med at føles lang og mørk, men egentlig går vi jo mod lysere tider, selvom det ikke helt ser sådan ud. Spillestederne har det dog med, at gå lidt i vinterhi i denne måned, hvor folk åbenbart bruger de sidste skillinger på udsalg i stedet for en koncert – undtagen metalfolket, de har en del at vælge imellem i denne måned.

Vi lægger ud med en ordentlig en over nakken på KB18 i aften (fredag), hvor Hexis holder hardcore hof inden de drager på en temmelig omfattende Asien-tur, som strækker sig over flere måneder.

Vi har oplevet Hexis  live på 2014 udgaven af Roskilde Festival, hvor vi også lavede et interview med dem. Bandet udsendte albummet Abalam i begyndelsen af 2014, et album jeg med jævne mellemrum lod mig opsluge af hen over året, men først fik nosset mig sammen til at anmelde i december det år (og som i øvrigt bragede ind på en 3. plads på min favoritliste over danske albums i 2014). I den 5-stjernede anmeldelse af Abalam skrev jeg blandt andet:

“Jeg har taget mig selv i, at lade Abalam spille igennem en 3-4 gange i træk, hvor jeg uden at gøre modstand, lod mig spærre inde i det dystre parallelunivers Hexis får skabt. Bandet får “monotonien” i deres musik til at arbejde til deres fordel, så det får en hypnotiserende og ganske uimodståelig virkning. Samtidig rummer Abalam rigeligt med små eksplosioner eller vanvittigt hektiske og brusende passager, hvor det hele nærmest står i flammer”. Læs hele anmeldelsen HER

Bandet har hele 4 bands med sig i Kødbyen, hvor du også får Lifesick, Telos, Fatal Fury og Justin Hate, som Jonas sendte 4 stjerner efter tilbage i juni 2014.

KB18 // d. 6/1 // Kl. 19.00 // 80 kr.

Vi forsætter med noget til nakken på High Voltage lørdag aften, hvor Hearteater holder release for deres nye EP Mare, som vi anmelder i næste uge. Jeg anmeldte en rigtig fin EP fra bandet i efteråret 2015, hvor jeg endda gik så vidt som at kalde dem et frisk pust på “metal”-scenen:

“Nu skrev jeg metal i gåseøjne, for jo, der er også metalliske elementer i grundmassen hos Hearteater, især den del af metallen der blandes op med hardcoren. Men der er også en masse andet på spil (grunge, metalcore m.m.), når bandet, tilsyneladende fordomsfrit og med masser af gåpåmod og selvtillid, låner, hugger, svejser sammen og modellerer det de lige synes passer sammen”. Læs resten af anmeldelsen HER

Mare er der måske skruet lidt ned for core delen og op for tyngden.

Udover gratis øl i en time og gratis entré, så er der flere nytårsgaver, med sig har de nemlig Archives Of Alaska, som Jonas anmeldte en EP fra i slutningen af sidste år. Hele 5 stjerner blev det til:

“Af en debut-EP at være er Archives of Alaska’s selvbetitlede EP en ret afklaret affære. Retningen er sat, og der er dømt fuld fart ud over metalsletterne, med højt til loftet på de melodiske stykker, som heldigvis trækker mere på melodisk hard rock end outright pop”. Læs resten af anmeldelsen HER

High Voltage // d. 7/1 // Kl. 21.00 // Gratis

Så skal vi have noget nyt lård, Blastbeast.dk afholder for fjerde gang deres The New Shit Showcase, endnu engang er det Pumpehuset der skal stå for skud. Metal-gutterne har tidligere ramt temmelig godt plet med programmet og fanget nogle spændende navne, som var på vej op af rangstigen (såfremt en sådan findes?). Anyway, i år er ingen undtagelse, hvor du kan opleve indianer-rock fra The Ritual, progressive toner fra Iotunn, tung doom fra Dreich, psykedelisk rock fra Kolding fra Silhouette, Svartmålm fra Færøerne, som Blastbeast nærmest har headhuntet under et besøg på klippeøerne og endelig er der klassisk død fra Aarhus fra Baest (tidligere Bæst)

De har smedet på helvedes flammer mens de var varme og udsendt både en demo og en EP sidste år, to udgivelser som jeg lagde ører til og sendte 4 stjerner efter. Troels-Henrik fangede bandet live på Radar tilbage i oktober måned, hvor det, ta-dah, også blev til 4 stjerner!

Pumpehuset // d. 7/1 // Kl. 19.00 // 70 kr.

Så hopper vi frem til fredag d. 13/1 (dam dam DAAAM), hvor der er kombineret debut- og releasekoncert på Beta med A Sun Traverse. Bandet består dog ikke af novicer, der er tale om en håndfuld ex.-Saturnus medlemmer samt Michael H. Andersen (Thorium) på vokal. Stilen er heller ikke helt ulig Saturnus, tung og melodisk, til tider smuk og “pæn” doomet metal.

Jeg er først lige begyndt at lytte til bandet debut, men det er meget, meget lovende. Der lander en anmeldelse i ugen efter denne releasekoncert. Med sig har de Aalborg doom-bandet Alter Of Oblivion.

Beta // d. 13/1 // Kl. 21.00 // 125/150 kr.

Vi forsætter lørdag med endnu en releasekoncert, denne gang på High Voltage, hvor metalbandet Pectora fejre dem selv og deres nye EP/vinyl. Gruppen er et af den slags bands, som indtil videre er røget lidt under min radar, men som er dukket op som supportnavn hist og her i disse spalter. Men hey, de er da velkommen til at sende deres heavy metal vores vej (hint hint, nudge nudge).

High Voltage // d. 14/1 // Kl. 21.00 // 70 kr.

They are coming… til Huset-KBH! Men hvem? Prime is coming! Prime Collective søsætter lidt af et projekt i midten af januar, når de tager et dusin af “deres” bandes (ja, 12 styks) under armen, eller i en bus (?) og besøger Posten i Odense, Studenterhuset i Aarhus og altså Huset-KBH denne lørdag.

Konceptet er korte, eksplosive koncerter fra to scener, som skal fungerer som mættende appetitvækker/smagsprøver fra Primes del af den danske musikscene, samtidig med går et eventuelt overskud til Børnecancer Fonden. Line-uppet består som nævnt af hele 12 bands, hvoraf vi også har anmeldt en stor del: Siamese, Ghost Iris, Defecto, møl, Sons Of Death Valley, Cold Night For alligators, Wolf Pack, Cabal, EVRA, Daycare For Jedi, Halcyon Hope og Unseen Faith.

Huset-KBH // d. 14/1 // Kl. 19.00 // 80 kr.

Så tager vi endnu et hop, denne gang til fredag d. 20/1, hvor Pumpehuset for en kort bemærkning fyrer op for deres byhave-koncept udenfor sæsonen, under overskriften Vinterbyhaven. Dog udfordrer man ikke skæbnen, og vejrguderne, men trækker Byhaven ind i Pumpehusets sale, hvor der bydes på et ret alsidigt musikprogram og Byhavenbingo.

Af musik får du blandt andet pop fra Sjæl I Flammer, endnu et visit i hovedstaden fra Silhouette, der spillede til The New Shit tidligere på måneden, der er indie-rock fra No Light, som vi siden i sommers har sendt 4 stjerner efter af to omgange, først for en EP, sidenhen deres albumdebut. Og så er der mørke, grimme toner fra den metalliske undergrund fra ORM, som vi oplevede give en 4-stjernet koncert på Roskilde Rising i sommers:

“Jeg er overbevist om, at ORM havde været en meget mere intens og overrumplende oplevelse, hvis de kun havde max en halv time til at spille med musklerne, for muskler er der egentlig nok af i bandets foruroligende, bistre og nådesløse musik”.

Lad os håbe det er mørkt nok i Pumpehuset så!

Pumpehuset // d. 20/1 // Kl. 18.00 // 130 kr.

Torsdagen efter, d. 26/1, tager vi årets første tur omkring Staden og Loppen, som er i det punkede hjørne denne aften. Der er besøg fra Brighton i form af post-punkerne Cold Pumas, men det er de to hjemlige navne som klinger mere velkendte i vore ører.

Spines udsendte sidste år EP’en Lymph Nodes, der var så punk-tastic, at Thomas både sendte 5 stjerner efter dem og havde dem blandt sine favorit EP’er fra året der gik og i den forbindelse skrev følgende:

“Seneste anmeldelse fra min side, og på trods af at Lymph Nodes ikke gik rent ind ved første gennemlytning, formår den stadig at snige sig ind på en 2. plads. Lymph Nodes byder på fornemt eksekveret post-punk, hvor trioen EP’en igennem leverer på et meget højt niveau.

Som skrevet i anmeldelsen, vil det overraske mig gevaldigt, hvis ikke Spines får kæmpet sig op fra undergrunden, for talentet, attituden og evnen til at skrive sange, er så sandelig til stede, og er de lige så cool live, som de lyder på plade, så bør vejen være banet for et “gennembrud, måske det sker i 2017, det vil uden tvivl være fortjent”.

Et gennembrud (alt efter målestok) er det allerede blevet til for fremadstormende Yung, som også har fået opmærksomhed fra udlandet, ikke mindst England. Vores egen Troels-Henrik var ude med 5 stjerner til bandet for EP’en These Thoughts Are Like Madatory Chores tilbage i september 2015, hvor han blandt andet roste deres evner til at skrive korte numre, den tjekkede lyd, energien og kontrollen over virkemidlerne.

Loppen // d. 26/1 // Kl. 20.30 // 115 kr.

Dagen efter smutter vi tilbage til Amager, denne gang Amager Bio, hvor der er dansk blues-rock på plakaten, endda af den prisbelønnede og 6-stjernede slags, nemlig Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Det var Jonas der var ude med sjældne 6 stjerner til live cd/dvd udgivelsen Songs From The Road, da det udkom i efteråret 2015:

“Det eneste spørgsmål for mig efter en håndfuld lytninger og lidt til, har primært været om man skulle op på topkarakteren. Eftersom jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvordan udgivelsen skulle have været markant bedre, så må konklusionen være, at Songs From the Road, som live-album og dokumentation af et blues band i deres rette element, er til 6 stjerner”. Læs hele anmeldelsen HER

Desuden kan du, når du nu lige er i gang med at fedte rundt i vores arkiv, læse et interview med Thorbjørn Risager HER, hvor han fortæller lidt om livet på landevejene i ind- og udland.

I denne måned udkommer Risager og bands nye album Change My Game, en plade vi har modtaget til anmeldelse, så der følger en anmeldelse sidst på måneden!

Amager Bio // d. 27/1 // Kl. 20.00 // 150 kr.

“Her er der tale om en plade, der tåler – og kalder – på mange genlyt og som umiskendeligt henter referencer i fortiden, men samtidig har noget tidsløst over sig.

Det er så nemt at hænge sig i musikeres tekniske formåen og mangen en gang har jeg hørt ytringer som ’han spiller mega fedt’ om denne eller hine musiker. Bleach Blondes viser at man også kan producere sig til et stærkt udtryk – og er man dygtig nok til at lave sin lyd, så trænger evnerne mere i baggrunden”.

Således skrev Troels-Henrik som en del af begrundelsen, da han havde Bleach Blondes‘ album You could take the whole world to bed with you på hans liste over favoritudgivelser i 2016. Et album han i øvrigt også sendte 5 stjerner efter tilbage i april måned sidste år.

Fredag d. 27. kan de opleves på Drone Bar, der snart er fortid, sammen med svenske Pets or Food, ganske gratis endda!

Drone // d. 27/1 // Kl. 21.00 // Gratis

Vi runder af for denne omgang med… mere metal! Endda en af de større brag, der er nemlig When Copenhell Freezes Over i Lille Vega sidste lørdag i januar. 6 bands, hvoraf vi har anmeldt de 5, kun hardcore gruppen Woes er undsluppet indtil videre. Så vi kører lige lidt rapid fire, inden vi kan puste ud og samle kræfter til februar.

Forever Still har vi de seneste år anmeldt 3 EP’er og et album fra, hvor albummet Tied Down samlede nogle af de her anmeldte EP’er på en enkelt udgivelse. Der er ingen tvivl om at forsanger Maja Shining og band har styr på deres virkemidler, udtrykket og har meget af det der skal til for, at man kan kalde det en komplet pakke.

Du får klassisk, melodisk tungrock fra SEA, som jeg både har anmeldt på plade og live på Copenhell  sommeren 2015. En sommer hvor jeg også oplevede Aphyxion give den max gas på Uhørt Festival, hvor de unge, men garvede og rutinerede gutter, var ved at fræse pladsen op. Samme efterår udsendte de det fine debutalbum Earth Entangled, som jeg sendte 4 stjerner efter, mens Jonas var knap så gavmild da han for nylig anmeldte den ambitiøse opfølger Aftermath til 3 stjerner.

“Københavnske Defecto albumdebuterer med pomp, pragt og en god portion pondus. Stilen er symfonisk metal med progressive rockelementer, der flyder fornemt det meste af vejen, men måske lige mangler de sidste finjusteringer for at være en fuldtræffer”.

Således skrev jeg tilbage i marts måned, da jeg anmeldte Defecto‘s debutalbum Excluded til 4 stjerner. Nu gælder det så helvede i mini format, den rigtige Copenhell Festival havde de æren af, at åbne sidse sommer.

Det post-apokalyptiske hardcore orkester LLNN, som jeg både har oplevet live et par gange og anmeldt to udgivelser fra, begge til 5 stjerner, er sidste navn. Først var det EP’en Marks der detonerede med kraftfuld og urovækkende scifi-hardcore og senest mini-albummet Loss, hvor verden gik under og man fik lov til at svæve fortabt og alene ude i verdensrummet, mens man kunne betragte ødelæggelserne:

“For den danske post-apokalyptiske space-hardcore gruppe spiller højt. Meget højt. Og lyder flintrende arrige og indignerede når de bombarderer ens øregange med tunge hug, gennemtrængende guitar og hidsige råb på deres anden udgivelse, Loss. Kimen blev lagt med den 1 ½ år gamle EP Marks, hvor bandet på fornem og original vis forenede elementer fra post-hardcore, space-rock, støj-metal og regulær bankende larm, til et meget kompakt og slagkraftigt udtryk”.

Lille Vega // d. 28/1 // Kl. 18.00 // 125/140 kr.

Af Ken Damgaard Thomsen

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.