Home Koncerter Udvalgte koncerter i København, uge 48

Udvalgte koncerter i København, uge 48

2175
0

Nå, december banker på og spillestederne trapper op, op til weekenden, 9 arrangementer forude, lad os hoppe lige ind i det.

Med en torsdag der byder på to af slagsen. Vi lægger ud med et lidt specielt arrangement i Store Vega, hvor Jonah Blacksmith giver en koncert, som er en kombination af livemusik og filmforevisning. Det gjorde de også på Heartland Festival i år, hvor Troels-Henrik var så begejstret, at han tildelte dem topkarakter for oplevelsen. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Og lad os bare få det slået helt fast: Uha, de kan noget! Faktisk er denne oplevelse en vekselvirkning mellem at når man ser et filmklip, så håber man ikke det snart slutter – men da det afløses af bandets sange, får man også lyst til at dette fortsætter. Og på den måde afløser godt bedre, som så afløses af endnu bedre.

Det er afsindigt stærkt. Der er mange lag i det her, og jeg skal prøve at holde tungen lige i munden. For selv om klippene mens bandet spiller mest har præg af musikvideo, så er filmpassagerne imellem en gevaldig homage”.

Store Vega // d. 29/11 // Kl. 19.00 // 250 kr.

Spillestedet Stengade står den samme aften på doom fra Age of Woe og Alkymist, som er er aktuelle med deres meget roste, selvbetitlede debutalbum, som jeg selv sendte en topkarakter efter tilbage i oktober måned:

“6 numre på 44 minutter og ikke et sekund af dem virker som spild af tid. Elementerne er sådan set velkendte nok, sammen og hver for sig. Der hænger en dunkel doom-stemning over hele udgivelsen, der ubesværet blandes med en god dosis atmosfærisk metal af alkymisterne, som hælder tilpas med prog og sludge oveni. Jeg ved ikke hvad den hemmelige ingrediens er, men bandet har tilsat en eller anden gennemsigtig væske, der binder det hele sammen til en ikke så lidt kraftfuld mikstur”.

Spillestedet Stengade // d. 29/11 // Kl. 20.00 // 100 kr. 
Fredagens rundtur starter i Musikcaféen i Huset-KBH, hvor der er dobbelt op på dansk core af den energiske og moderne slags, fra Odd Palace og Daze of June.

Sidstnævnte udsendte deres debut op til sommerferien, en af de palder vi simpelthen ikke nåede omkring, beklager. Til gengæld var Jonas meget positiv over den EP bandet udsendte i 2016, da de stadig gik under navnet Archives of Alaska:

“Af en debut-EP at være er Archives of Alaska’s selvbetitlede EP en ret afklaret affære. Retningen er sat, og der er dømt fuld fart ud over metalsletterne, med højt til loftet på de melodiske stykker, som heldigvis trækker mere på melodisk hard rock end outright pop”.

Huset-KBH // d. 30//11 // Kl. 20.00 // 100/130 kr.

Vi forsætter på Loppen, som denne aften byder på mørke toner fra The Love Coffin, der er aktuelle med debutpladen Cloudlands, som Jonas anmeldte for lidt over en måned siden:

“Den københavnske kvintet bevæger sig stadig i et sortrandet udtryk, der trækker på new romance bølgen og post-punken. Jonathan K. Magnussen’s vokal er stadig et markant bekendtskab – han både snerrer, vrisser og hyler ind i mellem. Lige så bygger albummet, ganske naturligt, videre på lyden fra blandt andet EP’en Buffalo Thunder fra 2016, hvor akustiske guitarer ofte bruges som rytmisk element, mens de elektriske guitarer flænser og flår og skaber dynamik i lydbilledet”.

Support: Collider + Bitchcraft

Loppen // d. 30/11 // Kl. 21.00 // 85 kr.
Vi slutter fredag på Amager, hvor Beta lægger scene til nogle Pudsige Herrer og Farlige Typer I Modlys, to bands, som vi også har været omkring med anmeldelser.

Jeg anmeldte selv deres 70er beton- møder 90er tungrock demo Grab Em By The… sidste sommer, mens Jonas kastede sig over deres egentlige debut, Syretesten, tidligere i år:

“De Pudsige Herrer lyder lidt som et sammenstød mellem en flok samfundskritiske hippier og nogle stener/syrerockere, der bare gerne vil flænse godt igennem. Samfundskritikken aner man i øvrigt allerede på coveret, hvor Lars Løkke og Anders Samuelsen lurer øverst i billedet…”.

Farlige Typer i Modlys befinder sig et beslægtede musikalske farvande, men kører en mere rocket stil, som man kunne kalde “eftertænksom bodegarock”. Noget der måske ikke helt fangede, eller talte til mig, da jeg for lidt over et år siden anmeldte deres EP Sorg – men som nok kunne fungere bedre live!

Beta // d. 30/11 // Kl. 20.00 // 95/125 kr.

Så hopper vi til lørdag, hvor der er hele 4 arrangementer, at vælge i mellem. Vi lægger ud på Richter i Gladsaxe, hvor den står på danske upcoming toner fra bandet Luster, der har haft et stærkt år med nogle godt modtagne singler og radio airplay på P6. Jeg oplevede det 80/90er rockende band live to gange indenfor få uger i sommers, i det de både spillede på Midsommer Festival og Roskilde Rising.

Om koncerten på Rising skrev jeg blandt andet:

“Ligesom på Midsommer Festival, så smed Luster to af deres stærkeste kort i koncertens indledning, først med den ultra catchy “My Sharona” huggende “New Pleasure”, der kort og godt bare er en super effektiv sætåbner. Bandets svendestykke er dog, indtil videre, den ekstremt smittende og fængende “You’ve Got The Heat”, her som tredje nummer, der lyder som om Robert Smith og The Cure er kommet i sommerhumør, har lejet en åben sportsvogn og cruiser igennem LA og omegn, mens de lytter til Randy Newmans “I Love LA”. Den rute måtte Luster for min skyld gerne drøne videre ud af, hvis der skal vælges en mere snorlige retning fremover”.

Richter // d. 1/12 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Så skal vi et smut i Pumpehuset, hvor du kan opleve De Underjordiske, som er ved at runde koncertåret af efter udgivelsen af deres plade Flænger I Luften, der udkom i begyndelsen af april.

Vi har anmeldt gruppen en hel del gange live, blandt andet på Roskilde Rising i 2015, hvor bandet også udsendte den roste debutplade Ind I Flammerne, og i Pumpehuset året efter. De var, i hvert fald sidst vi oplevede dem på en scene, garant for at rocke ret tungt igennem, ikke mindst for den psykedeliske genre de dengang befandt sig i. På bandets nyeste album lyder det som om de har bevæget sig i en endnu mere regulært rockende retning.

Pumpehuset // d. 1/12 // Kl. 20.00 // 170 kr.

Ideal Bar er der besøg fra dansk/islandske Kajsa Vala, som Jonas har drysset stjerner ud over af tre omgange. Først blev det til 4 stjerner for den selvbetitlede udgivelse Kajsa Vala i 2016, dernæst sendte han 5 stjerner efter sangerinde med band for en koncert på Radar i foråret, og senest var der 4 stjerner til nyeste album, Tomorrow Is Not Lost:

“Tomorrow Is Not Lost virker generelt som en mere sammenhængende og for den sags skyld også sammenspillet plade end 2016’s fine, men lidt mere strittende selvbetitlede album. Der er en fin dynamik på albummet, og selv om man kan savne nogle af de lidt mere rå rockende gnister fra den elektriske guitar, så bliver udtrykket også lidt mere homogent – på godt og ondt”.

Ideal Bar // d. 1/12 // Kl. 19.00 // 135 kr. 

Vi lukker og slukker med endnu et lidt specielt arrangement, denne gang en musicalfilm skabt af orkesteret Tidlige Armbånd, med afsæt i deres seneste tre EPer (vi har en del i arkivet med gruppen). Bandet er nærmest umulige, at sætte en genre på, andet end at tekstuniverset er dansksproget. Det er legesygt, eksperimenterende, kompromisløst, diffust, stramt, opløst, skørt, poetisk og vildt.

Filmen lyder ikke som om den skruer ned for nogle af de ting Tidlige Armbånd er kendte for:

“I ‘Døtre af Danmark’ sammenflettes ti skæbner. De lever i en konstrueret nutid, der både
trækker på det genkendelige og det absurde. Filmens ti karakterer er arketyper tilsat forskellige former for smagsforstærkere. Ved at overdrive og udpensle sin samtid bringer ‘Døtre af Danmark’ et kalejdoskopisk udsyn til et land præget af modsatrettede kræfter”.

Hvis du er nysgerrig efter, hvad det hele går ud på, så har filmen premiere i Bryggekælderen, Njalsgade 15, der er gratis éntre og popcorn, samt bobler til de hurtigste.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Luster på Midsommer Festival ’18

Previous articleJosa Barck: Keep Your Batteries Warm ★★★★☆☆
Next articleCrimson Heath: Crimson Heath (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.