Home Interviews Tro, tvivl og sandheder uden svar – interview med The Hail Music...

Tro, tvivl og sandheder uden svar – interview med The Hail Music Committee

2459
0

The Hail Music Committee er aktuelle med den lille, filmiske EP Origins, hvor et centralt emne er den tvivl vi alle er fælles om, at løbe rundt med. Vi har fået en snak med bagmanden, Daniel Shailesh om det musikalske projekt, troen, tvivlen og sandheder uden svar.

Da jeg anmeldte Origins, der over blot 12 minutter og 3 numre folder et helt lille filmisk univers ud i lydformat, sendte tankerne mig i retning af både Radiohead og Ennio Morricones western soundtracks. Det var også meningen, men Shailesh har gang i et større projekt, og dette var, som titlen antyder, “blot” en begyndelse… eller oprindelse?

Du har netop udsendt en EP under navnet The Hail Music Committee, men hvad er baggrunden for projektet?

Jeg har altid været fascineret af tvivl… og når vi, som mennesker, tør være i den. Tvivl, er en dør ned til en dybere og mere nuanceret del af vores verden, hvor sandheder ikke nødvendigvis former sig som svar. Det er i bund og grund også det, The Hail Music Committee handler om.

The Hail Music Committee… hvad er tankerne bag og betydningen af navnet?

Over de seneste år har sange samlet sig i en bunke og i juni/juli ’17, besluttede jeg mig for at gå skridtet videre og indspille dem, alt imens jeg overvejede hvilken konstellation musikken krævede. Måske ville man, rent teknisk, kalde THMC et soloprojekt på nuværende tidspunkt, men planen er at få fuldt orkester på efterhånden som vi får samlet hele komiteen. Imens og indtil da, kan man måske sige, at vi alle er sammen om tvivlen og at navnet er en invitation fra mig til alle interesserede. En måde at udtrykke og forme et fællesskab på.

EPen hedder Origins, hvad skal man lægge i det navn og hvilken “oprindelse” er der tale om?

Det handler om at tage sine første skridt i det ukendte, at definere en tilværelse og gå efter at skabe den, også selvom man ikke er sikker på udfaldet. Det er oprindelsen af både THMC, men også budskabet om tvivl og musik som spirituelle værktøj.

EPen lyder på mange måder som en begyndelse, og som starten på et større musikalsk univers, eller noget der kan bygges videre på – er det et startskud, eller ser du Origins som et lille, selvstændigt værk?

Der er planer om at udvide ep’en med en opfølger i samme format. Men hvor ’Origins’ er meget western inspireret tror jeg, at den nye ep kommer til at omfavne en lidt anden film- genre, hvor ørkensandet bliver udskiftet med noget, der kunne minde om bølgegang. Ideen er dog helt sikkert, at man skal kunne høre de to ep’er som sammenhængende værker.

Lyden sender tankerne i retning af navne som Ennio Morricone, Nick Cave og Radiohead, men hvad er egentlig dine inspirationskilder og grundene til, at det lyder som det gør?

Det er en god blanding af musik lavet af kunstnere, som dem, du nævner der, men det er i den grad også film, tv-serier og ja, alt hvad der indeholder gode og mørke historier. Det er også derfra opbygningen af ’Origins’ stammer. Det var et forsøg på at skabe en EP, der føles som sin egen lille film med 3 numre der tilsammen fortæller en historie – bare uden billeder.

Du spillede for nylig en koncert til Fortovsfest, i Krist Kirken, hvad var det for en oplevelse?

Det var en utrolig lærerig oplevelse. Det er de første skridt vi tager på scenerne for tiden og hver koncert har haft forskelligt line-up, så det er altid spændene at spille, lytte og prøve sig frem. Kirken var et specielt rum at spille i og det var fascinerende at mærke effekten af rummet, musikken og dem der var mødt op. Vi kommer gerne til Fortovsfest en anden gang.

Her var The Hail Music Committee en duo, hvordan påvirkede det lydbilledet og ændrede de numre der blev spillet?

Det er et meget mere nøgent udtryk, man står tilbage med. Teksten har det med at komme lidt bedre frem, når den kun er i selskab med to guitarer, frem for et fuldt band. På den anden side, går man jo så på kompromis med det filmiske og storladne til en vis grad. Men det er altid en afvejning. Og vi prøver hele tiden nye ting af.

Hvad skal der ske med The Hail Music Committee, nu vi har fået Origins?

Vi skal spille flere koncerter, det er et af hovedmålene. Komme ud og mærke musikken blandt andre. Lige nu har vi et par koncerter på plakaten; på cafeen Fovl til en lille koncert d. 13 juni og Copenhagen Songwriters Festival d. 31 august på Vesterbro. Vi tilføjer flere løbende. Det andet mål er at tage i studiet til efteråret, så vi kan stå med næste kapitel i ’Origins’-serien så hurtigt som muligt!

Vi siger tak til Daniel, følg The Hail Music Committee på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Johan Büchler

Previous articleMidsommer Festival: Programtjek, lørdag d. 16/6
Next articleRF ’18: På tur i programmet, torsdag d. 5/7

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.