Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Tom Bjerg: Hurtigt Ud Hurtigt Hjem ★★★★☆☆

Tom Bjerg: Hurtigt Ud Hurtigt Hjem ★★★★☆☆

976
0

Tom Bjerg holder masterclass i 80’er-inspireret produktion. Sangmaterialet er dog mindre stærkt end produktion og lyd, og idealet om at måle sig med TV-2 og C.V.Jørgensen bliver lige højt nok sat. Det til trods, er Hurtigt Ud Hurtigt Hjem et behageligt bekendtskab. 

I en tid, hvor AGF pludselig vinder medaljer og alle taler om hvordan økonomien sikkert får det helt forfærdeligt lige om lidt, kan det være oplagt at tænke at jorden er gødet til en bølge af nye, danske klassikere som vi så i 80’erne.

Det synes i hvert fald at være Tom Bjergs ambition, da han skriver navne som TV-2, C.V. Jørgensen, Lis Sørensen og Prefab Sprout på som inspirationer til sin dansksprogede musik – med opdateret lyd, forstås.

Den opdaterede lyd sidder lige i skabet; der er storby-cool blæsere, luftige klaverer og mekaniske, vellydende trommer med nik til 80’erne, men stadig nutidig kvalitet.
Bjergs stemme er fortællende, rolig og lægger sig perfekt i mixet med musikken. Ja, pressematerialet nævner også af alle ting War On Drugs, og især på afslutteren, ‘Hvis Vi Skal’, ligger vokalen på samme måde som amerikanerne.

Det er virkelig fint, pænt – men…

Åbneren har så bestemt et vist hitpotentiale. Men ellers er der desværre lidt en tendens til at numrene på lækker vis siver ind i ørerne – og så stille og roligt siver ud igen, når de klinger ud. Der er ikke rigtigt TV-2s evige pop-hooks eller finurlige tekster. Der er måske lidt Lis Sørensens hjerte – men ikke leveret helt så dybtfølt.

Titelnummeret kunne i underlægningen have været en vuggende Sadé-soul (som i forvejen kan betegnes ’tidsløs’ eller endda langt forud for sin tid), men altså med Bjergs rolige vokal over. Måske er det mig, der stiller for store krav, men for et titelnummer bliver et refræn, der går

Hviler i kø på motorvejen
mest sig selv
og helt sin egen
gi’r du et tegn
når du når frem
Hurtigt ud
og hurtigt hjem

…lidt en skuffelse; der burde kunnes få mere ud af et tema som ’hurtigt ud og hurtigt hjem’. Men hverdagspoesi á la C.V. og TV-2 er det da. Det mangler bare lidt af dét der. Dét, der gør det banale genialt.

Der er ni numre, som deles af en fin, sart ballade, ‘Når Natten’, på midten. Bølgeskvulp, guitar og småbetragtninger om hverdagen, søvn og at være sammen. Fint, sart og måske også lidt kliché- (ikke bandet!) præget.

Jeg tror, jeg forstår ambitionen bag Hurtigt Ud Hurtig Hjem. Og der er virkelig tale om et projekt, hvor der er godt fat i lyden og de stemninger, den kan sætte.
Pladen kan jeg snildt forestille mig spille på caféer og andre steder, hvor den med vellyd vil være et flot tapet. Men i modsætning til (nogen af) inspirationskilderne, så vil der ikke være mange ’hov-oplevelser’ hvor en sprog-vending eller en særlig sjælelig levering for et øjeblik tager opmærksomheden.

Hurtigt Ud Hurtigt Hjem skal nok også noget andet. Og nøj, hvor er den fint produceret.
Så vi sniger os alligevel op på fire, små stjerner.

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

Previous articleBlitzkrig: Sange 19/20 ★★★★★☆
Next articleSilque: Odyssey ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.