Home Interviews The Bowery Room – Ny rockklub i Råhuset

The Bowery Room – Ny rockklub i Råhuset

4227
1

The Bowery Room er navnet på en ny rockklub, der holder til i Råhuset på Vesterbro, hvor der vil blive præsenteret upcoming navne indenfor  garagerock, surf, punk, støjrock og lo-fi. Vi har fået en snak med en af bagmændene, Jens Vang.

Indtil videre er der planlagt tre arrangementer under The Bowery Room banneret indtil sommer, og første aften er allerede den 17. marts. Fokus er hovedsageligt på lokale undergrundsnavne, hvor man kan opleve tre af slagsen pr. aften, til den nette sum af 40 kroner.

Idéen til The Bowery Room har været et par år undervejs, siden booker/initiativtager Jens Vang selv til et lignende arrangement:

“For et par år siden var jeg selv til en koncert på Råhuset med tre bands. Jeg elskede den der følelse af at se tre udfordrende koncerter med en lidt skæv tilgang i perfekte rammer. Siden har jeg savnet den form for arrangement – hvor man kan se live-musik fra flere bands med billig entre og øl.

For omkring et halvt år siden kontaktede jeg Raahuset og spurgte, om de havde planer om flere af den slags arrangementer. Det havde de ikke, men jeg var velkommen til selv at sætte noget op, og det er så det, jeg har gjort”.

Første aften byder på lo-fi/garage fra Sonny Young, melodisk punk fra Uphill Struggle og punk-cocktailen Shocking White, som vi faktisk har anmeldt et par udgivelser fra, senest Ghosting fra foråret 2017, hvor Troels-Henrik sendte 4 stjerner efter gruppen:

“Shocking White er umiskendeligt garage-rock med en til tider decideret overdrevet hang til at støje snarere end at behage lytteren. På Ghosting er der dog tydeligvis tænkt i melodier og pladen bliver på den måde noget mere tilgængelig end tidligere udgivelser. Dog fornægter Shocking White ikke sig selv og støjen er ikke hængt på hylden – blot blevet kombineret med nogle mere spiselige melodiske greb”.

Om programmet for den første aften forklarer Jens Vang:

“Jeg har jo lagt en ret bred linje i forhold til genrer, og det er meningen, at der skal være lidt forskelligt.. Den første aften er lidt et statement og kommer musikalsk også en hel del omkring. Først spiller Sonny Young, der er sådan lidt Pavement-agtig lofi-rock. Derefter er der Uphill Struggle, der er et decideret punk-band – dog lidt skævere og med flere detaljer end de fleste punk-bands. Til sidst er der Shocking White, som er støjrock a la tidlig Sonic Youth og Swans, selvom de også har numre med mere struktur. De efterfølgende aftner kan være ret anderledes men dog alligevel med genrerne garagerock, surf, lofi og støjrock som rettesnor”.

I følge Vang er hele idéen, at få skabt en klubstemning, hvor folk kan, og har lyst til, at dukke op uden nødvendigvis, at have et forhåndskendskab til selve musikken den pågældende aften. Men bare har lyst til, at opdage nye bands og ny musik. Om selve grundidéen for klubben og tanken bag navnet The Bowery Room fortæller han videre:

“Navnet The Bowery Room skulle gerne fremkalde nogle billeder af en særlig bydel i New York City, som er en stor inspiration for klubben. Spillestedet CBGB er en oplagt reference men den musik der kom derfra – Suicide, Ramones, The Dead Boys mm – er også i tråd med den musik, jeg gerne vil præsentere. Forskellig i udtryk og stil men alligevel med meget til fælles”.

Det er dog ikke kun 70’er New York scenen forbundet med det legendariske spillested, der fylder, eller har betydet noget for Vang selv. Om hans musikalske ophav forklarer han:

“Jeg har selv altid været vild med musik, men blev først totalt besat, da jeg opdagede Pixies, Sonic Youth og Pavement og Dinosaur Jr. For mig er den der alternative bølge i USA i 80’erne – også med bands som Minor Threat, Fugazi, The Minutement og Hüsker Dü – stadig det der betyder mest for mig. Selvom Morrissey, Nick Drake, The Zombies, The Get Up Kids, Ramones, Bob Dylan og mange andre også betyder en hel del”.

De to næste arrangementer er der endnu ikke booket navne til, men Vang fortæller, at de bliver lidt i samme dur, med 3 helst lidt forskellige navne, der stadig passer ind under garage, surf, lo-fi og støjrock paraplyen. Selvom intet endnu er på plads, så er håbet, at klubben kommer til at køre på månedsbasis, hvis de første arrangementer går godt. Vang tilføjer:

“Mit håb er, at klubben i sig selv bliver et hjemsted for dem, der er interesseret i den her type musik, og som kan komme og hænge ud uden nødvendigvis at kende musikken på forhånd men med en vished om, at det er interessant og godt, når det er The Bowery Room. Derudover håber jeg, at bands synes det er atttraktivt at optræde til arrangementerne og skabe en forbindelse til det publikum, der spejler sig selv i konceptet. Både nye bands der mangler koncerter til at komme frem, men måske også en gang i mellem mere rutinerede bands, der mangler et sted at prøve nye numre af.

Samtidig håber jeg, at der opstår en slags fællesskab omkring klubben, hvor andre gerne vil involvere sig og være med til at skabe koncerterne. Det kan være, der er nogle, der elsker at finde nye bands, være med til at sætte koncerter op mm., som kan få en rolle i The Bowery Room”.

Vi siger tak til Jens Vang og ønsker ham held og lykke med The Bowery Room. Skulle du ønske, at få mere at vide om The Bowery Room så kan du skrive til: theboweryroom@gmail.com.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBlack Book Lodge – Spoil The Child – 12/3
Next articleOndt Blod: Natur ★★★★☆☆

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.