Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer The 1st: The 1st *** (3/6)

The 1st: The 1st *** (3/6)

1880
0

Det nystartede danske band The 1st, som består af 4 af Danmarks mest erfarne rockmusikere, kendt fra alt mellem Tim Christensen til Mø og The Good The Bad, er klar med deres selvbetitlede debutalbum.

The 1st er, som benævnt, et band bestående af 4 af den danske alternative rockscenes største navne, Sebastian T.W. Kristiansen (Lead vokal, rytme guitar) , Adam Olsson (bas, backing vokal), Hellman (lead guitar, backing vokal) og Johan Lei Gellet (Trommer, Perkussion). Musikken rammer godt ind i den beatrock/pop bølge, der ser ud til at havde bevæget sig igennem den danske undergrund igennem de seneste par år, og trækker gode tråde til 60’er og 70’ernes forgangne musikalske kæmper.

Desværre formår The 1st aldrig rigtig at omfavne popdelen af genren lige så effektivt som mange af de andre hypede navne,  som eksempelvis The Blue Van og Go Go Berlin, der i skrivende stund er ved at tage landet med storm. Musikken er bestemt udmærket, og der er ikke meget at sætte på den tekniske udførelse. Her skinner det tydeligt igennem at det er nogen erfarne herrer der står bag. Men melodien, hooket, den lille del af sangen, der bider sig fast i min underbevidsthed, eller udfordrer øret og får mig til at lytte til numrene på repeat, den lille vitale del, er desværre en kraftig mangelvare på albummet.

Misforstå mig ikke, det er en fin omgang 60’er rock ’n roll The 1st har skruet sammen, men heller ikke mere end det. Det er musik der går ind af det ene øre og ud af det andet, uden rigtigt at fange an. Sebastian Kristiansen følsomme, rumklangsindsmurte vokal bliver hurtigt en anelse monoton, og det er som om mange af melodierne aldrig rigtig får lov at udvikle sig, men i stedet finder et startpunkt, og bare forsætte i en lige linje igennem de 3-4 minutter hvert nummer varer.

Mangt et riff lyder samtidig som var det er løftet direkte ud af 70’erne uden nogen videre nytænkning, hvilket er synd, når det ellers er så skarpe og kreative sjæle jeg har med at gøre, (her tænker jeg for eksempel på The Good The Bad). Der er enkelte sange der stikker lidt ud, blandt andet første singlen ‘Surrender’, der med sit udmærkede riff, fænger ganske fint, dog uden at bide sig fuldstændig fast, og åbneren ‘Epiphany’, der starter albummet med en solid gang guitar og positiv “sommer-rock” attitude.

All in all, er det et fint album, men, især de 4 medlemmers baggrund taget betragtning, er jeg lidt skuffet og det ender en anelse tamt og fladt. The 1st er et solidt album, med håndværket i orden, som man kan nyde i de små 36-38 min. det varer, men heller ikke mange sekunder mere. Derfor ender karakteren på 3 stjerner.

The 1st kan opleves til deres release party på Drone i aften, den 16/5. Tjek bandet ud på deres hjemmeside.
Anmeldt af Christian ”Hank” van Alstine

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Copenhell programmet, del 2 (torsdag)
Next articleThe Boy That Got Away – The Politics – 19/5 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.