Home Konkurrencer Temple Of The Dog – Hunger Strike – 28/10 – 2016

Temple Of The Dog – Hunger Strike – 28/10 – 2016

1308
0

Nårh manner, fredag og musikåret 1991, to fede ting, der endnu engang går hånd i hånd her på siden. 25 år har Dagens Track på bagen, vi kipper lidt med den imaginære fane.

Det vil sige, hvis du ikke lige var til grunge, så var 1991, og årene efter, måske lidt hårde at komme igennem, men du må lige bide smerten i dig. Den smerte bar bands fra Seattle udenpå de terende skjorter i disse år, og omdrejningspunktet for dagens lille fejring var ingen undtagelse.

I musikhistorisk sammenhæng VAR Temple Of The Dog dog en undtagelse, de eksisterede nemlig kun ganske kort tid og udsendte kun 1 album, nemlig den selvbetitlede Temple Of The Dog, fra april 1991. Måske ikke så underligt, for der er tale om en art supergruppe, en sammensmeltning af Soundgarden og Pearl Jam, der begge var på vej mod hver deres gennembrud. Soundgardenø’s var det mere seje træk med Badmotorfinger, som vi kiggede lidt på i sidte uge, og det egentlige brede gennembrud med Superunknown et par år efter, mens relativt nydannede Pearl Jam stod lige foran udgivelsen af debut- og gennembrudspladen Ten.

Men inden fandt Chris Cornell og Matt Cameron fra Soundgarden (Cameron spiler nu trommer i både Soundgarden og Pearl Jam) sammen med Pearl Jam’s Stoen Gossard, Jeff Ament og Mike McCready for at lave en hyldest til de tre sidstnævntes ven og bandmakker i Mother Love Bone, Andrew Wood, der døde af en overdosis i 1990 –  lige før udgivelsen af deres debutplade.

Det kom der sgu’ rigtig fine sager ud af, hvilket du blandt andet kan høre på Dagens Track “Hunger Strike”. På det nummer er den spritnye Pearl Jam forsanger, Eddie Vedder, med som gæst, bare lige for, at det hele bliver et herligt weltschmerz grunge bunkepul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.