Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Tales From the Attic: Another Fairytale (EP) **** (4/6)

Tales From the Attic: Another Fairytale (EP) **** (4/6)

2481
0

Sidst vi hørte fra den københavnske kvintet Tales From the Attic var det med EP’en Prologue, som kollega Thomas tildelte 3 stjerner. Nu er bandet klar med en ny EP,  Another Fairytale.

Med en samlet spilletid på lige under 9 minutter, er det ikke meget tid man får til at lære Tales From the Attic at kende på Another Fairytale. Heldigvis spilder kvintetten da heller ikke tiden og de tre numres byggeelementer trækkes ikke i unødigt langdrag. Så langt så godt. Bandet vedkender sig selv inspirationer som Foo Fighters, Led Zeppelin og Paramore, og det er nok mest sidstnævnte man kan høre på den fine åbner, ‘When You Realize’.

Hooket er øjeblikkeligt fængende, og det varer ikke længe inden man kan nynne med på “uh-uh-uuh” linien, der åbner sangen. Samtidig står Emily Stavis’ vokal flot og klart i billedet, og selv om det genremæssigt dufter lidt af 00’erne, så er det et ganske fint (poppet) rocknummer, der ovenikøbet har en detaljeret instrumentering.

Rocktempoet skrues i vejret på ‘Baby Gone Wild’, der åbner med lidt guitarlir. Her er Stavis’ vokal ind i mellem i fare for at drukne lidt mellem riffene, der tonser afsted, men der er skruet tilpas op for hende til at hun for det meste går tydeligt igennem. Her er vi ovre i en mere klassisk rockbasker, som lever på energien.

Det høje tempo fortsætter på titelnummeret, ‘Another Fairytale’, som har nogle af de samme styrker og svagheder som ‘Baby Gone Wild’. Her er energisk riffing og hæsblæsende trommespil, men jeg synes Stavis’ vokal kommer bedre til sin ret, når tempoet er lidt lavere. Samtidig er det heller ikke kompositorisk specielt opfindsomt, men det sagt, fungerer det bestemt også udmærket for Tales From the Attic at banke tempofyldt rock ud over rampen, og vi får også godt guitararbejde undervejs.

Det er en komprimeret lille omgang, Tales From the Attic serverer på Another Fairytale, men absolut en smagsprøve, der giver lyst til at høre bandet udfolde sig over flere numre. ‘When You Realize’ viser i hvert fald et melodisk potentiale, mens energien og rockånden er upåklagelig på de to øvrige numre. Den kombination kan bandet godt få noget rigtig spændende ud af, tror jeg. I første omgang kaster det 4 stjerner og en anbefaling af sig herfra.

Tjek Tales From the Attic ud på facebook, hvor du blandt andet kan downloade EP’en gratis frem til 4.maj.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleDan Rose: You Were Here (EP) *** (3/6)
Next articleBilly Boy In Poison – Decadent God – 23/4 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.