Home Konkurrencer Superscum – Devil In Me – 5/9 – 2016

Superscum – Devil In Me – 5/9 – 2016

1181
0

På deres nye single berører danske Superscum livet som udsendt soldat, og især tiden efter hjemsendelsen, når de spor oplevelserne har sat på krop og sjæl får tid og mulighed for at kigge frem.

Da jeg for snart to år siden anmeldte bandets selvbetitlede EP, var jeg ude med 5 stjerner og en stor buket roser for gruppens radiovenlige, men stadig pondus fyldte, bud på moderne folk-rock med country-krydderier. Jeg roste ikke mindst det jeg kaldte gruppens hemmelige våben, brugen af lækkert mandekor. Superscum kunne tilmed skrive numre der både var iørefaldende, uden at blive for letbenede og så noget så gammeldags som gode omkvæd.

Det kan de i den grad stadig, som de viser på deres aktuelle single “Devil In Me”, hvor de ikke trækker tingene unødigt i langdrag, men får det optimale ud af en radioegnet spilletid på lidt over 3 ½ minut. Dyderne er nogle af de samme, det er fængende, man bliver straks revet med, omkædet er enkelt og veltimet og så får trumfkortet, mandekoret, godt med plads og lidt af en hovedrolle. Eller i hvert fald en stor birolle, for i centrum finder vi forsanger Claus F. Bjerg og hans mørke, dybe og kraftfulde vokal, der lyder som om han er reddet direkte fra den amerikanske prærie og ind på nærmeste saloon, hvor støv og sand på stemmebåndet dulmes med en dobbelt whisky.

Bjerg har selv været udsendt som soldat, og fortæller om nummeret:

“Devil in Me handler om vrede blandet med afmagt, usikkerhed og forvirring. Om ikke at komme derud igen, hvor man engang pludselig fandt sig selv stående midt i kaos. Devil in Me viser stadig sit ansigt, nogle gange helt konkret i en personificering. I et menneske som kan vække så stærke negative følelser i mig, at jeg kan mærke, at jeg bliver skubbet næsten helt der ud, hvor jeg havde svoret jeg ikke ville ende igen.”

“Devil In Me” er forløber for en kommende EP, hold dig opdateret på bandets facebook.

Her er Dagens Track:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.