Home Artikler Stream det nye album fra No Light

Stream det nye album fra No Light

1553
0

Danske No Light er snart klar med debutalbummet Gemini, der udkommer på Indisciplinarian d. 25/11. Nu kan du lytte til albummet fra indie-rockerne før udgivelsesdatoen lige her (og på amerikanske Treble).

No Light spilder bestemt ikke tiden, allerede i sommers var de aktuelle med en selvbetitlet EP, som jeg gav 4-stjerner HER. Nu, knap et halvt år senere, er debutalbummet Gemini med 10 nye numre klar. Det er indspillet på en enkelt dag hos producer Lasse Ballade, inden bandet nåede at kende materialet alt for godt og for at bevare friskheden.

Opskriften er ganske klassisk, en vokal, to guitarer, en bas og et trommesæt og gode melodier. På EP’en var det især 90’ernes alternative rock og indie-rocken der dominerede. Disse elementer er stadig til stede på Gemini, men der trækkes også i en mere klassisk rock-retning.

Albummets titel afspejler en gennemgående tematik, der handler om selvransagelse, om “at være fanget i et brydningsfelt mellem ungdomskultur og voksenliv og i den forbindelse om at bearbejde sin skam, sin utilstrækkelighed og sin frygt. Pladen fremstår således som en slags katarsis for det voksne menneske, der ikke kan finde ud af at blive rigtigt voksent; Som skal give slip på den, man engang var, men som på sin vis stadig består; Den man er blevet, den samme, men en anden – sin egen tvilling”.

Hvordan det lyder kan du høre her:

Bandet kan opleves live d. 8/12 på Lygtens Kro (release koncert) og d. 20/1 i Vinterbyhaven ved Pumpehuset.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Theis Mortensen

Previous articleThe Great Dictators: Women ★★★★☆☆
Next articleUdvalgte koncerter i København, uge 47

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.