Home Konkurrencer Sorte Fugle – Kontrolleret i Forfald – 17/11 – 2016

Sorte Fugle – Kontrolleret i Forfald – 17/11 – 2016

1153
0

Man fornemmer en ambivalens når man lytter Sorte Fugle’s debutalbum igennem. Det emmer på mange måder af forfald, desillusion, og håbløsheden ved et trøsteløst liv i udkanten, på Falster. Samtidig er det også en kærlighedserklæring til hjemstavnen, der måske nok er udråbt som værende en del af den såkaldte rådne banan, og rummer alle de førnævnte ting, men der er også noget at kæmpe for. Og noget at være stolt over. Det er jo “hjemme”.

Således indledte jeg mine 4-stjernede anmeldelse af Sorte Fugle’s debutalbum tilbage i september måned, nu er bandet aktuelle med single nummer to fra pladen, “Kontrolleret i Forfald”.

Nummeret er en hilsen til transportminister Hans Christian Schmidt og hans udtalelser om konstruktionen af en ny Storstrømsbro, da den gamle havde gennemgået et “kontrolleret forfald”. Flemming Walter fra Sorte Fugle forklarer:

“Kontrolleret i forfald, er måske i virkeligheden et udtryk for meget mere end kun broen for en stor del af samfundets udvikling – Vi har taget ordet i munden, og taget det skridtet videre, og kigget på verden, gennem øjnene, gennem virkeligheden, og gennem TV.”

Her er Dagens Track:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.