Home Konkurrencer Sorte Fugle – Illusioner – 6/9 – 2016

Sorte Fugle – Illusioner – 6/9 – 2016

1233
0

Udkantsfolkrock. I dag skal vi en tur igennem udkantsdanmark, ja, “Den Rådne Banan” og alt det der, noget der måske var lidt mere oppe i tiden og medierne for et års tid eller to siden, men en følelse der måske stadig rumestere derude.

Ikke mindst i de områder der fik den liden flatterende betegnelse sat på deres levested. Et af de steder er Falster, et område der måske ikke ligefrem er i mediernes søgelys, det er nok ikke sexet nok? Her finder vi Dennis Bengstson og Flemming Walter, Sorte Fugle. Begge hjemvendt til Falster efter nogle år, hver for sig, i Tyskland, på flugt fra realiteterne derhjemme, i et forsøg på at forfølge den udlængsel de begge havde.

Men måske skal man bare nogen gange tage tyren ved hornene, og forsøge at rette op på tingenes tilstand der hvor man er, i stedet for at forsøge at løse det ved at søge væk – ofte løser det ikke en skid at flytte, hvis det man er på flugt fra i bund og grund er en selv. Det er måske sådan Bob Dylan har det, når han rejser verden rundt på hans uendelige Neverending Tour?

“Sorte Fugle skildrer den virkelighed som vi lever i på godt og ondt. En virkelighed på Falster, et af Danmarks fattigste områder. En virkelighed som befinder sig i det som bliver kaldt for “udkantsdanmark” og “den rådne banan”. Vi vil vise at vi også eksisterer, lever, har drømme og er en del samfundet – ikke kun udkantsdanskere”, har Flemming Walther udtalt om det musikalske projekt.

Bandet er desuden klar med deres debutalbum, der udkommer d. 9/9, og som vi anmelder midt i næste uge. Materialet er skrevet af Bengtson og Walther og indspillet i et lille lokale hjemme hos sidstnævnte som one-takes på en 8sporsoptager. Og derefter mixet og produceret i Rumble Room Studet af Rune René Hansen.

Så hvis det er autencitet du leder efter i din folk-rock, så finder du den på flere punkter her. Dagens Track er “Illusioner”:

­

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.