Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer SnakeNoir: Rated NoiR ** (2/6)

SnakeNoir: Rated NoiR ** (2/6)

1696
0

SnakeNoir er et nyt dansk band med godt et halvt år på bagen. De har ikke spildt tiden, og er allerede nu klar med første udspil Rated NoiR. En 5 sange lang EP, der, i følge bandet selv, indeholder guitarrock baserede sange med fokus på det gode riff og en lyd der er på kanten af det beskidte.

Som overskriften afslører, så bliver det desværre ikke til mere end 2 (store) stjerner til de 4 gutter i SnakeNoir, og det beror meget på at EP’en netop er udgivet som en EP, og ikke en demo, som materialet faktisk mest er til, så havde der været en stjerne mere i posen.

EP’en åbner med “Catch You”, som sådan et ok rock nummer, men det er dog et nummer der er hørt mange gange før, og ikke rigtig gør fra eller til. Det bliver på intet tidspunkt farligt eller beskidt, og med en klassisk opbygning ender man som lytter med at kede sig en lille smule. Man kunne sagtens se ud over udfordringerne med de førnævnte ting, hvis bandet leverede sangen som gjaldt det deres liv, men dertil er produktion og fremførelsen ikke god nok.

Samme smøre rammer også næste nummer “Mojo”, igen et raskt rocknummer fyldt med rock-klicher, og det bliver meget hurtigt for meget af det gode. Bandet hæver niveauet på næste nummer”Graveyard Desert Blues”, et tiltrængt åndehul, igen er det ikke synderligt originalt, men klart bedre end de to forrige sange.

“Dio” følger efter, om det er en hyldest til Ronnie James Dio skal jeg ikke kunne sige, men det er dog EP’ens klart tungeste nummer, og på den måde skiller den sig ud. Desværre er sangskrivningen ikke meget over middel, men bandet formår at gøre sangen til deres egen, og det er dejligt forfriskende.

EP’en slutter af med “Tijuana Love”, en sang der enten er en semi kopi eller tribute til Chuck Berrys “Johnny B Good”. Igen er der skruet helt op for rock-klicherne, og inspirationen af omtalte sang er lige i overkanten, hvilket et eller andet sted får sangen til at fremstå en anelse useriøs.

Den helt store og overskyggende udfordring med Rated NoiR er den knap så gode produktion, der mangler saft og kraft i lyden, trommerne lyder slatne, bassen kan til tider være svær at høre og generelt skulle der nok have været brugt lidt mere tid på denne del, nu hvor det ikke er en demo. Det kan man jo godt se udover hvis materialet på EP’en så var kick-ass, og passede til den knap så gode produktion, men det gør det desværre ikke i dette tilfælde. Der kunne sagtens arbejdes en del mere med sangene, der opbygningsmæssigt minder meget om hinanden, og sidst men ikke mindst, så virker bandets sammenspil heller ikke super tight. Bevares, man kan sagtens lytte til sangene, men det virker ikke som en helhed, men det kan jo falde tilbage på produktionen. Alt i alt en oplevelse under middel, men når det er sagt er der også gode takter og tilløb til nogle fine ting på Rated NoiR, så jeg er ikke et sekund i tvivl om at SnakeNoir vender stærkt tilbage.

Hør EP’en på Bandcamp. Besøg SnakeNoir på facebook.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

 

Previous articleGFR Fokus: Koncerter i Aarhus, uge 23
Next articleHeidra – Betrayal – 6/6 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.