Home Artikler Roskilde ’14: Reportage fra torsdag d.3. juli

Roskilde ’14: Reportage fra torsdag d.3. juli

9695
0

Vi tager dig med på endnu en af vores verbale go-pro headcam ture gennem Roskilde-programmet. Vi er nået til torsdag, dagen hvor den rigtige festivalplads åbner, og hvor Outkast og The Rolling Stones fyldte Orange. 

Ikke en m0rgen uden morgenvækning fra den skræppende Mongo, som havde fået sovet sig selv frisk og forventningsfuld. Vi fik dog arrangeret pasning ved andre lejrmedlemmer, mens redaktionen søgte mod pressecenteret, for at producere dagens tekster.

Efter endt tastatur-tramperi blev vi, ligesom sidste år på samme tidspunkt, “fanget” i Backstage Village, da pladsen blev lukket til de sidste forberedelser. Så vi blev hængende og smagte på områdets på daværende tidspunkt eneste madtilbud, nemlig sandwich i roastbeef-variant, mens vi fordrev tiden frem til vores interview-aftale med The Awesome Welles kl. 15. En aftale vi fik rykket lidt frem, så vi fik en god lang snak med den ambitiøse og velreflekterede trio om deres koncert på Rising onsdag aften, bandets debutalbum, der udkommer til august, arbejdsprocesser og ambitioner. Det interview kan du læse engang i næste uge.

The Awesome Welles på den lille scene i det internationale presseområde
The Awesome Welles på den lille scene i det internationale presseområde

En venlig Roskilde Rising pressemand fik gelejdet os ind til det internationale presseområde, hvor Blaue Blume, Heimatt og The Awesome Welles gav mindre showcase-koncerter, arrangeret for at  skabe opmærksomhed omkring Rising konceptet blandt de internationale pressefolk. Her kunne vi også få et par gratis øl (Endelig lidt medie-pamperi til os!), og så var ventetiden pludselig lidt kortere. Den sidste del af den brugte vi i vores medbragte campingstole (vi var formentlig de eneste udstyret med sådan nogle i området på det tidspunkt), hvorfra vi betragtede Backstage Villages leben med diverse kendisser, branchefolk, frivillige og alle mulige andre i en skønsom blanding.

Efterhånden passerede klokken 17, og nogle minutter efter kunne vi bevæge os ind på selve festivalpladsen, som allerede var ved at blive fyldt godt op. Efter et pitstop, hvor vi indtog hot dogs, fik vi opsporet vores lejrfæller, som i spredt trav havde fundet vej til området omkring Arena, nogle i et gevaldigt  humør. Sådan går det, når gnuer kommer på græs. Straks spredte flokken sig i mindst to dele, en der blev stående omkring Arena, og en gruppe, der bevægede sig direkte mod Orange. Redaktionen blev hængende ved Arena og så starten af Electric Wizard’s tunge og mudrede koncert, inden vi bevægede os til hip hop fest foran Orange scene.

Electric Wizard åbnede Arena
Electric Wizard åbnede Arena

Her stod den rutinerede hip-hop duo Outkast nemlig klar foran et feststemt publikum. Rigtig mange havde fundet vej til den store plads, hvilket gav de sædvanlige trafikale problemer, hvor menneskestrømmene møder hinanden. Vi kom dog igennem og nåede frem til Gnu-flaget, og havde herfra en ganske fornøjelig koncert. Især Outkast’s største hits, ‘Ms. Jackson’ og ‘Hey Ya!’ vakte genkendelsens glæde hos os og mange andre publikum (og store dele af resten af sættet hos den moderate Outkast fan Ken), og i det hele taget holdt duoen tempoet relativt højt, både musikalsk men også i de to rapperes flows, som de begge har bevaret.

Redaktionen - chefredaktøren til højre er skeptisk
Redaktionen – chefredaktøren til højre er skeptisk

Der blev fastholdt en basecamp foran Orange, så forskellige mindre enheder bevægede sig ud i området på egen hånd for at rekognoscere. Således endte chefredaktøren ved Pavilion og svenske Bombus’ koncert i omkring 20 minutter. Svenskerne leverede hårdt pumpet heavy rock, der blev leveret nådesløst, og det var egentlig ganske rart når man nu skulle stå i lang kø for at købe vinforsyninger. På vej tilbage mod Orange kunne redaktøren endda slå følgeskab med Kongen og Bananen, som også stod og flossede ved Pavilion. And there was much rejoicing.

Efter diverse svinkeærinder blev flokken igen samlet foran Orange, og så skulle tiden egentlig bare gå indtil kl. 22. Det gjorde den så, med god hjælp fra diverse alkohol, så stemningen var høj, da de aldrende rullesten rullede ind på scenen lidt efter kl. 22. En fyldig anmeldelse af koncerten kan du læse andetsteds her på siden.

En glad panda havde også fundet vej til Orange
En glad panda havde også fundet vej til Orange

Hvad gør man så lige efter en koncert med The Rolling Stones? Vi var trætte i ben, sind og knogler, så det blev en Walking Dead-lignende march tilbage mod Get A Tent East-området. Hvor vi kunne konstatere, at det sted vi tidligere har brokket os over manglede en ind/udgang til området nu er blevet udstyret med en sådan. Om det er tegn på fornuft eller om det er en fornærmelse mod os, der har været her siden søndag, og åbenbart derfor skulle straffes med 400 meters omvej indtil alle onsdags- og torsdags-folkene ankom, har vi ikke helt besluttet. Vi tog af princip, og fordi vi skulle til bageren, omvejen, og fik derfor gaflet natmad i form af sandwiches og pølsebrød. You know the drill. Fem minutter i campingstolen udenfor teltet, og så faldt tæppet for torsdag – i hvert fald indtil øvrigt lejrbundfald dukkede op, og begyndte at råbe op udenfor teltet. Heldigvis var de også så trætte at de hurtigt gik til ro, og således kunne vi lukke øjnene trygt.

GFRock Køkkenet

Dagens første nye madoplevelse var en sandwich med roastbeef i Backstage Village. 55 kr måtte man betale for sådan en svend, og om ikke andet var den frisklavet og umiddelbart velsmagende. Dog kunne man godt forlange mere indhold for prisen, så det bliver ikke til mere end 3 små stjerner.

Anden nye kulinariske oplevelse var hot dog fra den økologiske pølsemand. Det lyder godt, og det var det sådan set også. I hvert fald som snack. For til en pris på 40 kr (med spicy beef pølse – den er 5 kr billigere med en almindelig pølse), så kunne man godt forvente lidt mere gods. Men det er faktisk bare en standard størrelse hot dog. Veludført, bevares, og en god hot dog er jo altid en herlig spise. Men ser man på forholdet mellem pris og portionsstørrelse, så kan det kun blive til 3 stjerner. Især når man mindes Tjødhammeren fra pølseboden ved Odeon, hvor man fik god valuta for pengene.

 Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Thomas Bjerregaard Bonde/ Jonas Strandholdt Bach

Previous articleRoskilde ’14: The Rolling Stones, Orange, torsdag d. 3. juli *** (3/6)
Next articleRoskilde ’14: Deftones, Orange scene, fredag d.4. juli **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.