Home Artikler GFR Fokus: Rock’n’Berlin – part Drei

GFR Fokus: Rock’n’Berlin – part Drei

1746
0
Nu runder Onkel S Berlinersnakken af med lidt gyldne tips til at pudse rock’n’roller stilen af – bare fordi man kan!
Tæt på Alexanderplatz ligger der en trashy bar godt gemt, selvom den ligger lige ud til gaden. Den gør nemlig ikke meget væsen af sig selv udadtil, men hvis man spotter den bør man sætte sig ind og nyde gode, billige øl, rockmusik og cool stemning. Baren hedder Bierstube Alt-Berlin og i vinduet er et skilt, der siger: “Das schönste aller Dinge, ein schneller Schluck bei Heinz und Inge”.
Heinz og Inge finder man ikke indendørs, her er i stedet en rygerbar med lidt undergrunds-feeling, stickers på væggene og hyggekrogsagtig drukstemning. Et besøg værd! Nu til slut vil jeg runde af med, hvad man så bør stille op dagen derpå med tømmersvin über alles. Her bør man besøge Gasthaus Mutter Hoppe ved siden af rådhuset også tæt på Alexanderplatz: Ægte tysk beværtning med hamonika-spillere, masser af svin på tallerknen med sauerkraut og dertilhørende billige tyske fadøl i lange baner.
Jeg læste en anmeldelse af stedet i en lille håndbog over Berlin, hvor stedet fik denne medfart: Billigt og hyggeligt, hvis man kan se bort fra den ringe betjening. Betjeningen var helt igennem fantastisk – den unge dame kom forbi jævnligt for lige at tjekke om vi nu også drak nok af vores reparationsbajer, for ellers måtte hun jo kalde os tøsedrenge. God stil. Hun introducerede os også for en lille flammende satan, som man skulle drikke for at få det bedre. En blanding af verdens mest harske snaps kombineret med verdens mest sprittede absinth – først sætter man ild til lortet og så ned med lortet. Der følger en lille manual med så selv dumme Dänen kan lære det.
Fy for satan!! Men stedet er sgu bare på sin egen måde ret rock’n’roll 🙂
Onkel S
Previous articleGFR Fokus: Rock’n’Berlin – part Zwei
Next articleMeat Loaf: Hell In A Handbasket **** (4/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.