RF12: Red Fang, Odeon, Fredag. ***** (5/6)

0
1408
views

Så gik strømmen! Ohio-drengene fra Red Fang spillede Odeon i knæ.

Personligt havde jeg tårnhøje forventninger til Red Fang, og på trods af et lidt ærgeligt spilletidspunkt kl. 14, under en sol der netop havde forvist de sidste regnfyldte skyer, så levede de op til forventningerne, ja faktisk mere til. For at sige det kort, HOLD DA KÆFT, der var smæk for tonser-rock skillingen.

Red Fang var i hopla, og pisse ligeglade med kl. 14 og høj sol. De lagde fra land med “Hank Is Dead”, og Hank og resten af koncerten blev overbevisende smidt over scenekanten, og Red Fang’s melodiske, hårdtslående og tunge riffs, blev serveret på en tung, solid bund af bas og trommer, en fornøjelse.

Der har været meget snak om for lavt lydniveau på Roskilde Festivalen’s scener, ikke her. Og den meget omtalte snak fra publikum, var stort set væk, også selvom man stod i teltåbningen.

Nå tilbage til det det handler om. Der var ikke nogen slinger i valsen, de gæve gutter fortsatte som de startede, og for at bløde en anelse op for de hårde riffs, blev det mere rockede “hit” “Wires” smidt over scenekanten, selvfølgelig med manér.

Og så var der det med strømmen. Ikke lang tid efter “Wires”, havde Red Fang åbenbart brugt deres kvote af strøm, for væk var den. Forsanger Bryan Giles udbrød, “I don’t think we did that”, og uanset hvem der stod for afbrydelsen, så skete den på et tidspunkt, der lige så vel kunne have været slutningen af koncerten. Dette gjorde selvfølgelig at nogle publikummer forlod koncerten, da de enten ikke gad vente eller reelt troede at koncerten var slut. De 25 minutter koncerten var afbrudt, blev af andre, her i blandt undertegnede, brugt på at hente nye forsyninger af fadøl, til det der skulle vise sig at blive de sidste tre sange.

De 25 minutter havde tilsyneladende passet bandet fint, måske pausen var blevet brugt på en dram whisky, for de var tilbage med mere råstyrke, end da de forlod scenen. Afsted i tonser-traktoren endnu engang! Men alt godt kommer jo til en ende, og hvilken én! Sidste sang var “Prehistoric Dog”, som blev leveret med alt hvad den kunne trække, og stakkels Odeon, og her mener jeg selve telte, som fik en gedigen omgang rock-tæv.

Puha! Min første koncert med Red Fang var overstået, og den skulle da lige skylles ned med en øl eller to, for jeg nåede sgu at blive forpustet.

Anmeldt af Bonde

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/ionMag/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008