RF12: Kellermensch, Orange scene, torsdag **** (4/6)

0
1154
views

Esbjerg-bandet havde fået den svære opgave at åbne den enorme Orange scene, endda med en koncert i dagslys. Ikke nogen taknemmelig mission, men Kellermensch gjorde hvad de kunne. Jeg har set Kellermench en del gange, og har altid været imponeret af deres konsistente og sikre udtryk, og selvfølgelig den håndfuld fremragende og originale, tunge rock-sange, bandet har lavet. Men jeg så dem nu på forhånd hellere placeret på eksempelvis Arena end på Orange scene først på aftenen.

Der blev lagt ud med Neil Young coveret ’Don’t Let it Bring You Down’ og i vanlig Kellermensch-stil skete det med præcist spil fra det store orkester og med svulstigt følelsesladet gestik og vokal intensitet fra Sebastian Wolff i front, som sang, som gjaldt det livet. Desværre oplevede Kellermensch (som flere bands på Orange efter dem) lydproblemer i starten af sættet, hvilket dog efterhånden rettede sig op, så man bedre kunne nyde esbjergensernes mangefacetterede rockperler, hvor de klassiske rockinstrumenter suppleres af orgel og violin. Ydermere har Kellermensch det våben, at Sebastian Wolff suppleres af growler Christian Sindermann, hvilket bidrager til at understrege desperationen i sange som ’Black Dress’ og den fremragende lukker, ’Moribund Town’ (mere om den senere).

Siden det selvbetitlede debutalbum fra 2008 har bandet kun udgivet EP’en ’Narcissus’ i 2010, som rykker Kellermensch’s lyd i retning af en mere klassisk rocket klang. Eksempelvis emmer hittet ’Army Ants’ af tidlig Bruce Springsteen. Sammen med ’Narcissus’, ’30 Silver Coins’ og ’Black Dress’ udgør de et særdeles stærkt midterstykke i koncerten, som også byder på et par nye numre, blandt andet ’Pain of Salvation’, som tyder godt i forhold til en forhåbentlig nært forestående udgivelse. Bandet spiller sikkert af sted med en mere og mere intensivt knugende lyd, mens Sebastian Wolff i front synger, skriger og gestikulerer vreden og desperationen langt ud over scenekanten. Der er dog et eller andet ved matchet Orange scene og Kellermensch, der ikke er helt fantastisk i mine øjne og ører, for hvor den knugende atmosfære under tag eller teltdug ville blive fortættet blandt publikum, er det her som om, den forsvinder op i den sommerlune luft over Dyrskuepladsen.

Det lader dog ikke til at påvirke Sebastian Wolff og kumpaner, for i en klassisk Kellermensch-afslutning med den monumentale tungrocker ’Moribund Town’, giver Wolff os sine sidste energireserver i en rasende udladning, der resulterer i en smadret guitar, feedback og en storsvedende Sebastian, der forlader scenen, mens bandet tungt og tight spiller sangen til ende – til stor jubel, for os, der fandt vej til Orange scene.

Det er bestemt en ære for bandet og en anerkendelse af Kellermensch som et markant dansk band, at de får lov at åbne Orange scene, men næste gang, Roskilde, må I meget gerne placere dem på Arena i mørket, hvor deres lyd og sceneoptræden for alvor vil kunne komme til sin ret. Ikke desto mindre, så var det nu et fint startskud på festivalen og en helt igennem solid performance af bandet. Jeg glæder mig til at se Kellermensch igen og at høre hvad retning, de vælger at fortsætte deres tunge rock på et forhåbentlig snarligt nyt album.

Anmeldt af Judas

Like GFRock på facebook og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/2/8/0/gfrock.dk/httpd.www/wp-content/themes/ionMag/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008