Home Festivaler RF ’18: Inden dommedag – Q&A med LLNN

RF ’18: Inden dommedag – Q&A med LLNN

2573
0

Fredag nat klokken 02.30 bliver Gloria sprængt i luften af det danske post-apokalyptiske hardcoreband LLNN. Vi har lavet en lille hurtig omgang Q&A med trommeslager Rasmus G. Sejrsen om koncerten på Roskilde Festival.

LLNN har tidligere begejstret og sønderbombet undertegnedes sanser med deres ondsindede og spacy udladninger på udgivelserne Marks, Loss og seneste den fremragende Deads. Fredag nat skal Gloria have en tur for lopper.

1) Kort og godt, hvor meget betyder et job på Roskilde Festival for jer, både personligt og professionelt?

Professionelt: Efter et ret hektisk halvår med skriveproces, albumindspilning, album artwork der skulle laves, musikvideo + teaser video-produktion (som vi også selv producerede) og en måneds tour rundt i Europa, føles det godt at afslutte halvåret med en koncert på Roskilde Festival. LLNN er i femte gear for tiden, og jeg kan mærke, at der er sket meget de sidste 6 måneder internt som eksternt for bandet.

Personligt: At jeg skal dele scene med drengene – noget af det der tænder mig mest som musiker er synergien i sammenspillet under koncerterne. Når alt går op i en højere enhed. Samtidig betyder det alverden for mig, at min bror nu får oplevelsen med at spille
på Roskilde Festival. Som storebror kan jeg blive helt rørt bare af at tænke på det. Vores forældre kommer og ser koncerten, hvilket også betyder rigtig meget for mig.

2) Hvad er i det hele taget jeres forhold til Roskilde Festivalen?

Det er noget af det største, man som artist i DK, kan blive booket til. Jeg kan huske, da jeg var teenager og så bands på festivalens scener, og tænkte; “der ville jeg gerne stå en dag”.

Jeg har kommet der siden 1997. Mere eller mindre hvert år. Enten som gæst eller artist, da jeg har været så heldig at optræde der over flere omgange i andre bands. Roskilde Festival har for mig altid været mere end en musikfestival – det er en kultur, en tradition, en stemning. Det er svært at beskrive. Da jeg fik mit armbånd på her i år, fik jeg en klump i halsen – “nu står jeg her igen” – med en fantastisk uge i vente. Min hustru og jeg flytter til Roskilde by til august, og jeg ser meget frem til også at mærke festivalen på det mere lokale byniveau.

3) I har fået et ret sent spilletidspunkt, hvad betyder det for jeres koncert og hvordan I griber den an?

Vi lukker fredagen ned med dommedag. De folk der dukker op / stadig er vågne skal have sig en oplevelse. Vi har aldrig prøvet at spille så sent før (02.30), så det er noget med at sove længe på selve dagen, og så bare hygge med en masse koncerter, indtil vi mødes som band ved en 22-tiden og begynder at forberede os.

4) I er aktuelle med albummet Deads, er det også fokus for koncerten eller hvordan bygger I jeres sæt op?

Deads bliver i høj grad omdrejningspunkt for koncerten, men vi spiller også ældre materiale. Vi har samtidig skrevet to nye tracks specielt målrettet koncerten på Gloria. Som jeg personligt glæder mig meget til at opleve.

Det er “cinematic” soundscapes / ambient sci-fi/horror lyddesign, som min bror skal spille solo på scenen. Vi har haft Peter Albrechtsen (film-lyddesigner) indover som konsulent, som har hjulpet os med mix, master samt at optimere “dybden” i de to soundscapes, nu hvor de skal trykkes af på kæmpe højtalersystemer på Gloria. Det kommer til at sige bang.

5) Hvad glæder I jer selv til, at opleve på festivalen?

At være i venners lag, opleve en masse musik, mærke festivalstemingen og så spille vores livs koncert fredag nat.

Af Ken Damgaard Thomsen
Previous articleRF ’18: Reportage & korte anmeldelser fra tirsdag d. 3/7
Next articleRF ’18: Reportage & korte anmeldelser fra onsdag d. 4/7

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.