Home Artikler Reportage fra Frost Bites: Christian Hjelm, Hos Anna Lisa og Gustav, d....

Reportage fra Frost Bites: Christian Hjelm, Hos Anna Lisa og Gustav, d. 2/2 2015

2277
0

Frost Bites, små bidder af Frost Festivalen, leverede en enestående og nærværende musikalsk oplevelse i Christian Hjelms og fremmede venners selskab. En aften hvor hyggen og den samlede oplevelse var til topkarakter.

Frost Festivalen er skudt i gang, og i år med et helt nyt koncept; Frost Bites. For nogle uger siden, lod Frost Festival det være op til deres følgere på sociale medier, at stå for at finde lokationer til en række koncerter, blandt andet Christian Hjelm. Der var egentlig kun enkelt regel, der skulle være plads til mindst 30 mennesker.

Valget til aftenen koncert, faldt på Anna Lisa og Gustavs yndige hus i Humleby på Vesterbro. Forinden havde der ikke været billetter til salg, de kunne udelukkende vindes med et kreativt bud på, hvor Christian Hjelm kunne give koncert, hvis der ikke var nogle begrænsninger.

Mit bud var heldigvis kreativt nok, til at blive inviteret med til denne fantastiske aften.

24 inviterede blev det til i den lille stue, propfyldt med god stemning og en masse gratis kaffe. Alle gæster havde værtsgaver med, og gav pænt og høfligt hånd til værterne ved ankomst.

IMG_4209

Aftenens akustiske koncert var delt op i 2 sæt. 2 utroligt nærværende sæt i ganske unikke rammer. Christian Hjelm og hans guitar. At Hjelms sange blev skåret ind til benet, klædte dem bestemt – de og deres tekster, kom hver og en til sin ret. Christian Hjelm bød på en god blanding af nye og mere enkle versioner af hans 2 albums, og specielt “Ha’ det herligt”, som normalt fungerer som danse-afslutningsnummeret, blev virkelig gjort enkel og smukt, med næste ingen guitar, bare en smuk stemme, der mente hvert et ord.

Der gik også lidt fællessang i den, men på en meget yndig måde. “Solen Bager”, var den første sang som Hjelm opfordrede os, publikum, til at synge med på – hvilket blev til en dejlig, ikke-fulde-skrålende oplevelse, men nærmere et lille fællesskabskor, som gav kuldegysninger, de gode af slagsen, imens sneen dalende ned uden for vinduet.

Det lyder måske lidt sukkersødt og romantisk – men det var det virkelig også – hvilket faktisk er ret fantastisk, når man selv er midt i det.

IMG_4220

I pausen blev der tyllet mere kaffe, og der blev budt på kagemand og sunget fødselsdagssang for værtsparrets dreng Theodor, der fylder 6 år. på onsdag.

Andet sæt var nok endda, om muligt, endnu mere nærværende end det første – det blev til mere fællessang fra det lille publikumskor der var placeret på puder foran Christian Hjelm. I mellem sangene fortalte Hjelm gode og underholdende historier – han lagde ikke skjult på, at han også kunne mærke den gode stemning, og da sidste fællessang: “I disse dage” sluttede af, var han tydeligvis rørt.

Frost Bites gik op i en højere enhed; nærvær, kaffe, kage, vaskeægte ærlige kærlighedssange, dalende sne i Københavns måske hyggeligst bydel og en masse søde mennesker jeg ikke kendte – og så fik jeg en gratis pose kaffe med hjem. Hvis jeg får muligheden for det, er det bestemt ikke sidste gang at jeg deltager i et Frost Bites arrangement.

Læs mere om dette Frost Bites arrangement her.

Af Kristina B. Kristoffersen

Aftenens sange:

Som Aldrig Før

Revlerne

Lidt Endnu

Ha’ Det Herligt

Solen Bager

Den Som Du Elsker

Standser Lige

Alibi

Kagepause

Hit

De Sidste

Før Vi Blev Lette

Tiden

I Disse Dage

Previous articleApparatus: Apparatus ★★★★★☆
Next articleGonzo Morales – When You Walk The Walk – 4/2 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.