Home Konkurrencer R.E.M. – Find The River – 6/10 – 2017

R.E.M. – Find The River – 6/10 – 2017

1087
0

I dag lander fredagstidsmaskinen på en af de helt store 90er plader, som i disse dage kan fejre sølvbryllup. Nemlig R.E.M.’s mesterværk Automatic For The People.

Sidste år kastede jeg mig frådende over en længere hyldest til samme bands New Adventures In Hi-Fi, blandt andet fordi jeg mener albummet er noget overset i forhold til andre plader i R.E.M.’s diskografi. Samme luksusbehandling giver jeg ikke Automatic For The People, da der næppe er en sten der ikke er vendt omkring den plade.

Og så er den også overspillet, indrømmet, men falder nok også i kategorien “taget for givet”. For hvis man lige stopper op et sekund og giver den mulighed for, at simre lidt i tankerne, så er det på mange måder en plade af den slags verden nok ikke kommer til at se igen.

Alene salgstallene, der har rundet 18 millioner eksemplarer, virker utænkelige i dag. Lige så, at man kunne udsende halvdelen af numrene, 6 styk, som singler, den sidste over et år efter pladen udkom. De nu ikoniske musikvideoer og i det hele taget følelsen af, at her var et band der ramte noget i tidsånden OG satte en musikalsk dagsorden, virker i vores streaming tider helt utopisk.

Og så var det bandets 8. album. Forestil jer et band, der i vores tid får et tilløb på 7 plader og over et årti til at forfine deres udtryk og så på mange måder peaker på den 8. plade? En plade, som vedholdende historier vil vide, sad i anlægget hos Kurt Cobain, da han gjorde en ende på lidelserne i 1994. Nærliggende, mange af albummets numre kredser om døden, at komme væk, bevægelse væk fra noget.

Og sikken en trackliste! “Drive”, “Try Not To Breath”, “The Sidewinder Sleeps Tonight”, “Everybody Hurts”, “New Orleans Intrumental No. 1”, “Sweetness Follows”, “Monty Got A Raw Deal”, “Ignoreland” (der måske er mere aktuel end nogensinde), “Star Me Kidden” og så slutter pladen lige af med en af de stærkeste trioer af sange jeg kan komme på. “Man On The Moon”, “Nightswimming” og “Find The River”.

De to sidstnævnte er blandt mine all time favoritnumre, så hvorfor ikke nappe afslutteren som Dagens Track.

Her er “Find The River”:
Previous articleStatic Fire: Warning: This Is A Loud EP ★★☆☆☆☆
Next articleSurfbreakers and The Bellygroove: Jukebox Dancer (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.