Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Quarter Wolf: Rock ‘N’ Roll Cliché ★★★★☆☆

Quarter Wolf: Rock ‘N’ Roll Cliché ★★★★☆☆

1440
0

Den norsk/australske garage-punk-blues-rock duo, Quater Wolf, opfinder langt fra den dybe rocktallerken på deres seneste EP Rock ‘n’ Roll Cliché, hvilket overraskende nok, er ganske befriende – på en meget energisk facon.

Nej, der er skam ikke meget nyt under solen på skiven, alt er efter bogen, hvilket jo kunne gå hen at blive en kende kedeligt at høre på, ja faktisk kliché-agtigt, men duoen har heldigvis et øre for den gode melodi, en helvedes masse energi og mere end styr på deres instrumenter – det er meget velspillet og friskt.

Fire sange bliver man forkælet med, hvis man da er til autentisk garagerock, og en samlet spilletid på blot 11 minutter, gør at Rock ‘n’ Roll Cliché, aldrig når at blive kedelig eller triviel. Næ, den fungerer fremragende som en bette energipille, hvis man har brug for sådan en fætter. Udover energien, bliver man også smittet med duoens spilleglæde, som brænder igennem på samtlige sange, det er sgu en fornøjelse.

Titelnummeret, “Rock ‘N’ Roll Cliché” sparker EP’en i gang, og det er helt klassisk, med håret tilbage og fuld fart frem. Her bliver scenen også sat, rent stilmæssigt, og forsangerens Elvis-inspirerede vokal introduceret. Nummeret i sig selv er egentlig det svageste på EP’en og klart det mest kliché-agtige, men har stadig originalitet og charme nok til, at stå som et nummer lige over middel.

Herfra bliver det egentlig bare bedre og bedre sang for sang. “Polk Salad Annie” er en godt vuggende og den tighte sydstats rocker, “’69 Comeback Special” er som skåret til en klassisk tur ud af de amerikanske highways med armen ud af vinduet og radioen på max. Det hele sluttes af med den tonsende og brusende “El Tunco”, hvor der er fuld smæk for alle mexicanske dollars, en perfekt lukker i denne 4 trins rock-raket.

Der er så absolut ingen huller i rocksuppen eller optræk til noget der tilnærmelsesvis minder om et stille nummer eller, Gud forbyde det, en ballade. Det er garagerock som den skal lyde og spilles – skrabet, skævt og flabet. Og er man indehaver af en pladespiller, gør det ikke oplevelsen ringere, at smide EP’en på sådan et afspilnings-aggregat.

Man kan ikke andet end at lade sig rive med at Quarter Wolf og Rock ‘n’ Roll Cliché, det er garagerock som det skal lyde, og faktisk alt andet end en rock ‘n’ roll kliche, men derimod nærmest originalt og autentisk.

Rock ‘n’ Roll Cliché er udgivet på That’ll Do Records og kan erhverves på vinyl samt streames på alle gængse streamingtjenester.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleUdvalgte koncerter i København, uge 44
Next articleNarcosatanicos: Body Cults ★★★★★★

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.