Home Seneste Maj 2017 - Nyheder Premiere: Ny video fra Spejlvendt

Premiere: Ny video fra Spejlvendt

2548
0

Dagens premiere kommer fra Spejlvendt, og handler om at ramme bunden. Herunder fortæller bandet mere om sangen og videoen:

‘Ramte Bunden’ handler om en far og en søn, der deler en passion for biler. Benzin i blodet binder dem sammen, men pludselig tager historien en uventet drejning.

Musikvideoen starter med at far og søn kører ude på Refshaleøen. De stopper bilen for at nyde udsigten. Mørket er faldet på og vi ser faderen på et værksted med sine kollegaer (Anders og Fredrik fra Spejlvendt). Gutterne hygger sig med dåsebajere og de har fået mange indenbords. Faderen sætter sig alligevel ind bag rattet. På vej hjem går det pludselig galt. Vi ser at faderen er hårdt kvæstet efter biluheldet. Nu står sønnen alene og ulykkelig ved siden af sygesengen.

“Vi optog videoen på en kold og klar dag i starten af januar. Vi fik hjælp af masse fantastiske mennesker, der stillede locations og sig selv til rådighed. Vi havde ikke haft nogen video uden mine dygtige barndomsvenner Sivert og Kristine, der hhv. Instruerede og lavede production design. Vi fik lov til at filme på Suhr’s Autogenbrug en sen fredag aften, hvilket var så sejt! Senere på natten fik vi rødvin og chili i den bidende kulde ved bilvragene udenfor værkstedet. De utallige reservedele og det sparsomme lys gav en helt særlig stemning. Det var virkelig en hyggelig weekend.

Heldigvis havde Jose (far) og Marcel (søn) en rigtig god kemi. Det understøttede fortællingen om biler, der bringer familien tættere sammen, men også kan skille dem ad.
Lydsiden kører bekymringsløst derudaf imens tekstuniverset forhåbentligt får lytteren til at stille nogle spørgsmål undervejs,” fortæller Fredrik fra Spejlvendt.

Spejlvendt er inspireret af et vælg af danske og udenlandske artister fra Søren Huus til Tame Impala. Musikken er indspillet i et sommerhus på Falster sammen med resten af sangene fra debuten ”De Uendelige Skridt”, der udkom 3 februar 2017 (anmeldt HER).

”Jeg har skrevet teksten til ‘Ramte Bunden’ til min onkel, fordi han var med i en bilulykke 1994. Dengang var han i starten af tyverne, da han kørte om kap med en ven. Min onkel svævede længe mellem liv og død. Den forfærdelige ulykke resulterede i en hjerneskade og han blev aldrig den samme igen. På trods af det kæmpede min onkel ihærdigt for, at
blive betragtet som ”normal” og for at leve så uafhængigt som muligt. Hans liv var på mange måder udfordrende, men han beklagede sig sjældent, hvilket var meget inspirerende!”, fortæller Fredrik Hjulmand.

Efter Spejlvendt havde udgivet EP’en, indtraf der endnu en ulykkelig hændelse i Hjulmand familiens liv, da onklen forsvandt. Det var den 2.december 2016. Fredriks onkel blev den 28. februar desværre fundet død i Randers Havn.

”Han er meget savnet af hele familien. Sangen er en hyldest til min onkel Lars Hjulmand, der rejste sig igen og igen – men nu desværre ikke er her længere”, slutter Fredrik Hjulmand.

Her får du ‘Ramte bunden’:
Featured foto: Malle Madsen

Previous articleSEA: The Grip of Time ★★★☆☆☆
Next articleKollapse: Angst ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.