Home Artikler Premiere: Ny video fra Outer Region

Premiere: Ny video fra Outer Region

1745
0

Outer Region er et nyt spacerock band, eller nærmere et solo-projekt fra Niels Thorhauge, der tidligere har slået sine folder i det alternative rockband Bel Esprit. Nu er han klar med første video, til singlen “Mr. Boss”, en medrivende og komprimeret lille rockende sag, der slår godt fra sig i løbet af de 3 minutters spilletid. Se den lige her.

Hvis den indledning ser lidt bekendt ud, så er det fordi vi faktisk havde premiere på Outer Region’s “Mr. Boss” da den udkom som single tilbage i marts måned. Men nu er der altså en dugfrisk musikvideo klar til nummeret, så vi kører på igen og kommer til at gentage os selv lidt inden der kommer et par linjer om videoen.

Niels Thorhauge har rødder i Randers og Aalborg, og har blandt andet begået sig som guitarist på Nordjysk Musikkonservatorium. Efter et par års pause, er han nu aktuel med Outer Region projektet og singlen “Mr. Boss”.

Outer Region er opstået under et 1 år langt ophold på en ø på vestlandet i Norge, hvilket har præget musikken, som han beskriver som “ensomhedens hus i et vildt landskab i den utilnærmelige del af Norge, den dag The Kills drak te med Beatles.”.

Han forklarer videre, at Outer Region’s lyd og stemning er præget af:

“Anger, desperation, vrede og opgør med fortiden og brud med kærligheden er omdrejningspunktet for flugten fra Danmark mod den ydre region”. 

Så er vi nået til videoen, instrueret af Thomas Elmil Christiansen, en temmelig low-core affære hvad konceptet angår. Det meste er en art performance video, som rammer nummerets stil og udtryk ret godt,  med Thorhauge og hans guitar i centrum på en sort baggrund. Der krydsklippes til nogle stilbilleder “i bevægelse”, hvilket matcher nummerets hakkende rytme, og diverse enkle effekter som noget røg, videoeffekter hvor stilbillederne lægges oven på performance-delen og andre små, skæve påfund. Enkelt, men effektivt!

Outer Region udsender debutalbum i løbet af efteråret, det udkommer, ligesom singlen gjorde, på Puffin Artlab. Besøg Outer Region på facebook.

 

Previous articleSom en dværg på et pissoir – Interview med The White Dominos
Next articleForest God: The Boy Who Flew Away (EP) ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.