Home Artikler Premiere: Ny single/video fra Chopper

Premiere: Ny single/video fra Chopper

736
0

Chopper er klar med en ny single og tilhørende video. En foruroligende sag om kærlighed som besættelse, pakket ind i lo-fi tyggegummipop, der møder dunkle, gotiske toner. Den har vi premiere på lige her.

Audrey Hepburn lader til, at være omdrejningspunktet, eller manifestationen for Choppers usunde fascination. Hun dukker op i glimt, eller fragmenterede drømmesyn for vores hovedperson i “A Life In Dreams”. I den fysiske verden repræsenteres hovedpersonens besættelse i form af en oppustelig dukke, som er iklædt mennesketøj.

Det er creepy, matchet af sangens snoede, luskende gotiske vibe. En mørk understrøm i et nummer, som på overfladen lokker en til med en mere elastisk, tillokkende dansende poppet lyd. Men, der er noget sygt og syrligt over det. Noget er galt, noget er ikke som det skal være.

Roser dukker op som symbol på kærligheden. Jeg får straks underlige associationer til film 19 Røde Roser fra 1974, efter et bogforlæg af Torben Nielsen. Den handler også om en usund besættelse, her med baggrund i en tragedie. I Choppers nye videos narrativ, er det uklart, hvad der ligger til grund for besættelsen og hvad der konkret udspiller sig i den virkelige verden.

Den er, ligesom musikken, et twistet drømmesyn, der udsender modstridende signaler, der er åben for fortolkning.

Jonatan Magnussen, manden bag, inden i og hovedpersonen i videoen fortæller som sangen:

“Ideen var lidt at lave det ultimativt sørgeligste happy-go-lucky nummer, en idé som jeg af uransagelige årsager tit og ofte vender tilbage til. Jeg synes egentligt det er lykkes mig meget godt her. Jeg tror måske også nummeret afspejler mange (mere eller mindre flatterende) facetter af min person i dets tema om kærlighed – desperat og gal, men egentlig også meget sød og blid et eller andet sted indeni.” 

Magnussen er ikke en nybegynder på musikscenen, han har i en årerække stået i front for bandet Love Coffin. Man aner et musikalsk slægtskab til Love Coffin i Chopper, om ikke andet i den markante og karakteristiske vokal. Men, også i de gotiske elementer blandet med den iørefaldende, poppede melodi. Chopper er måske bare endnu mere genstridig og svær, at sætte i bås?

En drillesyg, musikalsk bastard, der spiller og agerer efter egne regler. Hvis der da er nogen regler? Der er beskidt, frækt, trashy, pulpet, glammet, teatralsk og armbevægelserne store.

Jeg fangede Chopper live på Stengade tidligere på efteråret, det kan anbefales! Her kan du nyde Choppers nyeste udskejelser, “A Life In Dreams”:
Besøg Chopper på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleLightchapter: It All Ends Tonight (EP/Anmeldelse)
Next articleRepeatlisten #3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.