Home Artikler Premiere: Ny single fra Black Dog Howl

Premiere: Ny single fra Black Dog Howl

1520
0

Den dunkle duo med de dragende vokaler Black Dog Howl, bestående af Mazdak Khosravi og Signe Møller Rosendal, udsender i dag singlen “Swamp Glow”. Stilen er stadig americana-folk med et nordisk touch, nu med en stemningsfuld billedside til der matcher tonerne.

Sidst vi havde fingre i en udgivelse fra duoen var i oktober måned sidste år, hvor jeg sendte 4 stjerner efter deres murder ballads klingende EP Autumn Belles & Bourbon Souls, her skrev jeg blandt andet:

“En af Black Dog Howl’s forcer er da også, at det ikke bliver alt for poleret og pænt, den dunkle stemning musikken slår an bliver således ikke generet af alt for meget lys – heller ikke i produktionen. En anden stor force er så de nævnte vokaler, hvor opsætningen med mørk mandevokal og lys kvinde måske ikke er videre revolutionerende, så kommer man ikke uden om, at det ganske enkelt fungerer. Især når det lægges ovenpå et solidt fundament”.

Videoen til den nye single er instrueret af fotograf Kristopher Paterson, om tankerne bag den visuelle del af videoen fortæller han:

”Videoen er skudt på en række forskellige locations bl.a. et nedbrændt hus i ingenmandslandet mellem Tranbjerg(!) og Hasselager nær Århus, samt strandene ved Ontario i Canada, og søger via en dvælende dynamik at indkapsle det traumatiserede menneskes mentale adfærd, personificeret igennem ruiner og gengangere.”

Der er noget gotisk over Black Dog Howls americana-folkede univers, en stemning der er ramt ret godt i den tilhørende video, hvor Aarhus og opland og Ontario smelter umærkeligt sammen. Ligesom americanaen og det, mørke nordiske element i duoens lyd. Ikke mindst i den markante og dominerende vokal fra sumpen leveret af Mazdak Khosravi, men der er også lys i mørket, hvor Signe Møller Rosendal sørger for “the glow” i denne sammenhæng.

Previous articleYOB + Black Cobra, Radar, d. 13/9 – 2016
Next articleOppenheimer – Vækstlagets Festival

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.