Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Peter Amoras: Dagens Lys ★★★★☆☆

Peter Amoras: Dagens Lys ★★★★☆☆

580
0

En samling små sange med veldisponeret produktion og vokalen trukket helt frem tegner Peter Amoras’ Dagens Lys. Det bliver et først og fremmest behageligt bekendtskab, som skriver sig lige ind i en dansksproget tradition.

På flere numre på Dagens Lys er der uhyrligt subtile kvindevokaler. Det er egentlig et meget godt billede på, hvordan produktionen er på pladen: Der er detaljer, der sagtens kunne være hevet frem, men som kommer til at ligge og bidrage til et lækkert produktionsindtryk.

Oven på dette og helt fremme i mixet ligger så Amoras vokal, der fortæller, synger og forklarer med fra en poetisk åre, der kan sammenlignes med Nørlund og andre dansksprogede, mere eller mindre nedtonede kunstnere.

Dertil skal lægges at de primært akustiske eller ikke-effektindsovsede instrumenter som regel understøtter gode melodier og leverer små licks her og der. Små guitar-licks i ‘Fortabt I Det Næste Øjeblik’. Leg med timen i ‘Falmer Ud, Fader Ind’. Lækkert.

Vokalen er ganske, ganske fin og netop i ‘Falmer Ind…’ men også på den nedtonede, afsluttende ‘Røgsignaler’, får vokalen plads og luft og viser, at det er her, kernen skal findes.

Derfor kommer ‘Hvad Savner Du’ til at stikke lidt ud, da den både er mere uptempo, har lidt crunch på guitarerne og går lidt på kompromis med de ellers gennemarbejdede melodier. Det stopper det dog ikke fra at være et fint nummer, og kendetegnende for hele Dagens Lys er, at der er gode, behagelige numre hele vejen igennem.

Og skal der endelig være en anke, så er det at al den nedtonethed, den fine evne til at begrænse sig og den meget fine fremhævning af vokalen bliver lidt anonym. Eller måske stryger lytteren lidt rigeligt med hårene.

Men ikke al musik (eller anden kunst for den sags skyld) skal selvfølgelig kradse og rive.
Her er der tale om en plade, der er ganske behagelig, ikke voldsomt udfordrende – men som også lykkes fint med at få leveret nogle fine tekster. Ikke ekstraordinære. Bare fine.

Eksempelvis går den stærke ‘Røgsignaler’:
For nogen er et liv
noget der kan skrives på papir
For nogen
Er det røgsignaler
For nogen er et liv
Mere end de ser
For nogen
Sølv- og guldmedaljer

Er du, kære læser, ikke væltet ned af stolen over dette, vil jeg anbefale, at du tager et lyt. For meget ligger også i leveringen. Kombinationen af lækker, begrænset produktion, fine tekster, gode melodier og leveringen gør, at man sidder med en fin, lille plade fyldt med små sange, når man sidder med Dagens Lys.

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

Previous articleKúlu: Lucidity ★★★★★☆
Next articleUDÅNDE: life of a purist ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.