Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Null Rays: Everyone’s Dead (Album/Anmeldelse)

Null Rays: Everyone’s Dead (Album/Anmeldelse)

534
0

Med stor bredde i genreudtryk inden for rocken leverer Null Rays en noget ujævn præstation på Everyone’s Dead. Bandet virker til at hygge og more sig, men for den udefrakommende er der ikke mange kalorier at finde på pladen.

Der åbnes med en Smokie-agtig ballerock-sang med sing-along hooks og den slags kan egentlig være fint nok. Men i dette tilfælde bliver det desværre lidt gumpetungt og varsler en plade, der bare aldrig rigtig bliver god.

Lidt bedre går det, da Null Rays lægger en mere punket stil for dagen ‘Good Enough’, ‘No One Again’, ‘Smell The Roses’ og ‘Pussywhipped’ (!). Men samlet for de sange gælder det, at de savner frækhed, glimt i øjet og den følelse af bydende nødvendighed, der ellers kendetegner (god) punk. ‘Pussywhipped’ bliver dermed mere en ølvom, der stikker ud igennem en lædervest end bar overkrop og skal-vi-slås attitude. Det er ikke godt.

‘Teardrops in The Rain’ er et fint forsøg på en patetisk ballade med kvindelig duet-vokal, mens rockede numre som ‘Letting Go’, ‘Man Alive’ og ‘Other Side of The River’ mangler tænder og integritet.

Når man læser teksterne og sammenholder det med det lidt underproducerede udtryk, så virker brugen af ordene ’bitch’ og ’pussy’, ’sugar-mama baby’ mere misogynt, end ’edgy’, ’kunstnerisk’ eller hvad der ellers kan legitimere den slags sprogbrug?

Men som sagt i indledningen, så virker det egentlig til at bandet hygger sig med det, de laver. Produktet er bare ikke fedt, potent eller i virkeligheden nogle af de andre ting, man forbinder med rock.

På bandets hjemmeside kan man læse nogle tekster, der i isolation er interessante nok.
Men når de så leveres af bandet, er det som om de flader totalt ud: Bliver platte i ordets oprindelige forstand; flade.

Lad endelig Null Rays hygge sig med at spille lidt musik. Det er heller ikke mig, der skal sige stop for at de udgiver deres værker. Men nøj, hvor er der lidt for den udefrakommende at hente i det her!

+ Rock er svært at ødelægge og der er da en vis drenget energi over projektet
+ Der er gode takter af punk-energi
– Pladen virker dog bedaget og sjovere internt end noget, vi andre skal lytte på
– Der er på ovenstående konto hints af misogyni – og det er ærligt talt ikke cool.

Anmeldt af: Troels-Henrik Krag

Previous articleRepeatlisten #1
Next articleThen Comes Silence + Chopper, Stengade, lørdag d. 2/10 – 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.