Home Anmeldelser Natsværmer: Nuancer (EP) ★★★★☆☆

Natsværmer: Nuancer (EP) ★★★★☆☆

1819
0

Natsværmer aka Mattias Hundebøll, frontmand i Rock Hard Power Spray og tv-vært på blandt andet TV 2, er klar med en dansksproget EP, og den er ikke helt ueffen.

EP’en, som er døbt Nuancer, indeholder 4 sange der alle omhandler kærlighed, på den ene eller anden måde, den har jo mange sider den fordømte kærlighed, forelskelse, fortabelse, liderlighed og smerte, jo jo, man kommer hele vejen rundt.

Lydmæssigt spænder den fra det fine pop-rockede, det storladne til det mere dystre og semi-aggressive, hele baduljen bundet sammen af Mattias Hundebølls kompetente vokal, fornem instrumentering og en flot produktion – der er ikke en finger at sætte der. Samtidig er sangskrivningen solid, det er ikke den dybde tallerken der bliver opfundet, men man bliver præsenteret for en god omgang klassisk pop-rock sangskrivning med et twist, som Hr. Hundebøll absolut kan være bekendt.

Om EP’en udtaler Mattias Hundebøll;

“…nu på dansk. Fordi jeg drømmer på dansk. Fordi jeg tænker på dansk. Og fordi det er dér man ikke rigtig kan gemme sig. Og så fordi jeg inderligt føler, at der manglede noget midt i den eksploderende nybølge af dansksproget musik der på 10. År ruller over kongeriget. Der mangler noget som ikke er 80’er eller 70’er kitch/pastiche. Noget der ikke lyder som enten Melodi Granprix i 80erne, TV­2, CV Jørgensen eller Kliché. Noget der ikke er for fortænkt, for stylet, for snor lige og for længst hørt bedre i originalen.” 

Og ja, det kan han da have ret i, både at han synger dansk, men skam også at det sidste, at der mangler noget der ikke er 80’er eller 70’er kitch/pastiche. Her har han fat i den lange ende, da Nuancer rammer et hul i dansk musiks skuen tilbage i tiden. EP’en fremstår klassisk med en god sjat 90’er feeling, men stadig nyt og frisk, uden det på nogen måde kammer over og bliver arty farty.

EP’ens første sang, “Det Du Drømmer Om”, er en dyster og tung sag, der er drevet af en distortet bas og blødt op med et fint, ja hvad kan man kalde det, “anthem” skabt af guitar og strygere. Og tilsat et kompetent omkvæd, så har vi her fat i EP’ens bedste sang.

“Dig & Mig” minder mig mest om et godt gammelt Iben’s nummer, i hvert fald i versene, det er meget let til bens og på nippet til det fesne, men heldigvis tages tempoet ned i omkvædet, og sammen med en god omgang atmosfærisk støj, trækker det samlede indtryk sig lige over middel.

Fesen kan man ikke helt kalde næste nummer, det rette ord er nok semi-corny, i hvert fald den tekstmæssige del af sangen. Her kammer ærligheden over, og fungerer ikke helt efter hensigten, det bliver simpelthen for akavet og corny at høre om Natsværmerens eskapader på lagnerne. Den lydmæssige side af sagen er en helt anden historie. Der startes aggressivt ud, godt tungt, rockende og hakkende. Dog bliver det tunge vers skiftet brat ud med et omkvæd der er i den helt anden ende af skalaen, men det virker på forunderlig vis helt fint, og ser man bort fra den lidt kiksede lyrik, så er “Vuggevisen” en stærk skæring.

Der sluttes af med den stille “Du Ved Det Jo Godt”, om man ved at det er slut, ikke blot EP’en men også forholdet, det skal jeg ikke kunne sige, men mon ikke. Jeg kan konkludere at det er en solid lukker på en solid EP, der byder på flere opture end nedture, hvilket ender et stykke over middel på GFR skalaen og smider 4 stjerner af sig.

Jeg har på fornemmelsen at Natsværmer bliver en af de artister, der kommer til at skille vandene. Jeg bliver nok aldrig den store fan, men fan eller ej, Natsværmer har begået en mere end godkendt debut EP, som gør mere væsen af sig end så meget andet dansksproget rockmusik lige pt.

Anmeldt af Thomas Bjerregaard Bonde

Previous articleDet er ikke nok bare at spille pissefedt – Interview med folkene bag Supermoon Music
Next articleThe Magnetic Eagle – Sweetness can win – 22/2 – 2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.