Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Natasja Lee Dickinson: Tur Retur – og alt det midt imellem (EP)...

Natasja Lee Dickinson: Tur Retur – og alt det midt imellem (EP) ★★★☆☆☆

1153
0

Natasja Lee Dickinson er klar med tre nye sange om det hårde liv, stadig med udgangspunkt i folk og social indignation.

Tre sange, hvor den ene virker mest som en slags mellemspil, er ikke meget at vurdere ud fra. På den måde virker Tur Retur – og alt det midt imellem mere som et udklip af noget større end Natasja Lee Dickinson’s seneste EP, ALFAgjorde.

Til gengæld er lyden og teksterne meget nært beslægtede med det jeg stiftede bekendtskab med på ALFA. Musikken er folk’et og på første nummer, ‘Det liv der leves’, fylder banjoen godt i landskabet.

Jeg dropper badet, økologi//Og jeg glemmer svigermor i toget økonomi//Jeg pudser facaden, skifter lagen//Betjener dig om natten, økonoma om dagen“, lyder det blandt andet her, og som på ALFA demonstrerer Dickinson her en evne til at lege med sproget i sine bestræbelser på at beskrive en tilværelse, der ikke er lige let for alle, heller ikke i et Danmark med blus på økonomien.

Netop fornemmelsen for at beskrive livets mindre glamourøse sider er stadig Dickinson’s force, og så skader det heller ikke at ‘Det liv der leves’ også har et hurtigt fængende omkvæd, og i øvrigt også et stærkt B-stykke.

De to øvrige numre holder ikke helt samme niveau. ‘Midt imellem’ virker som et nummer, der kunne være mellemspil på en større udgivelse (midtvejs i et album, for eksempel), men her virker det bare som lidt for lidt med sin talte tekst over interimistiske strengeanslag, mere som digt tilsat musik end en egentlig sang. Det varer også kun lige lidt over et minut.

Sidste nummer, ‘Nano sekund’, når næsten 3 minutters spilletid, og her er tempoet sat ned i forhold til på åbneren, og Dickinson virker mere alvorlig og tænksom. “Ord bliver sagt og lagt i seng//Vi går med hinanden, hvor går vi hen?“, spørger Dickinson, og igen har hun godt styr på de sproglige virkemidler, hvor en braklagt mark og lynnedslag er andre elementer i teksten. Et ganske okay nummer, men ikke et, der gør lige så meget væsen af sig som ‘Det liv der leves’.

Og så er EP’en slut. Det er ikke meget at vurdere ud fra, men som udgivelse står Tur Retur – og alt det midt i mellem knap så stærkt som ALFA – sangene når ikke samme niveau som for eksempel ‘Lukket by’ derfra. Et stærkt nummer eller to mere kunne nok have rykket karakteren en tak op, men som udgivelse på egne ben ender Tur Retur… på en middelkarakter. Måske der samles til bunke og et helt album? Der er dog ikke tvivl om at Dickinson og hendes kompetente band, der leverer en fin og levende varm lyd, kan noget. I denne ombæring bliver det dog kun til 3 pæne stjerner herfra.

Du kan finde Natasja Lee Dickinson på Facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.