Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer My Worst Paranoia: Usund Fornuft (EP) **** (4/6)

My Worst Paranoia: Usund Fornuft (EP) **** (4/6)

2938
0

Randrusianske My Worst Paranoia er et dansk rockband med engelsk navn, som synger på dansk. Med saft og kraft, entusiasme og en god fornemmelse for hvordan man skruer et kraftfuldt hook sammen, kommer de godt ud over stepperne. 

My Worst Paranoia kan ind i mellem minde om et andet dansk rockband med engelsk navn, som, i hvert fald en overgang, sang på dansk – Inside The Whale. Der er noget af samme energi og ambition om at skrive vægtige rocknumre med tekster, der behandler tanker om livets genvordigheder og hvordan man tackler dem. Og nu vi er ved det med det danske sprog, så respekt til My Worst Paranoia for at synge på dansk og være ambitiøse med deres lyrik. Det er dog ikke altid det fungerer lige godt eller er lige elegant, men det kommer vi tilbage til.

5 sange byder Usund Fornuft på. Allesammen ganske potente karle, der har fået godt med sovs og kartofler, da de voksede frem i øvelokalet. ‘Gal Eller Lineal’ har en del til fælles med tidligere nævnte Inside The Whale, og er både melodisk og tung rock uden man bliver tromlet ned. Et track, hvor hooket hurtigt sidder i hukommelsen, uden man egentlig kan mere end nynne med på teksten.

‘Camping På Åbent Hav’ byder også på potent guitarspil og en tung rytmebund og her bruges flerstemmig vokal til at underbygge det melodiske, et værktøj, der også finder effektiv anvendelse på flere af de andre numre. Den efterfølgende ‘Gulag’ trækker tråde til Kaizers Orchestra, med sin inspiration fra østeuropæisk musik, men ligesom hos Mr. Kaizer og co. bliver det blandet op med et ordentligt skud rockguitar. Her skurrer det tekstmæssige dog ind i mellem lidt i ørerne, eksempelvis lyder starten: “Jeg har så ondt i min albue/toget til Groschny er kørt/Det har jeg haft i fjorten dage nu/Det’ kørt til gulag har jeg hørt” (tekstbidden er rettet, den afveg en smule fra hvad der blev sunget/red.). Nuvel, der er så mange, der skriver værre vrøvl, men man noterer bare at det lyder lidt knudret, når nu det er på dansk. Ikke at My Worst Paranoia ikke også rammer fine formuleringer ind i mellem, for det gør de bestemt.

‘Steens Butik II’ viger også lidt fra den ligefremme formel, og lægger ud med med håndklap på trommerne og guitar, og der bygges langsomt op til det kraftfulde break omkring 3 minutters mærket, hvor der gives gas i resten af sangen.

Nephew kan høres et sted i ‘Når Tågen Letter’, som er endnu en energisk rockudladning – intonation og tekst kunne godt minde om Simon Kvamm, i det ligefremt rockende hjørne. Et tungt riff sætter dagsordenen, men uden at det gør sangen mindre catchy. Den er nemlig ganske fermt skruet sammen og en stærk baslinie efter breaket løfter tracket over det solidt powerrockende. Et andet dansksproget rockband, Magtens Korridorer, springer også ind i mellem frem i tankerne, når man lytter til randrusianerne.

My Worst Paranoias største kvalitet er deres ligefremme evne til at skrive catchy, tung, energisk, dansksproget rock. Der er power på i vokalen og der blæses generelt igennem over hele linien. De danske tekster giver en anden dimension til bandet, selv om de ikke altid fungerer 100 % godt. Så her et udviklingsområde – ind i mellem bliver det lidt for knudret. Det er egentlig heller ikke fordi, der ikke er variation i de 5 numre, for det er der også, men der er en klar overvægt af tunge riffs lagt på en tung bund, og over et eventuelt helt album, vil der nok også være brug for nogle pusterum. Om My Worst Paranoia magter dem, fortæller Usund Fornuft ikke – men den fortæller at My Worst Paranoia er et band, der har et godt greb om tung, men alligevel lettilgængelig dansksproget rock med singalong potentiale.

Anmeldt af Judas

Du kan tjekke My Worst Paranoia ud på deres facebook-side. My Worst Paranoia er også klar med en video til tracket ‘Gulag’, den kan du se herunder:
Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleBeta Satan – 666 – 26/2 – 2013
Next articleThe Floor Is Made Of Lava klar med ny video og snarlig tour

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.