Home Interviews Musik og fællesskab i Præstø – interview med Midsommer Festivals ledelse

Musik og fællesskab i Præstø – interview med Midsommer Festivals ledelse

3146
0

I sidste uge kiggede vi Midsommer Festivals historie, baggrund og grundlag, i denne uge har vi fået en snak med to af kræfterne bagved, Elias Seidler og Marc Facchini. Så lad os finde ud af, hvorfor man skal tage en tur til Præstø for, at høre musik i en baghave.

Midsommer Festival startede officielt i 2013, hvor der blev banket en scene op i familien Seidlers baghave i Præstø, en videreudvikling af en sammenkomst for venner og familie, der begyndte Sankt Hans aften 2008.

Siden er festivalen vokset, med stor forståelse og engagement fra naboer, beboere i Præstø og lokale virksomheder, så der nu præsenteres musik fra flere scener for 5-600 betalende gæster. Vi har, pr. mail, fået en snak med medstifter og den ene halvdel af festivalledelsen Elias Seidler og den anden halvdel af ledelsen, Marc Facchini.

Hvad er din funktion og involveringsgrad i festivalen?

Elias: Jeg er initiativtager og fungerer for nuværende som den ene halvdel af Midsommers ledelsesteam.

Marc: Jeg deler festivallederskabet med Elias Seidler, og er derfor involveret i festivalen hele året rundt. Mine primære ansvarsområder inkluderer fundraising, booking og kommunikation, men på en lille festival er festivallederne nødt til at have en finger med i spillet over det hele.

Hvor lang tid har du været med og hvordan startede det for dit vedkommende?

Elias: Fra starten, hvor det var venner, et lille bål og jams i græsset. I 2013 fik jeg den vanvittige idé at sætte en scene op i haven, finde et par bands og invitere en masse venner. 2014 var første år med offentlig adgang.

Marc: Jeg startede med at optræde på festivalen nogle år i træk, inden min gode ven Elias i 2015 spurgte mig, om jeg ville være med til programlægningen. Siden da blev jeg stille og roligt suget dybere og dybere ind i maskinrummet, fordi min entusiasme bare blev og ved med at vokse, efterhånden som jeg lærte festivalen og de øvrige involverede bedre at kende.

Hvad er det ved Midsommer Festival, der får dig til at forsætte? Og hvad er Midsommer Festival for dig?

Elias: Glæden ved at bringe kærlighedsfyldte og omfavnende vibes til Præstø i den potens festivalens publikum, artister og frivillige gør det, er helt vidunderligt! Derudover er det enormt inspirerende at kunne præsentere et, for de fleste præstøborgere, ukendt musikprogram og opleve at de med åbne arme lader sig opsluge de musikalske universer og vender tilbage året efter for at få et nyt skud af det spændende ukendte! Midsommer Festival er samtidig for mig, en samling af virkelig nære venner og familie, som sammen har bygget et unikt fællesskab. og så er det selvfølgelig mit barndomshjem.

Marc: For mig er Midsommer Festival en fuldstændig unik festival. Intet andet sted har jeg set at det kan lad sig gøre at lave en musikfestival med et så højt kunstnerisk niveau, på tværs af flere familiers baghaver. Min benzin er dén glæde og overraskelse, som jeg år efter år ser i vores gæsters øjne, mens festivalen står på.

Hvordan ser du festivalens forsatte udvikling, både størrelses-, indholds og musikmæssigt?

Elias: Midsommer Festival har altid haft en meget organisk udvikling, hvilket jeg er overbevist om, vil fortsætte. Jeg tror at det er vigtigst at værne om festivalens identitet og særligt kærligheden samt den gensidige respekt gæsterne imellem. Derfor bliver det ikke en festival, som pludselig får lov at springe i luften kapacitetsmæssigt. Dog ser jeg god mulighed en fortsat organisk udvikling i takt med at rammerne og indholdet udvikler sig. Organisationen bag festival, er i høj udvikling samtidig, hvilket fordrer en konstant fornyelse i udviklingen af både det økonomiske grundlag og den indholdsmæssige profil.

Marc: Jeg tror at vi har potentiale til at nå minimum 4-5 gange det antal publikummer, som vi har på nuværende tidspunkt, uden at det vil gå ud over festivalens udtryk. Det handler om at lade udviklingen ske gradvist, så vi hele tiden har vores værdier med. Og så er det vigtigt for mig at holde fast i, at vi på programsiden altid skal præsentere navne som størstedelen af vores publikum ikke kender på forhånd. Midsommer Festival skal være et musikalsk overflødighedshorn, med ny smag på ny smag, som inspirerer til nysgerrighed og et åbent sind.

Hvad synes du, eller kan fortælle, om årets musikprogram? Og hvad har været den den største musikalske oplevelse de forgangene år?

Marc: Jeg er super stolt over årets program, som igen i år spænder vidt genremæssigt. Vi booker vores navne ud fra kravet om, at alle optrædende skal være på et højt teknisk og kunstnerisk niveau, og resultatet heraf plejer at være, at mange af vores gæster finder nye yndlingsbands indenfor genrer de ellers normalt ikke lytter til. Vi prøver altid at lave et program som tilgodeser den nysgerrige, og det synes jeg at vi er lykkes med igen i år.

Det er meget svært for mig at vælge min største musikalske oplevelse, dels fordi der har været så mange, dels fordi jeg sjældent når at se en hel koncert på festivalen, fordi jeg som festivalleder hele tiden står til rådighed. Men blandt mine favoritter er en sved- og snapsdryppende Orgelheimers-koncert foran Terrassen, og en dybt rørende og hamrende festlig afslutningskoncert i 2016, begået af Mund De Carlo.

Hvorfor er det folk skal tage turen til Præstø og være en del af Midsommer Festival?

Marc: Fordi vi har et enormt stærkt program, spændende mad- og drikkeoplevelser, og ikke mindst en fantastisk stemning i magiske rammer. Der går ikke mange år, før Midsommer Festival formodentlig må flytte til større græsgange. Så det er ved at være oppe over, hvis man skal opleve festivalen i dens originale inkarnation.

Midsommer Festival afholdes 15.-17. juni og præsenterer i år blandt andet Iris Gold, Sleep Party People, Nevermind Vermont, D/troit, Luster, Palace Winter og Nelson Can. Følg med på Facebook.

Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Mads Ogstrup

Previous articleSnigpremiere: Ny single/video fra Select Captain
Next articleEigengrau: Radiant ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.