Home Roskilde Festival RF 2007 RF07: Muse – Orange Scene, søndag ****

RF07: Muse – Orange Scene, søndag ****

2241
0

Er deres tid ved at løbe ud?

Our time is running out tordner Matt Bellamy i et af Muse´s aller bedste numre, fra deres måske bedste album “Absolution” fra 2004, hvor de i den forbindelse gav en fabelagtig søndags koncert på Arena.

Her i 2007 er de igen album og søndags aktuelle på Roskilde, men resultatet af begge dele er knap så overvældende. Eller rettere, det er måske netop FOR overvældende?
Muse anno 2007 lyder som om de er ved at have presset deres koncept og kompositioner til den yderste grænse før det kammer over i ulideligt selvsmagende lir. De klarer stadig balancegangen, men det er på tide at stoppe op, overveje mulighederne og for guds skyld ikke læsse mere af det samme ovenpå de i forvejen mange lag i musikken!

Et fint eksempel herpå er åbnings hymnen ”Knights of Cydonia”, som bestemt er et nummer der er velkomponeret og medrivende i sine melodramatiske stemninger, men også lige på grænsen af hvad min kvalme skala kan håndtere. De har lavet lignende voldsomme kreationer før, som jeg har slugt råt, men måske er jeg efterhånden godt forspist i deres fede retter?
Opbygningen af sættet fulgte nogenlunde samme struktur som deres Arena koncert 3 år tidligere, med tempo fra start, så et mere afdæmpet midterstykke med Bellamy bag space piano for så at lukke ballet med fuld fart og hits af ældre dato. Det fungerede upåklageligt på Arena, men Orange er ikke lige så intim til de stille stunder og alt for lys søndag eftermiddag til deres ellers imponerende lasershow!

På trods af at pusten synes at gå lidt af den farverige ballon i disse stille passager, så var de fremmødte festival overlevere godt med. Det er også vanskeligt at dræbe stemningen med piano lir når bandet samtidig smider lækre lunser som ”Hysteria”, ”Super massiv black hole”, ”Butterflies and Hurricanes” og den ultra poppede ”Starlight” ud fra scenen.
Og nogle af de mere stillestående øjeblikke som ”Sunburn” og ”Invincible” har intet at skamme sig over i den sammenhæng.
Så hovedparten af sang valget var det vi ville høre og serveret som man kunne forlange, men alligevel efterlod koncerten en følelse af at nok er nok og nu må der ske noget nyt.

At en af Englands fineste eksportvare afslutningsvis for alvor fik fyret op under folk med klassikerne ”New born” og ”Plug in baby” understregede fint at Muse trænger til at blive genfødt før de skal ”plugges” til noget genoplivning.

Kodi

Previous articleRF07: Machine Head – Arena, lørdag *****
Next articleRF07: Nephew – Orange Scene, fredag *****

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.