Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Mumford & Sons: Babel ***** 5/6

Mumford & Sons: Babel ***** 5/6

1925
0

If it ain’t broke, don’t fix it! De gæve folk-rockere fra Mumford & Sons er tilbage i fuldt vigør med den svære to’er. Men de gør det absolut ikke svært for sig selv, eller for lytteren.

Mumford & Sons kom ud af ingenting tilbage i 2010 og tog ikke bare England, men også det store Amerika med storm, og fik folk-rocken tilbage på hitlisterne. Der er nu gået to år, hvor Mumford & Sons popularitet ikke er blevet mindre, og forventningerne til deres 2. udspil har derfor været tårnhøje, ikke mindst for undertegnede.

Så lad os komme i gang med det, det hele handler om, nemlig “Babel”, som de gæve gutter har døbt deres nye skive. Helt overordnet er der intet nyt under solen, sangene kører ud af samme spor som på forgængeren, “Sigh No More”, men denne gang er der liiige tilføjet en anelse mere energi, mere banjo og sang-snedkeriet er i samme kaliber som på forgængeren.

Mange vil nok sige, at Marcus Mumford og co. står i stampe på det nye udspil, men hvorfor opfinde den dybe tallerken, når den man har i skabet, holder formen fantastisk? Næ, man topper da bare op, smider lidt ekstra krydderi på og BOM!, så står du med et slagkraftigt album. Skal du i godt humør her i den kolde efterårssæson, kan jeg varmt anbefale “Babel”, for der er dæl-skisme tryk på kedlerne. Som sagt går Mumford & Sons ikke nye veje, men bygger videre på det grundlag, de lagde med debuten, og det gør de næsten til UG.

Sange som “I Will Wait”, “Lover’s Eyes”, “Hopeless Wanderer” og især “Lover Of The Light” skiller sig ud, og man skal lede længe efter en sang der er under niveau.

“Babel” gør sig med en stak solide sange, fantastisk energi og et højt bundniveau, fortjent til et lille 5-tal, for der skal jo være plads til en ekstra stjerne hvis de smider en 3’er på gaden.

Se videoen til “I Will Wait” + live koncert fra Live On Letterman nedenfor

Anmeldt af Bonde

Mumford & Sons – Live On Letterman 2012

Live On Letterman setlist:

– I Will Wait

– Roll Away Your Stone

– Lovers’ Eyes

– Whispers in the Dark (wonderful live rendition)

– Below my Feet

– The Cave

– Lover of the Light

– Ghosts That We Knew

– Little Lion Man

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal, and the what have you – hver dag!

Previous articleGFR Fokus: Q&A – 5 hurtige til Motor
Next articleLate Night Venture: Pioneers of Spaceflight **** (4/6)