Home Interviews Menneskets tid er i forfald – Interview med Solbrud

Menneskets tid er i forfald – Interview med Solbrud

2957
0

Solbrud har efterhånden markeret sig som et af de ypperste danske navne indenfor black metallen, hvilket bandets netop udkomne tredje album, ‘Vemod’, er med til at manifestere. Vi fangede bandet til en snak om det nye album. 

‘Vemod’ er netop landet – jeres tredje album. Hvordan har jeres proces været med albummet? Har der indfundet sig nogle rutiner når I skriver og indspiller? I har tidligere fortalt, at I har en meget perfektionistisk tilgang, til det at skrive og indspille?

“En forholdsvis lang skriveproces(som vanligt) fra midten af 2013 til slutningen af 2016. Vi har gerne villet nå at lufte alle numrene live et par gange inden vi lagde låg på og sagde de var færdige. Der er altid en anden energi og fornemmelse over numrene, når de bliver spillet live, og man få en idé om eventuelle ændringer og forbedringer der.

Vi er enormt grundige og perfektionistiske, både med sangskrivning, indspilning og øvning. I sangskrivningen bliver alt vendt og drejet, målt og vejet til det punkt, at vi nogle gange selv når at blive godt trætte af det og hinanden. Men der må lides for skønheden. Indspilningsprocessen har været forholdsvis intens og kompakt i forhold til tidligere. I det at vi lagde alle sporene i løbet af 20 dage i januar måned 2017”

I har igen haft Lasse Ballade med som producer, mens Flemming Rasmussen har stået masteringen – hvad har det givet albummet?

“Lasse kender os efterhånden godt og har tilpas med tålmodighed til alle vores nørklerier og tilpas nerve til at hive os ned på jorden igen, når vi kører lidt for meget i selvsving. Han har selv udviklet sig meget, siden vi lavede ‘Jærtegn’ med ham og det skulle gerne kunne høres på ‘Vemod’. Vi er som regel altid ivrige efter at prøve nye ting af og Flemming er jo lidt af en legende, og hans renommé kom tydeligt til sin ret, da vi har oppe i hans studie i Helsingør. Og endnu en gang er vi gået efter en båndmasterering frem for en “normal” digital masterering. Hvilket vi også syntes tidligt kan høres i form af en varmere lyd”

‘Vemod’ lyder både musikalsk og med hensyn til titler og hvad jeg kan lytte mig frem til i teksterne, som et album om afslutningen på menneskets tid – hvad har tankerne været bag teksterne og det visuelle (og lydbilledet – i bruger blandt andet lyden af et torden/regnvejr på første nummer)?

“Menneskets tid er i forfald og det har den været i et stykke tid. Temaet var noget som langsomt udviklede sig i skrivningsprocessen og som for alvor kom på plads, da Ole havde teksterne 100% på plads.

Det er som sådan et tema, vi altid har brugt mere eller mindre, men denne gang har den så bare fået fuld skrue. Hvilket vi også valgte at underbygge i slutningen af studieperioden, hvor Tobias og Troels satte sig ned og sammensatte lydcollager til pladen.

Orglet havde fra start af været planlagt til at afslutte ‘Forfald’, og Troels havde derfor skrevet denne flotte afslutning til side ét, som vi senere indspillet i Hellige Kors Kirke”

I har, både med ‘Vemod’, men også med tidligere albums, fået massiv opmærksomhed i Danmark også fra mainstream-medier – hvad er næste skridt for Solbrud? At ramme bredere eller dybere?

“Ja, det har egentlig overhovedet ikke været noget, vi regnede med eller gik efter i begyndelsen, men nu lader det til at der er mange, der lytter efter når vi laver noget nyt, hvilket jo bare er fedt. Det er gået kanon herhjemme, men vi vil gerne have lidt mere fat i udlandet og det forsøger vi os blandt andet med gennem en Europa-turné i det nærmeste udland her i juli måned. I forhold til vores fremtidige musik, så ja, må vi jo bare vente og høre ad hvordan Solbrud lyder næste gang”

I forlængelse af det, er der koncerter på bedding i Dammark?

“Som sagt har vi en Europa-turne med det sydafrikanske band Wildernessking i juli, og så har vi noget Danmarksturné under opsejling til november med et andet godt dansk band”

Du kan finde Solbrud på Facebook.

Af Jonas Strandholdt Bach

Foto: Henrik Moberg Jessen

Previous articleRF ’17: GFR’s Must see koncerter
Next articleSystem of A Down, Helviti, d. 22/6 – 2017 ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.