Home Seneste November 2012 - Nyheder Mark Lanegan og WhoMadeWho fortolker hinanden

Mark Lanegan og WhoMadeWho fortolker hinanden

2491
0

Den amerikanske grav-baryton Mark Lanegan har indspillet WhoMadeWho’s nummer ‘Below the Cherry Moon’ sammen med sit band. Til gengæld har WhoMadeWho indspillet Lanegan’s ‘Deep Black Vanishing Train’ fra hans seneste soloalbum, Blues Funeral,  som vi anmeldte tidligere på året (læs anmeldelsen her). Resultatet udkommer på vinyl. 

WhoMadeWho tog initiativet til samarbejdet tidligere i år, men det viste sig at Lanegan allerede kendte og godt kunne lide WhoMadeWho’s musik, og derfor var nem at overtale.

Jeg synes, de er ret fantastiske. De har virkelig lavet nogle gode plader, og jeg er helt klart fan, fortæller Mark Lanegan, som blandt andet er kendt som forsanger i Screaming Trees, gæst i QOTSA, makker med Greg Dulli i The Gutter Twins, og meget mere, om WhoMadeWho, som gengælder de varme følelser:

-Det er en stor ære for os at få den slags respekt og anerkendelse af kolleger som man beundrer. Jeg blev dybt rørt, da jeg hørte hans version første gang. Hans dybe stemme og autentiske amerikanske accent understreger den substans, der er i nummeret og teksten, siger sanger og guitarist Jeppe Kjellberg fra WhoMadeWho.

Resultatet af den interessante musikalske udveksling udkommer på en split 7″ vinyl d. 1. december i et begrænset oplag på 1.111 eksemplarer. Vinylen kan bestilles gennem wmwlanegan.com. Fra 31. december kan man købe de to sange digitalt. Det samlede overskud fra udgivelsen går til Amnesty International.

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleElectric Hellride: Hate. Control. Manipulate. ** (2/6)
Next articleForcentury: Revelant ***** (5/6)