Home Konkurrencer Marc Facchini – Malmös søn, under håndvasken – 10/4 – 2018

Marc Facchini – Malmös søn, under håndvasken – 10/4 – 2018

882
0

Marc Facchini er snart klar med sit 3. soloalbum, efter de roste Vidunderlige Drømme (2015) og Mørk Mandala (2016) og er aktuel med anden single derfra.

“Malmös søn, under håndvasken” fortæller en virkelige historie om den svenske aktivist Showan Shattak, der på Kvindernes Internationale Kampdag i 2014 blev overfaldet af en gruppe nynazister. Nummeret tager turen fra Shattaks rødder i Iran til han ligger, blødende, under håndvasken og forsøger, at få fat i “Charlotte”.

Facchini fortæller om sangen:

”Historien om Showan Shattak er både rystende og fyldt med løse ender. Jeg hørte om ham i en udsendelse på Radio24Syv, og gik straks i gang med at researche på historien. Det bragte mig vidt omkring på internettet, og på alt fra nazi-forums til autonome chatrooms lærte jeg noget om, hvor stor forskel der er på mediernes udlægning af den samme sag, og hvor meget vi hver især vælger at tro på den historie som passer bedst til vores eget værdisæt. En del af sangene på det nye album er inspireret af radioudsendelser og podcasts. Det var en sjov og spændende udfordring, at skrive sange som ikke nødvendigvis er top-egnede til radioen, men som alligevel har radioen i sit DNA, ved at være inspireret af ting jeg har hørt på FM-båndet.”

Nummeret er at finde på albummet Himmelmekanik, der udkommer d. 27/4.

Her er Dagens Track:
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.