Home Upcoming & Rockin' September 2019 - U&R Madson: Visions of Magnolia Sky ★★★★☆☆

Madson: Visions of Magnolia Sky ★★★★☆☆

890
0

Madson udkom den 27. september med hans første fuldlængde – studiealbum Visions of Magnolia Sky, som er et album med en blanding af nye og gamle numre. Albummet er velskrevet pop/indie-pop og samtidigt er det også meget velproduceret – det er tydeligt at der er rutinerede folk bag pulten i studiet her. Albummet er følelsesladet, melankolsk og storladet. 

Efter at have lyttet til albummet mange gange, i bilen, imens jeg tullede rundt i lejligheden og når jeg satte mig ned for at lytte intensivt, var der flere generelle tanker der strøg i hovedet på mig.

For det første er Madson uden tvivl meget talentfuld, både hvad angår hans sangskrivning og hans vokal. Sangene har generelt et rigtig godt flow og god dynamik, og de instrumentale elementer akkompagnerer generelt hinanden godt. Omkring vokalen bliver der benyttet fine fasetter såsom vibrato og falset der fungerer rigtig fint, samtidigt med at jeg synes vokalen har en god spændvidde, fra det lave til høje register. Derudover formår Madson også at synge med en inderlighed, der i kombination med de andre facetter løfter niveauet højt. Andre danske musikkere jeg kommer til at tænke på når jeg hører Madson’s vokal er bl.a. Niclas Sahl og Mads Langer.

For det andet, er produktionen generelt også meget gennemarbejdet og det er tydeligt at der kræset for alle elementerne i numrene, om det er strings, keys, kor, guitar, vokal, osv. Lyden er sprød, klar, og meget behagelig. Kort og godt – lækker produktion og lyd.

Der er 12 numre på albummet og jeg vil herunder gennemgå nogle af de numre der har gjort størst indtryk på mig efter gennemlytningerne.

Albummet starter friskt ud med ’Pressure’, et up-beat nummer, som sætter scenen godt for resten af albummet. Tekstuelt fungerer det godt, og der er nogle gode hooks der gør nummeret letgenkendeligt. Nummeret er lidt atypisk i længde, med en relativ lang outro, hvor lydbilledet bliver primært instrumental, svævende og drømmende.

’Golden age’ er et allerede udgivet nummer, der har lidt den samme up-beat feel som forrige nummer. Det er friskt, det er svævende, drømmende og alle elementerne fungerer godt sammen. Madson’s fine vokal bliver rigtig fint sat i scene, med en balladeagtig stemning, stor inderlighed og længsel til sidst i nummeret.

Nummeret ’The Light Ahead of Us’, det tredje nummer på albummet jeg vil fremhæve, er i udgangspunktet et rigtig fint nummer – storladet, inderligt og velskrevet. Når det så er sagt, så må nummeret måske siges at være lige lovligt meget inspireret af Mads Langer’s nummer ’Mellem linjerne’. Jeg vil ikke gå dybere ind i hvad, men lade det være op til læseren at vurdere om de er enige.

Udover de allerede omtalte numre var ’Pilgrim’ også en af de numre der tiltalte mig på albummet, ikke at de andre ikke gjorde, men dette nummer stak mere ud for mit vedkommende. Der er en rigtig behagelig guitar intro efterfulgt af den flotte vokal og et storladet og fyldigt lydbillede.

De andre sange på albummet har generelt også højt niveau og for mig er der flere af de musikalske elementer, der igen leder tankerne hen til flere af de store pop-kunstnere på den danske musikscene, såsom Alpha-Beat udover de andre jeg har nævnt.

Afslutningsvist vil jeg sige at jeg generelt sidder tilbage med en god følelse af albummet og Madson, dog uden at være opløftet til skyerne. Dette er et nyt bekendtskab for mig, men det er nok ikke et bekendtskab der bliver så stort på den lange bane. Jeg giver albummet 4 ud af 6 stjerner.

Anmeldt af Andreas Møller

Previous articleThe Shakings Sensations: How Are We To Fight The Blight ★★★★☆☆
Next articleThe Brotherhood of Sonic Love: Satelitte Heart ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.