Home Anmeldelser - Albums & EPer Albums & EPer Lizard Healer: Demo **** (4/6)

Lizard Healer: Demo **** (4/6)

3502
1

Den vestjyske rock ‘n roll jord pløjes endnu engang op af en demo med en rå, pågående og uspoleret lyd, som med simple midler efterlader et stenhårdt indtryk.

Lizard Healer er en hardrock trio fra Herning, der kun har spillet sammen siden efteråret, men alligevel er leveringsdygtige i tre små, upolerede rockperler som udgør denne demo. Trioen består af Max Meyhoff Guldal Pedersen (vokal/guitar), Chris Meyhoff Guldal Pedersen (trommer) og Esben Oxholm Bonde (bas), som tilsammen rocker noget så eftertrykkeligt, samtidig med at det lyder ganske naturligt og ligetil.

Første støvede spor på demoen er “Chuck Lizard”, et nummer der lægger ud med så tarveligt simpel en guitarbåret melodi, at man næsten skulle tro det var på grænsen af det lovlige. Men det holder, selvom min første tanke var, at det her kan de da næsten ikke slippe godt fra. 1 2 3 4 og af sted ud over heden, som en ubekymret uptempo lillebror til texanske The Sword, med rå og hæs vokal og herligt skramlet lyd. En lyd der med det samme går i bentøjet og nakkemuskulaturen, så man efter kort tid bare sidder og dirrer med. Bandet fortæller, at rytmeguitar, trommer og bas er indspillet live, så man kan mærke det menneskelige i musikken, og i en tid hvor mange rockskiver pakkes ind i flot produktion uden ridser i overfladen, så føles det her herligt flosset – og netop som om det spilles af mennesker… med sved på panden.

“Enemy” handler om at blive svigtet og stukket i ryggen, og i dette nummer får Lizard Healer’s lyd lidt flere lag at operere med, i forhold til det meget simple åbningsnummer. Der er forrygende dynamik og eksplosioner i musikken, hvor trioen får demonstreret, at de har en del strenge at spille på. Især sidste halvdel af sangen, med en halv-psykedelisk instrumental passage og overgangen til en kraftfuld afslutning, er rigtig vellykket.

Sidste rockende plovfure, Lizard Healer hærger heden med, er “Shot”, hvor der går lidt mere boogie-rock i den, så den hånd, du ikke holder whisky flasken med, kan passende benyttes til at knipse. Vokalen bliver en anelse mere brølende, man fornemmer en hvis indebrændt vrede. Nummeret ligger i følge trioen i forlængelse af “Enemy” og omhandler personen der skød dig i ryggen (svigtede dig). Afslutningsvis udsættes vi for nogle effektive temposkift og Lizard Healer får larmet demoen sikkert i mål.

Der er rigtig meget jeg kan lide ved Lizard Healer, ikke mindst den gennemgribende følelse af uforfalsket rockånd. Det lyder, i mangel på bedre ord, bare “ægte”, det her. Så tilgiver man også gerne at det periodevis måske bliver lige simpelt nok, grænsende til klichéer, men det er jo også en del af rockmusikkens fundament. Lizard Healer har en masse fine og medrivende passager og idéer,  men der mangler måske lige den sidste snert i sangskrivning, lidt finjusteringer og den afgørende virkeligt fremragende melodi, for at vi kommer helt op at ringe. Taget i betragtning, at trioen kun har eksisteret siden september sidste år, så er det dog ret imponerende hvad de leverer på denne lille, knastørre demo.

Jeg giver 4 store beskidte og upolerede stjerner til Lizard Healer, som jeg ser frem til, forhåbentlig, at høre meget mere til.

Anmeldt af Kodi

Demoen kan høres på Lizard Healer’s Facebook

Like GFRock på facebook, og få nyt om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articlePixies – Gouge Away – 14/2 – 2013
Next articleDanske Essence på Europa tour med Hypocrisy og Hate

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.