Home Artikler GFR Fokus: Late Night Venture – 5 sange der har inspireret bandet

GFR Fokus: Late Night Venture – 5 sange der har inspireret bandet

2169
0

Late Night Venture har sendt os en liste over 5 sange, der på forskellige vis har inspireret dem i deres musikalske virke. Kig med her, og se om det er noget der også inspirerer dig?

Det Københavnske Post-rock/indie band Late Night Venture udsendte d. 15. oktober deres nyeste album Pioneers of Spaceflight, som vi også anmeldte her på GFRock.

“Fra det skrøbelige og intime til euforiske, støjende eksplosioner, der sætter stemninger i scene og folder sig ud i vidtfavnende, filmiske forløb”. Således beskriver late Night Venture selv deres musik, men hvilken musik har inspireret dem og hvilke sange har haft betydning for deres lyd?

Søren Hartvig (guitar/vokal) har lavet en lille liste med 5 af disse numre til os, god fornøjelse:

Mono – “Halycon”
Et nummer der perfekt eksemplificerer, hvor udtryksfuld instrumental-musik kan være – med få virkemidler (2 guitarer, bas, trommer), uforglemmelig melodilinje og et dramatisk dynamisk forløb. Nogen siger at “postrock” er en fortærsket eller forældet genre. Dette nummer indkapsler hvorfor sådanne påstande er nonsens.

Flaming Lips – “Feeling yourself disintergrate”
Dejlig druggy stemning i dette slørede, snublende popnummer . . .  smukt.
Kombinationen af Steven Drozds tight og distortede trommespil, småpresset vokal og strygerflader efterlod et uudsletteligt indtryk.

Sonic Youth – “Mote
Sonic Youth vil altid stå, som et af de aller vigtigste bands i historien. Af flere årsager… Deres position som inspirationskilde for et utal af bands, deres evne til både at være avant garde og på samme tid placere sig i mainstreem kulturen, deres langtidsholdbarhed på trods af – eller måske nærmere i kraft af deres kompromisløshed.

Yo La Tengo – “Night Falls on Hoboken
Yo La Tengo er et perfekt bevis på at man som band sagtens kan favne bredt, og man ikke behøver at sætte sig genremæssigt i bås. De har lavet et hav af plader og favnet alt fra smadret lo-fi støjrock, over til de helt stille og nærmeste jazzagtige indslag. De er aldrig bange for at prøve noget og er derfor også en af vore store inspirationskilder i forhold ikke at sætte os selv i bås i en specifik genre. Lige præcis det her nummer, fra pladen “And then nothingness turns itself inside out”, som iøvrigt står som et af de bedste albums i historien, viser Yo La Tengo, fra en dyb, varm og mørk side, hvor man i en rejse på 17 minutter, kommer godt rundt i deres univers, man kan næsten mærke de omgivelser og det univers Yo La Tengo bevæger sig i.

Cult Of Luna – “Finland
Cult of Luna er kompromisløs Post-Metal, som lægger sig meget op af Post-Rocken, men som samtidig er så hårdtslående, kolde og mekaniske at man får gåsehud. Det her nummer : Finland, viser Cult of Luna fra en af sine mest brutale sider og er samtidig så stemningsmæssigt og perfekt udført at man ikke kan andet end at elske det nummer. Vi har turneret en del i Finland og det her nummer er Finland.

Late Night Venture på Facebook

Like GFRock på facebook, og få nyheder om rock, rul, metal and the what have you – hver dag!

Previous articleShotgun Revolution klar med tour og tour EP
Next articleRum 37: Mellem Rum ****** (6/6)