Home Upcoming & Rockin' Maj 2018 - U&R Lars Enggaard: Det’ den måde (EP) ★★★☆☆☆

Lars Enggaard: Det’ den måde (EP) ★★★☆☆☆

1410
0

Lars Enggaard skriver sig ind i en lang række dansksprogede sangskrivere, der gerne vil lege lidt med sproget og servere relativt fængende sange. Det slipper han hæderligt fra. 

Måske er det mest en fornemmelse, men jeg synes der dukker flere og flere dansksprogede bands og solister op i vores indbakke. Blandt dem Lars Enggaard. Jeg har tidligere selv efterspurgt at flere kastede sig over det danske i stedet for at synge klichéer på engelsk, så det er jo sådan set overvejende en positiv udvikling. Men det betyder måske også at man bliver lidt mættet ind i mellem, af sange om “identitet og kærlighed”, som det hedder i Enggaards pressemateriale.

Enggaard har heldigvis en relativt interessant klang og et godt øre for melodier, men omvendt er det altså også hørt før, og bedre. Men derfor er der nu alligevel et fint potentiale i Enggaard, der måske godt kunne få sig et lille hit med duetten ‘Lige nu’, hvor Sys Bjerre synger kvinde-vokalen. Det er en lidt vel poleret og nydelig, men alligevel sød sang på sin egen uprætentiøse måde (“Jeg ved at du var her/Men det er jo længe siden nu/Jeg ved du er en anden nu”) , med livlig akustisk guitar og en mundharmonika. En lidt bittersød kærlighedssang om den der person man var dybt forelsket i, men som man ved har ændret sig siden dengang.

Også ‘Deler det i to’ har fat i noget fornuftigt, og igen virker Enggaard’s vokal insisterende og her nærmest lidt sammenbidt og indigneret. Her kunne det smage lidt af Peter Sommer og der er en elektrisk guitar, der gør en smule væsen af sig. EP’ens stærkest nummer i mine ører, hvor der både er noget at komme efter lyrisk og instrumentalt, og hvor der faktisk er en del fine detaljer.

Titelnummeret ‘Det’ den måde’ virker til gengæld en smule skitseagtig, selv om der her er en fin og nærværende stemning hvor Enggaard’s vokal insisterer på at putte sig ind til lytteren, mens ‘Jeg lever’, som afslutter EP’en, har en rytme man nemt vipper med på, og en smule kant på skiftet til omkvædet. Det er dog stadig pænt, og måske også en tand for pænt, og lidt for middle of the road (her lærer og lever Enggaard for eksempel) til min smag, men jeg kunne sagtens forestille mig, at Enggaard kunne gøre sig som et letmelankolsk dansksproget popindslag i radioen fremadrettet. Melodierne skal dog skærpes først, men som debut er der bestemt lovende øjeblikke på Det’ den måde.

Vi lander på 3 stjerner med pil op, og der er bestemt potentiale til flere.

Du kan finde Lars Enggaard på Facebook.

Anmeldt af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleSmertegrænsens Toldere Vs UxDxS (split 7″) ★★★★☆☆
Next articleCasper Blanca: A Couple of Conversations (EP) ★★★★☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.