Home Koncerter Koncerter jeg ville tage til, uge 45

Koncerter jeg ville tage til, uge 45

1426
0

Koncertkøbenhavneriet forsætter i denne uge med navne som Angående Mig, Ivy Crown, Sacred Reich, Big Mess og Sorte Firkant Festival.

Ja, der er ikke noget at gøre ved det lige nu, jeg bor i hovedstadsområdet og har kun tid til, at kigge på koncertilbud i min umiddelbare nærhed. Så det bliver lidt smalt, indtil Aarhus-afdelingen (måske?) vågner igen.

Torsdag begynder Sorte Firkant Festival på Nørrebro, der løber til og med lørdag. Festivalen afvikles på Stengade, Støberiet, Korsgade 30 og Bronsons Kirke. Her kan du opleve blandt andet black metallerne ORM, som spiller på Stengade torsdag aften. Bandet opstod i asken efter mere dødsmetal orienterede By The Patient og udsendte et fremragende debutalbum i 2017. De fulgte op med album nummer to, der kun bestod af 2 lange kompositioner i august måned. Et svimlende ambitiøst værk, som jeg også langede en topkarakter over disken til.

Fredag kan du opleve blandt andre atmosfærisk rockede Big Dust og gazede Glume i Støberiet, mens Stengade tilhører den mere psykedeliske del af den danske rock repræsenteret ved Skifting og De Underjordiske. Vi befinder os stadig i det psykedeliske på Stengade lørdag aften, hvor der blandt andet bydes på Turquoise Sun, mens Støberiet lokker med mere eksperimenterende toner fra larmende Gullo Gullo, som jeg oplevede på Roskilde Rising i sommers.

Se det fulde program for alle 3 dage HER.
Vi spoler lidt tilbage og forsætter med fredagen, som byder på 3 andre arrangementer der kunne være værd at tjekke ud. På Forbrændingen i Albertslund er der old school heavy metal fra Schweiz i form af det 5 kvinder høje Burning Withes, som jeg, indrømmet, ikke kender det store til. Grunden til, at jeg faldt over arrangementet er opvarmningen, som danske Ivy Crown står for. De er aktuelle med deres debutalbum Echo, som jeg anmeldte tidligere på ugen.

Gruppen har oplevet noget der virker som en lidt start/stop lignende tilværelse. De udsendte et par ganske glimrende og iørefaldende singler for et par år siden, hvorefter der blev stille. Nu er de tilbage med et let omarrangeret line up og en lyd der læner over mod den melodiske del af metalcoren. Er du til kombinationen af ganske catchy og storladne melodier og metalliske tyngde, så er det Albertslund der er din destination.

I Pumpehuset er der også metal på plakaten, når rutinerede Sacred Reich kigger forbi. Bandet, som man vel ikke fornærmer nogen ved, at kalde et kultorkester (?), har eksisteret af flere omgange siden 1985 og tilskrives en del af æren for den såkaldte “anden bølge” af amerikanske thrashbands som vandt frem i slutningen af 80erne. Det er et band som jeg kun perifert har stiftet bekendtskab med indtil videre, de figurerer på min notoriske “to do” liste over kunstnere jeg skal have dykket mere end i – så det her er lidt en lottokupon fra min side.
Så er jeg, trods alt, lidt mere på hjemmebane på Loppen, hvor punkrockbandet Big Mess kuraterer en aften med dem selv øverst på plakaten, som også inkluderer koncerter med Kamp og Planet Y. Hovednavnet er aktuelle med deres 3. album, Blood Punk, som kollega Jacob anmeldte for en måneds tid siden. Jeg tog mig selv af forrige album, Try To Enjoy It, for to år siden, hvor bandet leverede ganske medrivende og melodisk punkrock:

“Det her er punkROCK, af den slags med masser af hjerte og sved, selvom det er i den melodiske ende. Vokalen minder om en sjov blanding af en Morrissey og Robert Smith, da de var yngre midt i 80’erne, hvilket er med til at give det samlede udtryk en portion klædelig smerte og let marineret lidelse”.

Vi lukker og slukker med en lørdagsudflugt, og den går søreme til Albertslund igen! Her er der Hun Solo aften på programmet, hvor en række spændende kvindelige artister får lov til, at indtage manegen. Nej, vent, der er ikke tale om cirkus, så… en række spændende kvindelige kunstnere indtager scenen! Bedre.

Vi befinder os lidt i grænselandet af vores normale dækningsområde, nej nej, ikke fordi der er tale om lutter kvindelige kunstnere – vi elsker/hader/er indifferente overfor alle køn her på siden! Du får elektroniske ting og sager fra Madame Gandhi, pop/R’n’B fra ANYA og så er der en energiske genre-eksplosion fra Iris Gold, som jeg oplevede charme sig igennem et solskinssæt på Midsommer Festival sidste år.

Sidste navn er Angående Mig, som jeg havde fornøjelsen af på UHØRT Festival tilbage i august måned. En optræden der var virkelig stærk og ganske intens:

“Hun var i hvert fald voldsomt gestikulerende og med en meget udtryksfuld mimik, der blot var med til at understrege de der personlige, udleverende og stedvis ret brutale tekster. Men heller ikke uden en vis barok humor og selvironi. Men det er jo min tolkning af tingenes tilstand i Angående Migs lyriske univers, uinteressant var det bestemt ikke”.
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: Lene Damgaard/GFR, Angående Mig på Uhørt ’19

Previous articleABOUT.JUNE: Chasing Mountaintops ★★★☆☆☆
Next articleTÅRN: Åbne Cirkler ★★★★★☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.