Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 8

Koncerter i KBH, uge 8

2241
0

Vi tager tilløb, trækker godt med luft ind og tager igen en sprint igennem ugens koncert udbud i hovedstadsområdet – hvor især fredag kræver lidt luft at komme igennem….

Men først skal vi et smut forbi Loppen onsdag aften, hvor der er er Surf Night med, ja, surf rock! Helt fra Amerika, all the way from the United States, kommer Los Straitjackets, med mere end 20 års erfaring under spændetrøjen. Egentlig et instrumentalband, men sidste efterår gik de sammen med roots-legenden Deke Dickerson, og udsendte i samarbejde albummet Deke Dickerson Sings The Instrumental Hits. Ham tager de med til Staden, sammen med københavnske El Ray der står for opvarmningen.

Loppen // d. 18/2 // Kl. 20.30 // 130 kr.

Vi surfer stille og roligt videre til torsdag, hvor vi har fundet to tilbud frem. På Ideal Bar holder de nordjyske psych-poppere Young Dinosaur LP-release for deres… LP, To Be A Hero, der oprindeligt udkom digitalt tilbage i oktober 2014.

Support: Sloop

Ideal Bar // d. 19/2 // Kl. 20.00 // 80 kr.
Und jetzt etwas ganz anders, nemlig canadisk tech-død fra veteranerne Cryptopsy. Debutten fra start 90’erne hed Blasphemy Made Flesh, og det lyder jo delikat nok i sig selv, men efter følgende albums udvidede den tekniske dødsmetal med elementer fra jazz and shit, så det skulle være muligt at få stille sulten efter eksperimenter i Pumpehuset torsdag aften.

Suppert: Defilementory

Pumpehuset // d. 19/2 // Kl. 21.00 // 150 kr.

Fredag kunne man svinge forbi Lygten Station og hører lidt upcoming’ish rock, når 3 bands sætter hinanden stævne på Nørrebro. Good old fashioned rock ‘n roll fra dansk/svenske White Trash Presidents, trucker-rock fra Black Station og mere rock og rul fra Junkyard Drive, som Thomas anmeldte en EP fra i slutningen af 2014.

Lygten Station // d. 20/2 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Stengade er der også toner som kollega Thomas har anmeldt, denne gang fra i år og toner der fik ham helt oppe at ringe, så han måtte smide 6 stjerner efter country-folk’ede Quiet Spring:

“Quiet Spring’s debut er uden tvivl et af de bedste danske albums jeg har hørt i meget lang tid. Bandet, der har Morten Aron (Spids Nøgenhat) i front, indspillede debuten på blot to dage, uden den store brug af dubs, og det skinner igennem på pladen, der fremstår umanerlig autentisk, rå og og upoleret, hvilket passer perfekt til genren[…]originale perler på snor, der glimter i det mørke vintervejr og vil skinne i solen, når sommeren engang kigger forbi. Ydermere er det et album der bliver bedre og bedre for hver gennemlytning, og det er jo slet ikke en skidt ting. Jeg er ikke et sekund i tvivl, dette er så sandeligt et album der kandiderer til årets bedste, hvilket i dette tilfælde betyder topkarakter og 6 stjerner til Morten Aron & co”.

Stengade // d. 20/2 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Så tager vi en tur ud af centrum, sætter kursen mod Albertslund og kigger ind på Forbrændingen, som fredag aften har 3 navne på plakaten. Rock, rul og rock-drømme fra nordjyske Stonebird,  lo-fi/garage fra københavnske In Swell og mørkrandet støj-pop/rock fra Shiny Darkly, hvis forsanger Kristoffer Bech, Jonas mødte til et interview sidste sommer.

Koncerterne præsenteres under banneret Småt Brændbart, hvor der ifølge Forbrændingen er “ny musik på skæve måder. Der leges med koncertrummet, og scenografien inddrages som bærende element i koncertoplevelsen”.

Forbrændingen // d. 20/2 // Kl. 21.00 // 69 kr.
Ulven kommer, ulven kommer! I hvert fald gør Ulven Peter (Belli) og De Rejsende stop i Templet i Lyngby.  Bag De Rejsende gemmer sig  Marcus Winther John (kapelmester, vokal & guitar) – Troels Skjærbæk (bas, vokal), Jesper Thomsen (trommer) og Per Lykkegaard (guitar, vokal).

Hr. Belli selv behøver vel næppe nogen nærmere introduktion efter over 50 år i branchen?

Templet // d. 20/2 // Kl. 21.00 // 230 kr.

Så mange år har Øresund Space Collective ikke på bagen, men de kan dog fejre 10 års jubilæum på Loppen på fredag. Det musikalske kollektiv, der siden 2005 har haft intet mindre end omkring 50 medlemmer og udgivet 18 (!) albums, består af musikere fra begge sider af Øresund. Bandet er 100 % improvisatorisk og under konstant forandring, Loppen beskriver aftenen således:

“Bandet vil spille 3 sets over aftenen. Medlemmer fra det helt tidlige lineup (2005-2007) vil spille første set, andet set spilles af medlemmer fra 2009-2011, og sidste set spilles af det nuværende lineup.

Forvent et stærkt psykedelisk lysshow!”

Loppen // d. 20/2 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Hardcore-punkerne Halshug udsender på mandag albummet Blodets Bånd, jeg har allerede fået lyttet heftigt og smidt 5 stjerner efter den tidligere på ugen. Jeg lagde ud med at skrive:

“På Blodets Bånd detonerer Halshug som en mindre atombombe og jævner stort set alt med jorden, indenfor den sprængradius det under 20 minutter lange album dækker. Det er hæsblæsende og energisk hardcore-punk, så man bare må klappe (lidt nervøst) i sine små svedige hænder og styre trangen til at smadre ting”. Resten af anmeldelsen finder du HER

Udgivelsen fejres med en LP-releasefest/koncert på Mayhem fredag aften, hvor bandet inviterer til lidt af et brag med 4 andre bands for kun 40 kroner! Du får også Weak, Horrendus (SE), Smitstof og Reverie. Og så sender vi ligeHalshug’s opfordring videre: Husk ørepropper!

Mayhem // d. 20/2 // Kl. 20.00 // 40 kr.

Så er vi nået frem til lørdag, hvor vi har fundet 4 ret forskellige tilbud frem. Vi lægger ud på Vega, hvor der er Hiss Golden Messenger. Sidste år udkom Lateness of Dancers, som Jonas tildelte 5 stjerner og blandt andet skrev:

“Lateness of Dancers har måske ikke Haw‘s mere ildevarslende og mørke øjeblikke, men alle ti sange er alligevel medrivende på deres egen, stille country-rockede måde. Taylor bakkes fint op undervejs af de forskellige musikere, og når Sauser-Monnig’s vokal ind i mellem bakker op, fører det sangene et luftlag op. Her er ingen svulstige instrumentaludladninger, blot en organisk helhed med Taylor i centrum. Lateness of Dancers virker på en måde tidløst – det kunne lige så godt være indspillet for 20 eller 10 år siden, men det er netop også en del af kvaliteten”. Læs anmeldelsen HER

Desuden endte udgivelsen på en 4. plads på Jonas’ årsliste over udenlandske udgivelser.

Support: Phil Cook

Ideal Bar // d. 21/2 // Kl. 20.00 // 130 kr. (få billetter!)
Lygten Station er der igen 3 upcoming rocknavne på programmet lørdag aften, denne gang i hard rockens tegn. Du får Snake Bite, Delayed Reflections og Red Wolves. Sidstnævnte gik tidligere under navnet Awesome Mr Powerwolf, hvor jeg sendte 4 stjerner efter deres EP Wake Up tilbage i efteråret 2013.

Lygten Station // d. 21/2 // Kl. 20.00 // 60 kr.

Man kunne også tage en tur tilbage til Albertslund og Forbrændingen, der lørdag aften byder på stener-rock. The Hyle er en ubekendt størrelse for mig, men de spiller efter sigende doom “inspireret af af filosoffen Robert Fludds okkulte og mystiske tanker”.

Doublestone klinger lidt mere velkendt i mine ører, vi har tidligere anmeldt en EP og albummet Wingmakers her på siden, sidstnævnte til hele 5 stjerner tilbage i november måned 2013. Bandet har et rigtig godt greb om de klassiske tung-rock riff som man kender dem fra 70’erne, tilsat små psykedeliske udflugter og et let duft af rygeurt. Og så er bandet bare gode til skrue fine og rustikt rockende numre sammen, kort og godt. Doublestone har samtidig spillet et hav af koncerter, i større og mindre sammenhæng, i ind- og udland, så det er efterhånden ved at være en rutineret live trio.

Forbrændingen // d. 21/2 // Kl. 21.00 // 70 kr.
Vi lukker og slukker, og sender samtidig Ugens Anbefaling i retning af, med dobbelt op på rock, på  High Voltage. Det blev til 5 upcoming stjerner, da jeg anmeldte Them White Blokes’ EP i maj måned sidste år:

“3 numre, det er alt man får i denne omgang, og jeg er, indrømmet, solgt. Shut up and take my money, jeg vil have mere! Jeg er skide ligeglad med om det er hørt før, Them White Blokes har fat i et eller andet, og hapseriet i musikhistorien til trods, så synes jeg også de har deres egen klang. Om ikke andet, så skriver de så gode sange, at man glemmer at man måske har hørt det før, ikke nødvendigvis fra samme band, men hist og her i løbet af de sidste 30-40 år”. Læs hele anmeldelsen HER

Slagelse-bandet The Rambling Vibes,og deres debut-EP, anmeldte Jonas tilbage i marts måned 2014, hvor det ligeledes blev til 5 stjerner. Han anmeldte med disse ord:

Lad os bare lige slå det fast med det samme: The Rambling Vibes er ikke ude på at opfinde en ny genre, tværtimod losser de bare liv i rock’ n’roll, som den lød i 60’erne og 70’erne. To guitarer, bas og trommer, en forsanger, og så ellers ikke så meget pis. Det, som The Rambling Vibes formår, som mange andre, der bevæger sig i samme musikalske territorium ikke gør, er at skrive nogle umiddelbart fængende og velspillede sange“. Det blev til 5 stjerner og hele anmeldelsen kan du læse HER.

High Voltage // d. 21/2 // Kl. 22-00 // 70 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleHiss Golden Messenger – Mahogany Dread – 18/2 – 2015
Next articleMassive Aggression: Chronic Ascension (EP) ★★☆☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.