Home Seneste Januar 2015 - Nyheder Koncerter i KBH, uge 6

Koncerter i KBH, uge 6

2590
0

Endnu engang er der godt med tilbud rundt omkring i det københavnske, så spænd selen, vi jokker lidt på speederen og ser hvad vi kan nå at få med i farten….

Vi starter ud med 3 fine tilbud torsdag aften, hvor vi lægger hårdt og brutalt ud i Ungdomshuset på Dortheavej i nordvest. Her er der dømt svensk crust/metal/punk hybrid fra Agrimonia, black metal fra københavnske Molok og Vesterbro hardcore punk fra Halshug. Sidstnævnte er lige på de stenhårde trapper med albummet Blodets Bånd (udkommer d. 23/2), en lille sprængkraftig bombe, som nok skal få skabt noget ravage.

Ungdomshuset // d. 5/2 // Kl. 21.00 // 40 kr.

Så tænker du måske, “40 kr, mand, jeg er sgu’ da ikke lavet af penge?!”. Ok, men hvad så med noget gratis livemusik? På baren Simpelt V, på Istedgade, fejrer Gonzo Morales nemlig deres nye single, “When You Walk The Walk” (der var Dagens Track her på siden onsdag). Samtidig er bandet det første på scenen til et nyt tiltag på baren, kaldet Simpelt V Sessions, hvor upcoming bands får lov til at give den gas den første torsdag i hver måned. Vores arkiv materiale om Gonzorockerne kan du finde HER (i hvert fald det af det, som er arkiveret korrekt, ahem).

Simpelt V // d. 5/2 // Kl. 19.00 (baren åbner) // Gratis

Torsdagens sidste tilbud finder vi på Spillestedet Stengade, hvor der er linet op til 3-dobbelt psych- og syrerock menu. Du får de svenske hippier Agusa, psykedelisk blues fra ligeledes svenske Magic Jove og et eller andet mindtrippy fra danske The Mind Flowers.

Stengade // d. 5/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.
Så er vi nået til fredag, hvor der er lidt af hvert på tapetet. Tager du turen til Lyngby, så gæstes Templet af hardcore-typerne Night Fever, der for nylig fik bragende gode anmeldelser over stort set hele linjen for deres koncert til When Copenhell Freezes Over i Lille Vega. Det var åbenbart så overbevisende, at de også får lov til at indtage den rigtige Copenhell festival til sommer.

Support: Ruined

Templet // d. 6/2 // Kl. 20.00 // 70 kr.

Er du mere den thrashy type, så kunne High Voltage måske friste, de har nemlig de danske thrash veteraner Artillery på plakaten fredag aften. Bandet udsendte sidste år den roste plade Legions, men det er i andet ærinde de tropper op denne aften. Da fejrer de nemlig 30 års jubilæum for albummet Fear of Tomorrow, som i den anledning spilles fra ende til anden.

Support: The Nimbwitz

High Voltage // d. 6/2 // Kl. 22.00 // 90 kr.

http://youtu.be/_KSQYljnht4

I Råhuset får 3 på papiret ret forskellige navne mulighed for, at imponere de fremmødte, når der er elektronisk/jazz/rock fra dansk/færøske Caress, garage/psych fra Dygtig Hund og alternativ folk-rock fra Wolf River. Sidstnævnte tildelte jeg 4 stjerner for EP’en A Seed Among The Trees tilbage i november 2014. Jeg indledte anmeldelsen på følgende vis:

“Bandet Wolf River fra Odense er et relativt nyt navn på scenen (dannet i 2013), men inspirationen er hentet et godt stykke tilbage i tiden. Musikken rummer ekkoer af Jeff Buckley (der druknede i netop Wolf River), 70’er folk-rock, indie-rocken og ikke mindst Morrissey i kraft af vokalen”. Læs resten af anmeldelsen HER

Råhuset // d. 6/2 // Kl. 20.00 // 50 kr.

Så er vi nået frem til Ugens Anbefaling, som denne gang tilfalder en releasefest/koncert på Beta, hvor By The Patient fejrer sig selv, og udgivelsen af deres 3. album, Gehenna, ved at tvære dig ud og hen af de øl-tilsølede gulvbrædder med en omgang moderne thrash/død/heavy metal.

Jeg anmeldte i dag albummet til topkarakter her på siden, så for at citerer mig selv:

“6 stjerner? Er det så et perfekt album og et banebrydende mesterværk? Nej, det er det nok ikke, 6 stjerner betyder, lige for at gøre det klart endnu engang, “højest mulige anbefaling” på vores u-perfekte skala. Og højest mulige anbefaling skal der fanden sparke mig lyde herfra , for død og kritte, hvor er Gehenna en lækkerbisken af metal godter. Elementerne  er måske hørt før, By The Patient låner lidt fremdrift fra thrashen og heavy metal, er indimellem episke som Amon Amarth, døds-melodiske som Behemoth og groover lidt når det er passende, men de sætter det sammen på en måde der alligevel virker selvstændig og tilpas originalt, så de ikke hel lyder som nogen andre”. Læs hele den begejstrede anmeldelse HER

Beta // d. 6/2 // Kl. 21.00 // 70 kr. (forsalg), 100 kr. (døren)
Daller du tilbage til nordvest, eller kom du aldrig videre efter gårsdagens udskejelser, så er der flere kradse løjer i Ungdomshuset fredag (og lørdag). Her er nemlig 2 dage helliget den sorte metal, når der afholdes Kaldet Fra Dybet II. Begge dage får du 3 bands, fredag står den på Arakk, Serpents Lair (der livedebuterede på overbevisende vis, ifølge anmeldelserne, til Blastbeast’s The New Shit Vol. II i januar) og de prisvindende (her og der) og medieomsværmede black metal darlings, Solbrud. Og det er fandeme helt fortjent!

Vi har tidligere anmeldt bandet live 2 gange, første gang blæste de os, og telte, bagover på Roskilde Festival 2013, og senere på året oplevede jeg dem uden helt samme totalt overvældende effekt på Beta til MTV Headbangers Ball 2013 (vi fanger dem forresten live igen, når de gæster Radar i Aarhus d. 21/2). Desuden har jeg forsøgt, at rose sidste års album Jærtegn så meget til skyerne som muligt, først i denne 5-stjernede anmeldelse, senere på året ved at udnævne det album til min næststørste favorit udgivelse i 2014, på vores mega vigtige årsliste.

Lørdag står den på: Ajuna, Woebegone Obscure og Sunken

Ungdomshuset // d. 6+7/2 // Kl. 21.00 // 50 kr. begge dage

Og inden vi forsætter med lørdagen, så gør vi lige opmærksom på, at de indledende runder i upcoming festivalen Emergenza er i fuld gang på Rust. Se tider og program for fredag og lørdag HER

Vi forsætter lørdagen med en tur på Staden, hvor der er 3 spændende navne på plakaten i Christianias Børneteater. Du får Deadpan Interference, som har en interessant udgivelse på trapperne hvor de leger med et udtryk der kunne kaldes en opdateret version af Velvet Underground (måske?). Så er der Elevatorfører, der er endnu et band der har kastet sig over 60’ernes syre…. og rock, og endelig The Woken Trees, som vi igennem tiden har anmeldt, omtalt, interviewet og delt videoer med i et større omfang. Det meste af det materiale kan, forhåbentlig, findes HER.

Christianias Børneteater // d. 7/2 // Kl .21.00 // 50 kr.
High Voltage har de besluttet sig for at sløjfe entréen lørdag aften, når Raped In Reno giver releasekoncert. Bandet udsender samme dag deres første EP, indspillet i Dead Rat Studios med navnkundige Jacob Bredahl bag knapperne. Bandet spiller efter sigende “trucker rock fra den brede hylde, med alt hvad det indebærer af øl, røg og skanky hoes”.

Med som opvarmning har de Libido Overdrive, som søreme også er aktuelle med en EP, den anmelder vi i begyndelsen af næste uge.

High Voltage // d. 7/2 // Kl. 22.00 // Gratis

Vi lukker og slukker med ugens tilbud til de nysgerrige, vi forvirrer os nemlig væk fra vores normale rute og finder vej til Vinterjazz i Jazzhouse. Jo, den er god nok! Vi har nemlig anmeldt det ene af aftenens navne i år; Svin. Bag det dejlige bandnavn gemmer der sig et instrumentalt mindfuck/trip, der nok vil dele vandene. Faktisk tror jeg ikke rigtig der er nogen mellemvej, enten vil man hade det, eller synes det er virkelig interessant. Det er i hvert fald originalt som bare pokker, men ikke nemt at komme ind på livet af, hvilket min 5-stjernede, men noget forvirrede, anmeldelse HER også bar tydeligt præg af. Det er “jazz, rock, stoner, avantgarde, afrikanske trommerytmer og godt med trut i saxofonen, i et krast, skramlet og i det hele taget mærkværdigt lydbillede, som det kan være vanskeligt at finde meningen i”.

Bon appetit!

Support: Bad Astma

Jazzhouse // d. 7/2 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleBy The Patient: Gehenna ★★★★★★
Next articleDawn Gazers – Killer Whale – 6/2 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.