Home Seneste December 2014 - Nyheder Koncerter i KBH, Uge 50

Koncerter i KBH, Uge 50

2923
0

København, you know the drill, der skal kigges på udvalgte koncerter for de nærmeste dage, let’s roll!

Vi lægger ud torsdag med et navn der næppe behøver nogen længere introduktion, så det får det heller ikke, nemlig The Raveonettes, som gæster Store Vega. Sune Wagner og Sharin Foo har efterhånden holdt liv i støjpop/rock bandet i en 14 års tid, og nu er det så i landet for første gang i år – de nåede det lige!

Support: Mini Mansions

Store Vega // d. 11/12 // Kl. 20.00 // 300 kr.

Koreansk avantgardemusik spillet på geomungo, haegeum og piri med moderne bas, guitar og trommer, var det noget? Så er det af sted på Loppen torsdag aften, hvor Jambinai kigger forbi. Bandet havde æren af at åbne Roskilde Festivalen i år, med en koncert på Gloria Scenen, som blev omtalt i rosende vendinger fra blandt andre Soundvenue.

Med sig har de som kompetent opvarmning danske The Shaking Sensations, som Jonas tildelte 4 stjerner for albummet Start Stop Worrying tilbage i april 2013. Han indledte anmeldelsen således:

“The Shaking Sensations leverer på mange måder klassisk instrumental post-rock, men formår alligevel ind i mellem at bryde lidt med nogle af skabelonerne. I det store hele et stemningsfuldt og helt igennem solidt album, der ind i mellem løfter sig et godt stykke over det gennemsnitlige.” Læs hele anmeldelsen HER

Loppen // d. 11/12 // Kl. 20.30 // 120 kr.

http://youtu.be/GdyRlgSBJeY

I Pumpehuset går det noget mere kradsbørstigt for sig, her diskes der nemlig op med ordentlig omgang dødsmetal. New Zealandske Ulcerate står øverst på plakaten, et ukendt navn for mig, men de præsenteres som “Ond dissonant death metal fra New Zealand straffer din musikhjerne med komplekse rytmer og mørk atmosfære..”. Med sig har de 2 psykedeliske og progressive dødsmetalbands, nemlig spanske Wormed og Gigan fra Chicago.

Pumpehuset // d. 11/12 // Kl. 19.00 // 150 kr.

Som sidste torsdagstilbud har vi en lille 3-retters menu i Råhuset. Her serveres der kosmisk og atmosfærisk doom fra Gaia, grungy “plower power acid doom” fra Lewd Flesh og god gammeldags guitar-rock fra Redwolves. Sidstnævnte hed tidligere Awesome Mr Powerwolf, men efter en henvendelse fra bandet Powerwolf, der ejede rettighederne til det navn, valgte bandet at skifte til Redwolves for nylig.

Da de stadig hed Awesome Mr Powerwolf anmeldte undertegnede EPen Wake Up fra bandet, i den 4-stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Awesome Mr. Powerwolf blæser originalitet et stykke og blæser i stedet bare til angreb med gamle våben, der ikke har mistet deres træfsikkerhed. Der er sgu ikke så meget at sige om det her, det er charmerende, velspillet og klassisk god gammeldaws rock ‘n roll”. Læs hele anmeldelsen HER

Inden koncerterne byder Redwolves i øvrigt på flæskesvær og snaps for at fejre navneændringen.

Råhuset // d. 11/12 // Kl. 20.30 // 50 kr. (entréen går ubeskåret til de 3 bands)
Fredag lægger vi ud med et lille hurtigt shout out til 3 x upcoming på Rust. Power-rock fra Marco Monarch, melodisk pop-rock fra Never Gonna Be Like Sandra og singer songwriter toner af den amerikanske/californiske skole fra Jeremy Sparrow.

Rust // d. 12/12 // Kl. 20.30 // 40 kr.

Tilbage på Loppen er der ikke orientalske retter på menuen fredag, men til gengæld avantgardistisk og anarkistisk eksperimental-pop fra Den Magnetiske Ørn. Koncerten markerer udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum, som vi da forresten ikke har modtaget endnu (hint hint). Blandt de listede “instrumenter” er forresten en Commodore 64, sådan en krabat har jeg selv spillet meget på i tidens løb! Altså ikke musik, men Paper Boy, International Karate, OutRun, Barbarian, Commando, Summer/Winter Games, Maniac Mansion, Operation Wolf, Pitfall en masse med ninja’er og… øh, nå, sidespor!

Loppen // d. 12/12 // Kl. 21.00 // 60 kr.

Fredag finder vi også Ugens Anbefaling, den går for anden uge i træk til et arrangement på Stengade. Vi prøver ellers, ganske uofficielt, at mix it up a bit, men Stengade byder altså på en lille lækker pakke, som det var for svært at holde fingrene fra.

Det kommer til at fremstå lidt 90’er nostalgisk, men jeg har på fornemmelsen, at det ikke bliver nostalgi af den hule slags når Propdenoppop-Klop kommer og DJ’er og Speaker Bite Me giver koncert! Propdenoppop-Klop, drevet af folk fra og med tilknytning til Crunchy Frog, arrangerede op gennem 90’erne en række nu legendariske aftener, som blandt andet bød på de første koncerter med navne som Mew, The Tremelo Beer Gut og netop Speaker Bite Me (dengang Murmur).

Speaker Bite Me er: Signe Høirup-Wille Jørgensen (sang, guitar, keyboards), Martin Ryum (sang, guitar, keyboards), Emil Landgreen (trommer) og Kasper Deurell (bas). Gruppen har været stilskabende indenfor dansk støj-rock ved at lege med genren, blandt andet på albummet If Love Is Missing It Must Be Imposed, som det nu lukkede Lydtapet lavede en rigtig god og personlig feature på tilbage i april måned. Den kan, og bør, du læse HER

Stengade // d. 12/12 // Kl. 21.00 // 100 kr. (forsalg) 120 kr. (døren)
Lørdag kunne man lægge vejen forbi Amager, hvor Amager Bio gæstes af de svenske metal-pionerer Meshuggah. Thrash, døds, prog, what ever fusions-metallerne har efterhånden eksisteret i 25 år, og det fejrer de med en række sølvbryllupsshows, hvor de plukker lækkerier fra hele bagkataloget.

Support: The Interbeing

Amager Bio // d. 13/12 // Kl. 20.00 // 275 kr.

Inde ved siden af, hos lillebror Beta er der sgu’ også metal på programmet. Og fy faen om det ikke også er svensk! Avatar startede i dødsmetallen, men har i løbet af deres 10 årige historie bevæget sig i mere groovy retning, nogen siger endda en retning der minder om Korn?

Support: The Defiled + Eldrimner

Beta // d. 13/12 // Kl. 20.00 // 130 kr. (forsalg) 150 kr. (døren)

Så skal vi til noget, der i hvert fald ikke er metal, nemlig The Awesome Welles, som lørdag svinger forbi Ideal Bar for at spille numre fra deres fornemme debutalbum. Det album var Jonas’ også ret begejstret for, da han anmeldte det tilbage i august måned, i hvert fald blev det til 5 stjerner i anmeldelsen HER.

Vi havde ligeledes fornøjelsen af, at løbe på dem et par gange på sommerens Roskilde Festival, hvor det blev til et længere interview med den reflekterende og dybsindige trio, det kan du læse her, ligesom vi oplevede deres koncert på Rising Scenen. Den fik søreme også 5 stjerner med på vejen af Jonas, han har sikkert ret, jeg var onsdags….. fuld og lettere omtåget på pågældende tidspunkt. Anmeldelsen kan læses HER

Special guest: Sebastian Wollf

Ideal Bar // d. 13/12 // Kl. 20.00 // 90 kr.

http://youtu.be/iyz_emC__iE

Franklin Zoo, der gæster High Voltage lørdag, dem har vi efterhånden skrevet en del om, seneste da de teasede nye toner tilbage i begyndelsen af oktober måned. Og med god grund, for det her band er lidt af et monster live. På album er det nu ikke fordi de mister brodden, som sidste efterårs Untamed også vidnede om, men jeg har aldrig, de 3-4 gange jeg har oplevet dem live, set dem give en dårlig eller halv-sløv koncert. Så er det lige meget om det var en showcase for deres EP foran et lidt døsigt publikum, en meget kort showcase til Off-Spot, et eftermiddagsjob på Live Live Festival, eller et support job på Backstage (som vi ikke skrev noget om, hehe).

Til gengæld har jeg udviklet en forbløffende evne til, at undgå dem live her i København, heller ikke denne gang bliver det til noget. Og der loves endda overraskelser og lidt gæster på scenen! Oh well, vi ses i 2015 så!!

Support: The Terrorhawks

High Voltage // d. 13/12 // Kl. 22.00 // 70 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleNiels Skousen – Jeg melder fra.com – 11/12 – 2014
Next articleSuperscum: Superscum (EP) ***** (5/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.