Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 42

Koncerter i KBH, uge 42

2894
0

Kalenderen siger uge 42, nogens kalender siger tilmed efterårsferie, min siger “af sted til Aarhus”, hvor jeg måske dukker op til en, eller flere, af DISSE koncerter. I mens jeg væk, så sker der naturligvis en masse spændende i København. Take it away… me!

I aften (torsdag) har jeg gravet 3 tilbud frem fra bunken, som man kunne tjekke ud. Først har vi Den Syvende SønLoppen. Gruppen, anført af Michel Belli (søn af Peter, så er de ude af verden), leverer dansksproget beat-rock af den klassiske skuffe. Sidste år udsendte de deres selvbetitlede album, som jeg var ret begejstret for. I anmeldelsen lød det blandt andet:

“Hvad bandet mangler af originalitet kompenserer de for ved, at sangene sprudler af spillelyst og kærlighed til en svunden tid – og ikke mindst den gennemgående og overbevisende følelse af ærlighed og ægthed”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: The 1ST

Loppen // d. 16/10 // Kl. 20.30 // 65 kr
På Studenterhuset spiller for mig ubekendte St. Augustin, der i følge omtalen gør sig i noget melodiøst folk-poppet. Er bandnavnet mon taget fra Band of Horses’ sang af samme navn fra deres debutalbum? Nyt og gratis!

Studenterhuset // d. 16/10 // Kl. 21.00 // Gratis

Sidste tilbud i torsdags-bunken er et Plektr arrangement i Musikcaféen i Huset KBH, hvor Rebecca, Lizette og Select Captain giver gratis smagsprøver på talenterne. De to førstnævnte er, desværre, ukendte størrelser for mig, hvorimod vi har haft den gode kaptajn (der også slår sine folder i bandet Gonzo Morales) og hans album The Fear and The Lights igennem anmelder-møllen fornylig. Her modtog albummet 4 stjerner af Jonas, der blandt andet skrev:

“Udtrykket er mere dæmpet (end hos Gonzo Morales, red) og stemningen mere tungsindig, og Ryan Adams, som nævnes i pressematerialet, kunne jeg forestille mig som en central inspirationskilde. Selvsamme Adams trækker også godt og grundigt på den amerikanske rockarv i mange forskellige afskygninger, så for at præcisere lidt, så er lyden hos Select Captain mere i retning af Love is Hell end Rock’N’Roll. Taler vi Springsteen’sk, så er det mere Nebraska og Darkness on the Edge of Town end Born To Run og Born In The USA – og så er der også lige en portion Johnny Cash i blandingen”. Læs hele anmeldelsen HER

Huset KBH // d. 16/10 // Kl. 21.00 // Gratis
Hopper vi til fredag, så udvider vi sortimentet lidt og har i denne omgang 4 tilbud på hylderne. Vi læger ud med en tur på KB18, hvor der er højenergisk og dansabel garage boogie rock fra Le Fox Holes. Jeg har oplevet bandet live en enkelt gang tidligere, til Nordic Noise i Pumpehuset sidste år. De var muligvis mere stil over indhold, men hvilken stil! De gir’ den gas…

Support: Tråd

KB18 // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 40 kr.

Mere upcoming finder du på High Voltage, der har hele 2 bands på plakaten som vi tidligere har anmeldt her på siden. Grunge/90’er rockerne Jupid Oak udsendte sidste forår debutalbummet Live in Shangri-La, der som titlen antyder ikke kun var deres debutalbum, men samtidig også et livealbum. Det lettere ambitiøse projekt modtog 3 stjerner af Thomas, der især roste modet og bandets “nosser” ved at kaste sig ud i det projekt. Siden har bandet så vidt vides skiftet forsanger og bakset med nye toner.

På plakaten er også ørken-blues rockerne Mojave Desert Rebels, som jeg har kastet 4 stjerner efter for EP’en High Class Clown. Tilbage i maj 2013 skrev jeg blandt andet:

“…. er der noget Mojave Desert Rebels gør, så er det faktisk at lugte af ægte rock n’ roll ånd. Den gennemstrømmer EP’ens 4 numre, der nok er af lidt svingende kvalitet, men fælles har de følelsen af, at det her, det mener de sgu. 4 gutter med blues i hjertet, rock i kroppen og talent nok til at skrue en klassisk “tør” rocksang sammen”. Læs hele anmeldelsen HER

High Voltage // d. 17/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.

Vælger man i stedet for, at smutte på Loppen, så er der dømt gang i gaden.. eller det lavloftede lokale på Staden. Reggae, klezmer, dub det ene og det andet, hip hop, indie-rock og truttende og spjættende balkan toner. Alt sammen noget vi normalt ikke kan rumme her på siden, men på plakaten lørdag aften, er rent faktisk et navn vi har anmeldt. Nemlig Det Kaotiske Orkester, Larica. Tilbage i maj måned tildelte jeg bandet 4 stjerner for albummet Det Kaotiske Orkester, hvor jeg især faldt for nogle af bandets dansksprogede tekster. Anmeldelsen kan læses HER

På plakaten er også: Karikatura (US), Gaden og Belja Kru

Loppen // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 60 kr. (dans for satan!)
Sidst, men ikke mindst, er vi tilbage ved Huset KBH, der fredag aften får besøg fra Aarhus. Liserstille spiller en original og storladen omgang alternativ rock, hvor Muse sikkert ind i mellem ville standse op og sige “ah, det var sgu alligevel vildt nok, det der”. Vi har tidligere anmeldt albummet Nous og EP’en Flight of Belljár fra bandet samt skrevet lidt om deres koncert på Off Spot på Backstage i Aarhus sidste år.

Support: Flod

Huset KBH // d. 17/10 // Kl. 21.00 // 70 kr.

Så er det blevet lørdag, og søreme om vi ikke udvider med een mere igen og er oppe på 5 tilbud for dagen! Okay, vi er blevet lidt tunge i benene, så måske er vi bare blevet hængende i Huset KBH (kan man det?). Lørdag er der nemlig igen toner der pirrede min nysgerrighed. Psykedelisk surf-rock med punkattituder, således beskrives La Luz. Og så består bandet forresten af 4 kvinder, hvis det skulle gøre nogen forskel for nogen? På plakaten er også indie-popperne ONBC, der er på kontrakt hos Crunchy Frog – så behøver du jo egentlig ikke vide mere for at vide, at det sgu nok er meget godt så.

Huset KBH // d. 18/10 // Kl. 21.00 // 60 kr.
Und jetzt etwas ganz anders, i Amager Bio er der nemlig ægte legende besøg lørdag aften, når de engelske rock-veteraner Slade kigger forbi. Bandet var et af de allerførste bands fra den glam-bølge, der i start 70’erne skyllede ud fra de britiske øer. Nu til dags er de måske mest kendt for julesangen “Merry Xmas Everybody”, som nok begynder at hærge æteren igen om.. et par uger (christ). Men bandet har flere klassikere på tapetet, ikke mindst “Cum Feel The Noize”.

Support: Blended Brew

Amager Bio // 18/10 // Kl. 21.00 // 325 kr.

Tilbage i maj måned 2013 anmeldte jeg Forever Still’s EP Breaking Free, der bød på en omgang emo-rock med kvindevokal – og endda en ganske fin en af slagsen. Nu er bandet så småt på vej med nye toner, blandt andet har de netop udsendt en ny musikvideo. Lørdag aften gæster de High Voltage med deres emotionelle melodiske hardrock.

Support: Black Succubi

High Voltage // d. 18/10 // Kl. 22.00 // 70 kr.
l Store Vega hopper Mikael Simpson ud af radioen og stiller sig bag en anden mikrofon igen, når hans turné ruller ind på Vesterbro. Nærmere præsentation af Hr Simpsons musik er vel efterhånden ikke nødvendig, men lad mig blot tilføje, at de par gange jeg har oplevet ham live, da har jeg været virkelig godt underholdt, selv om det måske ikke er alle hans musikalske udflugter jeg er lige tosset med.

Store Vega // d. 18/10 // Kl. 20.00 // 180 kr.

Så er vi nået frem til sidste varer på hylden i denne omgang, og samtidig Ugens Anbefaling. Den går i denne omgang ikke til en enkeltstående koncert, men et helt arrangement, nemlig Copenhagen Unearthed, der lover musik, kunst og mad, 3 scener, 12 timer. Arrangementet er afholdes af og på Generator Hostel, så det er nok et eller andet sted et reklamestunt af en art, men hvad gør det – der er kultur i 12 timer for 75 kr.

Af musik der indtil videre er offentliggjort kan nævnes: Mathias Winther, Warmlight, Mixtune For Cully, Magnus Grilstad (Heimatt) og Franklin Zoo, som lige nu arbejder på nyt, som du kan læse mere om HER. Musikken afvikles både på en scene i “loungen” og for mindre koncerters vedkommende, på nogle af hostel-værelserne. Det lyder da lidt spændende og anderledes.

Copenhagen Unearthed // d. 18/10 // Kl. 15.00 // 75 kr.

Men jeg slutter sgu denne omgang af med “Cum Feel The Noize”!
Af Ken Damgaard Thomsen

Foto: EHB Fotografica

Previous article20.000 Days on Earth ***** (5/6)
Next articleNeil Young – Harvest (Full Album) – 17/10 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.