Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 36

Koncerter i KBH, uge 36

2399
0

Så er det officielt blevet efterår, og sensommer åbenbart, men det tidlige aftenmørke kan da bruges som en undskyldning for at trække ind på de københavnske spillesteder. Det, og så et ganske godt koncert udbud.

Vi starter med et arrangement der løber fra i dag (torsdag) og hen over weekenden, nemlig Killtown Deathfest, en D.I.Y. festival med fokus på dødsmetal. Torsdag tyvstartes der på Loppen med 3 navne, inden dødsfesten rykker ind i Ungdomshuset fredag, lørdag og søndag. På Loppen er der 3 bands på plakaten for 100 kr., nemlig Lvcifyre, Ensnared og Gouge.

I ungdomshuset er der død, ødelæggelse, happy faces and big smiles de efterfølgende 3 dage med 25 bands på plakaten. Det store arrangement på Dortheavej er ligesom f.eks. Heavy Days In Doomtown, stablet på benene og drevet af frivillige kræfter, lige som festivalen har en “100% Non-kommerciel” filosofi. Det bugnende program finder du HER

Ungdomshuset // d. 5-7/9 // 400 kr. for 3-dags billet, 150 kr. for én-dags, søndag 100 kr.

Loppen er nu ikke det eneste sted i byen, hvor der er krasse toner på programmet torsdag. I Pumpehusets Byhave diskes der igen op med gratis musik, denne gang fra Defilementory fra Roskilde, der gør sig inden for teknisk og brutal dødsmetal og Piss Vortex. Sidstnævntes skærende og frådende grindcore oplevede jeg selv i Byhaven inden sommerferien, hvor de var ved at splitte den lille scene ad med flænsende riffs og vrede. Der skulle være noget udgivelse af en art på vej, hold øje med dem, nu The Psyke Project lægger sig selv i graven. UPDATE FRA PISS VORTEX LEJREN: Regrettably we are forced to cancel our show tomorrow, due to a series of injuries within the band that we can’t ignore. We want to apologize to our friends in Defilementory. We hope to make it up to you in the future. Thanks.

Byhaven // d. 4/9 // Kl. 18.00 // Gratis
Fredag lægger vi ud med noget der måske lægger i grænseområdet af det vi ville definere som “rock”, men jeg synes alligevel lige den skulle med. De gamle soul-jazz-disco-funk koryfæer Kool and The Gang skal nemlig forsøge at starte fredagsfesten i Falconer Salen. Mange, inklusive undertegnede, forbinder dem nok mest med store hits som “Funky Stuff”, “Jungle Boogie” og naturligvis “Celebration”, men gruppen startede faktisk som et eksperimenterende jazz-orkester i 60’erne, inden hitlistejagten gik ind med funky og poppede rytmer i 70’erne. Med sig har de Sister Sledge, det er dem med “We are Family”. Festlig eller top-corny fredag?

Falconer Salen // d. 5/9 // Kl. 19.00 // 500 kr.

Så skal vi (gudskelov, hørte jeg nogen rømme sig og hviske det?) til noget helt andet, nemlig Ugens Anbefaling. Jeg forbander min chef langt væk over, at han har inviteret flokken til middag i privaten, for jeg ville egentlig hellere tage en tur på Lygten Station til lidt af en tre-trins rock-raket. September bliver for alvor losset i gang med et brag, når Lucer, Machine og Franklin Zoo indtager scenen. Alle 3 bands, som vi i større eller mindre grad har omtalt og anmeldt her på siden.

Lucer hed tidligere LA Collection og udsendte fornylig en lille EP med 2 numre, vores anmelder Thomas var ikke helt overbevist, mest fordi han syntes det manglede originalitet – læs anmeldelsen HER. Jeg tror dog, at det er ret ligegyldigt, når bandet først får lov til at bakke de velkendte toner op med en performance på en scene.

Machine har vi søreme også anmeldt en EP fra for ganske nylig, denne gang var det Jonas der fik renset øregangene med en rocket vatpind, hvor om han blandt andet skrev:

“Alt i alt er Dark Birds en meget gennemført og velspillet tungrock-EP, og Machine er et godt bud, hvis du leder efter et lidt anderledes take på tung stonerrock med en snert af noget progressivt”. Læs hele anmeldelsen HER

Franklin Zoo…. dem har vi efterhånden skrevet en del om, selv om der har været lidt stille det seneste stykke tid. Og med god grund, for det her band er lidt af et monster live. På album er det nu ikke fordi de mister brodden, som sidste efterårs Untamed også vidnede om, men jeg har aldrig, de 3-4 gange jeg har oplevet dem live, set dem give en dårlig eller halv-sløv koncert. Så er det lige meget om det var en showcase for deres EP foran et lidt døsigt publikum, en meget kort showcase til Off-Spot, et eftermiddagsjob på Live Live Festival, eller et support job på Backstage (som vi ikke skrev noget om, hehe).

Når man ser de menukort Lygten har fået sammensat, så overvejer jeg at sluge chefens peruanske mad i en ruf, fake et middelsvært maveonde og sprinte mod Nørrebro.

Lygten Station // d. 5/9 // Kl. 20.00 // 70 kr. (OBS: der rygtes få billetter tilbage).
Så blev det lørdag, så smider vi da helt andre toner på bordet, nemlig de vikinge/folk metalliske. I Templet i Lyngby er der dobbelt op på drikke horn og langt skæg, når Svartsot og Vanir tager på togt. Genren har fået lidt af en opblomstring de senere år, ikke mindst herhjemme, formoder Thulesen Dahl er glad for at man hylder ægte danske rødder på den måde… fra dengang landegrænser var et mere løst koncept og pænt åbne. Any way, frem med de dansesko der kan holde til folke/vikinge-dans!

Templet // d. 6/9 // Kl. 21.00 // 100 kr.

Lørdag kan du også smutte en tur på High Voltage, hvor Zoo Me Now holder single-release party for, ja, deres nye single – der reklameres også med fremvisning af musikvideo og gratis velkomst pils. På plakaten er også engelske The Senton Bombs og Aarhus/Herning rockerne Kjurious.

High Voltage // d. 6/9 // KL. 22.00 // 70 kr.

Som afslutning på denne omgangs koncert kig tager vi et lille elegant hop tiul tirsdag og lander på Loppen igen, hvor de psykedeliske country rockere Pink Mountaintops kigger forbi. Det lyder spændende nok i sig selv, men hold også øje med opvarmningen, som det unge og relativt nystartede Aalborg band Caved Crow står for. Bandet har kun eksisteret siden begyndelsen af året, Jonas oplevede dem live på årets Spot Festival, og jeg på Uhørt Festival for en månedes tid siden. Det kastede en 4-stjernet anmeldelse af sig, som han læses HER, hvor bandets ulmende og afdæmpede toner viste et ungt orkester med masser af potentiale.

Loppen // d. 9/9 // Kl. 20.30 // 100 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleTainted Lady: Rock Is Dead **** (4/6)
Next articleCrowbar – Walk With Knowledge Wisely – 4/9 – 2014

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.