Home Koncerter Koncerter i KBH, uge 13

Koncerter i KBH, uge 13

2619
0

Påsken står for døren (hvis “den” da kan det?), og det gør også en hulans masse fine koncerttilbud rundt omkring i København og omegn. Lad os træde klampen i bund og få så mange med i farten, som muligt.

Vi lægger ud med onsdag aften, hvor man kunne tage et smut i Huset KBH, som gæstes af Demob Happy. Bandet sammenlignes med alt fra tidlig Kings Of Leon, QotSA og noget med Nirvana, og har åbenbart lidt NME hype i ryggen… så det er helt sikkert ikke noget for mig. Det skulle ikke lyde som en sviner, men…. yeah. Support navnet er til gengæld værd at tjekke ud, det er nemlig den dynamiske danske trio LSD On CIA – som nok kunne fortjene lidt mere hype!

Jeg røg i tur i deres rock-centrifuge af en debutplade tilbage i november sidste år, en ganske vanvittig tur, tilsyneladende uden regler og bånd, som jeg måtte smide 5 stjerner efter:

“Hvad har vi så med at gøre? Ja…. lad os remse op, tænk alt fra Arctic Monkeys, Muse, lidt Queens of the Stone Age, Jack White, Franz Ferdinand, Tiger Tunes (eller ligeledes dansk Plök), endda lidt ekkoer af Prince og Rage Against The Machine, samt noget “core” og progrock. Sprængt til atomer og sat sammen påny, til et lydbillede der ikke blot lyder ganske originalt, men nok mest overraskende af alt, ikke virker overlæsset, eller usammenhængende”. Læs hele anmeldelsen HER

Musikcaféen // d. 25/3 // 21.00 // 60 kr.

Templet i Lyngby byder på dobbelt op på tysk i form af Downfall of Gaia og Der Weg Einer Freiheit. Førstnævnte manøvrerer rundt mellem genre som crust-punk, rock, noget black og beskidt sludge, sidstnævnte er….. metal? Atmosfærisk black metal måske?

Templet // d. 25/3 // Kl. 21.00 // 80 kr.
Onsdagens sidste tilbud finder vi i Amager Bio, hvor canadiske Devin Townsend og band kigger forbi. De gæstede Voxhall i Aarhus onsdag i sidste uge, hvor Jonas var på pletten og havde en ganske fornøjelig aften i underholdende selskab. I sin 4-stjernede anmeldelse skrev han blandt andet:

“Det var en lidt ujævn aften, med en lidt blandet lyd, men de gode øjeblikke og Devin’s overbevisende showmanship hiver koncerten op på 4 store stjerner, for det var ganske enkelt gennemprofessionelt, det der blev leveret, og samtidig føltes det også personligt. Det var kort fortalt hyggeligt at være i selskab med Devin Townsend Project, og Devin Townsend selv er sgu en entertainer af Guds nåde”. Læs hele anmeldelsen HER

Support: Shining + Periphery

Amager Bio // d. 25/3 // Kl. 19.00 (døre) // 230 kr.

Vi hopper til Loppen, der får besøg af selveste Evan Dando torsdag aften. Dando brød igennem som frontmand for The Lemonheads tilbage i de tidlige 90’ere, og har siden ført en, måske, lidt ujævn musikalsk tilværelse. Højdepunktet har nok været det roste solo-album Baby I’m Bored fra 2003, efterfølgende har The Lemonheads været gendannet, ligesom Dando har turneret solo.

Support: Sara Johnston

Loppen // d. 26/3 // Kl. 20.30 // 120 kr.
I Store Vega er der danske legender på programmet, når The Savage Rose tropper op torsdag aften, med albummet Roots of The Wasteland fra sidste år og en succesfuld og rost efterårsturné i bagagen. Frontkvinde Annisette har omgivet sig med et hold af hovedsageligt yngre musikalske kræfter, der dog har spillet sammen i bandet i næsten 10 år – så det er ikke et hold grønskollinger med en veteran i bagkæden, der udgør The Savage rose anno 2015.

Store Vega // d. 26/3 // Kl. 20.00 // 280 kr.

Tager man en tur tilbage til Lyngby og Templet, så kan man opleve King Dude og Of The Wand And The Moon. King Dude spænder over britisk folk, americana, folk, blues og endda lidt heavy metal. Of The Wand And The Moon oplevede jeg sidste år til Heavy Days In Doomtown i Ungdomshuset, hvor jeg blandt andet skrev:

“Of The Wand & The Moon er på mange måder en særpræget musikalsk størrelse og blanding af genrer, og også et navn der musikalsk stak noget ud i det tunge program. Gruppens berettigelse på plakaten kommer i form af forsanger Kim Larsens dybt rumlende vokal, og de dystre stemninger der fremmanes i musikken. Rent musikalsk er det ikke specielt hårdt, det bandet leverer, de spiller en form for dunkel highway americana, med godt med synth lagt ovenpå, højtragende kvindevokal, der mest bare bruges som et ekstra instrument med “årh årh årh” passager – samlet set et meget filmisk univers bandet opererer i”.

Templet // d. 26/3 // Kl. 20.00 // 100 kr.
Så er vi nået til Ugens Anbefaling og sidste punkt torsdag, Indiciplinarian Label Night Stengade. Det lille pladeselskab har de seneste par år markeret sig med en række hårdtslående kvalitetsudgivelser, som også har scoret højt på stjerneskalaen hos os. Denne aften får man lov til at smage på 3 bands fra selskabets menu, i form af Fossils, Anti Ritual og Piss Vortex.

Den kød-gale instrumental-duo Fossils gør sig i energisk støj-rock, som vi indtil videre har anmeldt 2 udgivelser fra. Først blev det til topkarakter og hele 6 stjerner fra Thomas for deres Flesh Hammer album fra begyndelsen af 2014. Senest måtte de nøjes med halvdelen og 3 stjerner fra Jonas for The Meating, hvor de genindspillede numre fra deres første album med en række gæstevokalister.

Anti Ritual har jeg selv haft fornøjelsen af, at blive lavet til hakkekød af på deres selvbetitlede EP, der udkom i april sidste år. I den 5 stjernede anmeldelse lød det blandt andet:

“Det nye københavnske hardcore/sludge/metal bæst Anti Ritual har så meget anstændighed, at de kun tildeler én brutale klø i 16 minutter på deres rasende debut EP. Men det er lige før man ligger rallende og tigger om mere, når overfaldet er overstået, for musikalsk er det intet mindre end fremragende, det bandet leverer”. Læs anmeldelsen HER

Sidste servering er beslægtede Piss Vortex, som også blev belønnet med 5 stjerner, denne gang for et helt album, som jeg anmeldte i slutningen af sidste år. Kompromisløs grind/hardcore, sådan:

“Det er en af den slags plader, hvor jeg kunne få tømt lageret for grumme tillægsord og metaforer inden jeg nåede halvvejs igennem de enkelte sange, og ikke kun fordi jeg muligvis har et lidt begrænset ordforråd! For det her er eddermame grove og svært fordøjelige løjer, hvor man tager sig i gentagende gange at tænke, “ok, hvad fanden har JEG egentlig gjort for at fortjene det her?”.” Læs resten af anmeldelsen HER

Stengade // d. 26/3 // Kl. 20.00 // 60 kr.
Hvis du er blevet høvlet i gulvet, eller splattet mod væggen, på Stengade, så er der mulighed for, at høre lidt blidere toner på spillestedet, fredag. Her kigger drømme-pop/retro-rockerne Quick Quick Obey nemlig forbi. Thy-drengene har allerede haft lidt medvind rundt omkring, blandt andet med en optræden på sidste års Spot Festival, hvor Jonas også fangede dem til et interview om løs og fast.

På plakaten denne aften er også den live-debuterende pop-croon duo Gents og Drengebande som solo i form af frontmand og sangskriver Thomse.

Stengade // d. 27/3 // Kl. 20.00 // 80 kr.

I Pumpehuset er der eksotiske indie toner at finde, eksotiske indie toner fra Østeuropa endda! Hvor ofte får vi lige besøg fra et indieband fra Estland? Ewert and The Two Dragons præsenteres endda, som et af de allerstørste indenfor estisk indie-rock. Hvor meget man skal lægge i det udsang ved jeg ikke, ligesom bandet er komplet ukendte for mig – men min nysgerrighed er pirret!

Support: Santiago

Pumpehuset // d. 27/3 // Kl. 20.00 // 130 kr.
Lygten Station er der… hmmm… ja…. Soen, Lizzard og Pinchbeck. Soen’s præsentation er noget for sig selv, så jeg copy/paster lige hele herligheden som RIOT Concerts har skrevet, der da nok vist LIGE taler for sig selv:

“Før man siger Hulk, Batman og Spiderman – så siger man Opeth og Amon Amarth… måske ikke så meget mere som man har gjort, for de mistede en del spind, flagermus og grønhed da deres trommeslager Martin Lopez skred og råbte “TALK TO THE HAND MOTHERFUCKERS!” og cirklede i cirkler med massevis af cirkelspark så alle blev rundtossede…! OK! Det er ikke helt rigtigt – og nok heller ikke så sejt, at have en superkraft som bare var cirkelspark… ja, mon ikke der ville være en del ninjaer der ville fnise lidt hoverende bag deres ninja røg? Men manden som måske nok ikke engang kan lave et cirkelspark i virkeligheden – det er Martin Lopez – og han kan saaaaaatme spille trommer.

Nå, men et kedeligt faktum er, at Martin Lopez han skred fra Opeth og Amon Amarth, fordi han blev træt af kødboller og ikke fattede hvad de sagde, og så fandt han en mand som græd på gaden – og han hed Steve DiGiordio. Han var også vildt ked af at han var nødt til at forlade både Death, Testament og Sadus… for han havde bare fået nok, da alle bandsne bare ville spise Surstrømning HELE TIDEN…

Hvad ikke så vigtigt er, at de har lavet de der to albums – Cognitive Fin (2012) og Tellurian (2014) – og det er fint nok. Som det jo er med svenskerne i Sverige, så vil de jo også gerne være med til ALT, og derfor så var der så to mænd som også gerne ville spille musik sammen med Martin Lopez og Steve DiGiorgio – og de to ærkesvenskere hedder Joel Ekelöf og Kim Platbarzdis.

Hvad der endte med at være vildt tragisk er, at DiGiorgio var blevet afhængig af Surströmning, og blev grundet misbruget bedt om at forlade Soen i 2012 – men bandet valgte at tilknytte Stefan Stenberg… som vi i RIOT er lidt usikre på hvorfra har sin oprindelse”.

Jaså!

Lygten Station // d. 27/3 // Kl. 20.00 // 90 kr. (forsalg), 120 kr. (døren)
Lørdag lægger vi ud med en tur tilbage på Loppen, hvor der er female fronted punk attack! Melodisk street punk fra X Teenage Rebels, punk rock fra Polio and Julie og scrap rock fra Goodbye Kitty K. Sidstnævnte har vi både anmeldt og omtalt en del gange tidligere, det materiale kan du finde HER, miav.

Loppen // d. 28/3 // Kl. 21.00 // 50 kr.

Michael Falch. Michael Falch…?! tænker nogen sikkert så. Ham der skuespilleren, der sang lidt pop i 80’erne? Ja, også ham, men selvsamme sanger som de seneste år har gennemført lidt af et kunstnerisk comeback. Falch var i første omgang succesfuld op gennem 80’erne og start 90’erne, både som solonavn og som del af gruppen Malurt. Derefter fulgte en del år med personlig og kunstnerisk deroute, og den “klassiske” fortælling om faldet fra tinderne og trøst i flasken. Men Falch fik samlet sig selv op, blev tørlagt og har siden midt 00’erne udsendt en række virkeligt stærke og personlige plader.

Dem kan du, forhåbentlig, får nogle lækkerbiskener fra lørdag i Store Vega.

Store Vega // d. 28/3 // Kl. 20.00 // 250 kr.
Inden tiden og pladsen løber ud, så tager vi lige et smut lidt ud af midtbyen (jeg er fra Jylland). Først til Viften i Rødovre, der lørdag lægger scene til Love Shop. Jens Unmarck og hans nyeste version af Love Shop kigger forbi med deres nyeste album, Kærlighed og Straf, der generelt blev godt modtaget af pressen. Jeg har ikke hørt den, endnu, mit Love Shop behov blev dækket i årene omkring årtusindeskiftet, hvor jeg dyrkede pladerne DK, Go, Anti og National ganske voldsomt, og fik set bandet….. MANGE gange live. Alt for mange storslåede oplevelse til at vælge imellem, men deres “afskedskoncert” på Roskilde’s Odeon Scene en sen nattetime i 2004, var nu noget ganske specielt. Ikke mindst det ulykkeligvis endte med at blive sidste koncert med et Love Shop der indehold både Unmack, Hilmer Hassig og Henrik Hall.

Siden genopstod bandet, hvor jeg også har fanget dem live et par gange, uden at det helt har været det samme for mig. Jeg, og de, er nok bare “kommet videre” og gået i hver sin retning. Alle har en drøm at befri og alt det der. Men turnépremieren på den igangværende tour fik hele 6 stjerner af selveste Steffen Jungersen, så de kribler da lidt i mig igen.

Viften // d. 28/3 // Kl. 20.00 // 217 kr.

Sidste stop i denne omgang bliver Forbrændingen i Albertslund, der lørdag disker op med 3 gange metal. Øverst på plakaten står gode gamle Raunchy, som jeg efterhånden også har fået set nogle gange, og i forskellige konstellationer. Deres hybrid metal, med elementer fra både core, død, industrial og det melodiske, er med årene blevet mere og mere “poppet”, uden at det skal være et fy-ord på nogen måder. For bandet høster stadig glimrende anmeldelser, både live og på plade.

Support: SpitAnger + Blastroid

Forbrændingen // d. 28/3 // Kl. 21.00 // 109 kr.
Af Ken Damgaard Thomsen

Previous articleThe Driftwood Sign: EP ★★★☆☆☆
Next articleBellhound Choir – Selfloathing – 26/3 – 2015

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.