Home Seneste Februar 2015 - Nyheder Koncerter i Aarhus, uge 8

Koncerter i Aarhus, uge 8

2316
0

Der er for alvor damp under koncertkedlerne igen i Aarhus i denne uge, hvor du kan få alt fra amerikansk country/folk-rock til en ordentlig skylle dansk black metal.

Onsdag d.18. februar

Vi starter ugen onsdag aften, hvor der såmænd både er et amerikansk og et dansk bud til de musikhungrende. På Atlas kan man opleve amerikanske Hiss Golden Messenger, der har har fået en masse positiv opmærksomhed for sine seneste udgivelser. Sidste år udkom Lateness of Dancers, som jeg selv anmeldte her på siden:

Lateness of Dancers har måske ikke Haw‘s mere ildevarslende og mørke øjeblikke, men alle ti sange er alligevel medrivende på deres egen, stille country-rockede måde. Taylor bakkes fint op undervejs af de forskellige musikere, og når Sauser-Monnig’s vokal ind i mellem bakker op, fører det sangene et luftlag op. Her er ingen svulstige instrumentaludladninger, blot en organisk helhed med Taylor i centrum. Lateness of Dancers virker på en måde tidløst – det kunne lige så godt være indspillet for 20 eller 10 år siden, men det er netop også en del af kvaliteten”

5 stjerner og en 4. plads på min årsliste over udenlandske udgivelser blev det til, og her skal der lyde en varm anbefaling om at tjekke Hiss Golden Messenger ud onsdag aften. Phil Cook står for opvarmning.

Atlas, døre kl. 19, start kl. 20, 120 kr. 
Andetsteds i byen, på Fatter Eskil, er der rock for alle pengene når Paper Tigers lægger vejen forbi. Retro-rockerne har i et interview her på siden selv formuleret følgende svar på, hvorfor man skal troppe op til deres koncerter: “Fordi vi er Danmarks bedste til netop at spille live. Vi mener selv at vi er Danmarks bedste liveband, og der er ingen tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før at den brede befolkning også opdager det. I modsætning til flere andre som også kalder sig Danmarks bedste liveband, så leverer vi et show fra hjertet, og ikke noget som er aftalt på forhånd”. 

Paper Tigers’ debutalbum, Head Over Heels, fik 4 stjerner af Ken tilbage i november. Med som opvarmning har papirtigerne den lokale trio Velvet Volume, som også er leveringsdygtige i heftige live-koncerter. Det er efterhånden halvandet år siden jeg så dem for første (og indtil videre eneste) gang på HeadQuarters, men de er næppe blevet mindre dygtige i mellemtiden.

Fatter Eskil, kl. 20, 40 kr. (+ gebyr)

http://youtu.be/qEvgo8vAqR8

Torsdag d.19. februar

Torsdag kan du også fange dig lidt rock, hvis du smider snøren ud på HeadQuarters. Folk-pop/rock kvartetten The Grenadines er på plakaten, og de er aktuelle med debutalbummet Fools, et album Thomas anmeldte til 3 stjerner tidligere denne måned, hvor han roste håndværket, men efterlyste flere mindeværdige øjeblikke. Måske der kommer nogle flere af dem til koncerten?

HeadQuarters, kl.19, 40 kr. 
Fredag d.20. februar

Fredag byder også på flere tilbud. Vi starter med stoner-rock veteranerne Monster Magnet, som gæster Voxhall. Bandet har efterhånden mere end 25 år på bagen og en masse udskiftninger. Det er dog stadig Dave Wyndorf, der er i front for løjerne. Og skal man dømme ud fra Ken’s anmeldelse af 2013-albummet Last Patrol, så har bandet stadig styr på det med at skrive svedige stoner-rock numre.

Som opvarmning får du endda et særdeles stærkt navn oveni hatten, nemlig svenske Bombus, som selvsamme Ken oplevede på Beta i november sidste år. De spillede også på sidste års Roskilde Festival, hvor de ligeledes efterlod et positivt indtryk.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 200 kr. 
Anderledes afdæmpet er det på nabospillestedet Atlas, hvor danske Broken Twin alias Majke Voss Romme spiller. Debutalbummet May udkom til ros både herhjemme og internationalt sidste år, hvor Broken Twin spillede en masse koncerter, blandt andet på Spot Festival. Musikken er dæmpet og dybfølt og centreret om Majke Voss Romme’s vellydende vokal.

Atlas, døre kl. 20, start kl. 21, 140 kr. 
Endelig er der også dansk americana på NyV58, hvor The Consolation spiller. Gruppen barsler med deres egentlige debutalbum (de har tidligere udgivet et album under navnet Rough Sketch Consolation), som står til udgivelse i april.

NyV58, kl. 20, 50 kr. 

Lørdag d.21. februar

Lørdag byder på tungere toner, og her er første bud canadiske Cryptopsy, som spiller brutal, men teknisk sublim, dødsmetal. De har eksisteret i over 25 år, og seneste album er selvbetitlet og fra 2012. Dem kan du høre på Voxhall.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 160 kr.
På Radar får du hele fire danske bands fra den mørke ende af metallen. Alle fire har fået rigtig mange roser, især Solbrud, som sidste år fik sig lidt af et gennembrud med deres andet album, Jærtegn, der blev anmeldt til høje karakterer hos blandt andet Politiken, og selvfølgelig hos os, hvor Ken skrev: “Jærtegn lever til fulde op til betydningen, et “overnaturligt, ofte guddommeligt varsel om kommende dramatiske hændelser”, for Solbrud’s opstigning til toppen med dette album, er en både højdramatisk imponerende bedrift, og de fortjener at nyde udsigten”. Det blev også til en prominent 2. plads på Ken’s danske årsliste sidste år, hvor et andet af aftenens bands, nemlig Redwood Hill såmænd indtager førstepladsen. De høstede 6 stjerner hos Mr. Black (Ken) for sidste års Collider. Der er vist ikke så meget andet at sige end: Få dem set.

LLNN er sørme også blevet anmeldt af selvsamme Ken, og det for ganske nylig, da han uddelte 5 stjerner til EP’en Marks, for deres “post-apocalyptic dark hardcore metal”. Skramlet, koldt og metallisk, men også storladent, melodisk og otherworldly, lyder beskrivelsen meget kort. Endelig er lokale Sunken også på plakaten, og her kan jeg så tale lidt med – jeg oplevede nemlig bandet varme op for Deafheaven tilbage i august på Voxhall. Lyden og virkemidlerne er ikke helt ulig Solbrud’s, så det bliver en mørk og tung aften, for dem der tør på Radar. Vi giver det også titlen Ugens Anbefaling herfra.

Radar, døre kl. 20, start kl. 20.30, 80 kr.
Endelig er der Battle of the Bands på Backstage, hvor et par GFRock-bekendte er blandt deltagerne. Således har vi tidligere anmeldt både Morten Bach Band og Five Dollar Justice, sidstnævnte i december sidste år, hvor jeg skrev: “Five Dollar Justice lyder som det de er. En håndfuld gutter, der kan lidt at spille hård rock og gør det med nerve og sjæl. At produktionen så ikke er skarptsleben er til at leve med, og Broken Hearts ‘n’ Bottles viser at bandet faktisk også mestrer at skrue nogle medrivende rockskæringer sammen”.

Ud over de to nævnte bands, som i øvrigt begge spillede til vores eget arrangement på Backstage for halvandet år siden, og der gjorde de det naturligvis glimrende, er de andre navne på plakaten lørdag: Faun Legacy, Lesson No. 1, Another Nice Knockout, LYRA og Thunderborg.

Backstage, døre kl. 19, start kl. 19.30, pris: ?

Det var ugens tilbud – tjek det ud!

Af Jonas Strandholdt Bach

Previous articleGrumpynators – The Stalker – 17/2 – 2015
Next articleCarl Barât and The Jackals: Let It Reign ★★★☆☆☆

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.