Home Koncerter Koncerter i Aarhus, uge 43

Koncerter i Aarhus, uge 43

1781
0

Vi har atter engang snuset lidt rundt på spillestedernes hjemmesider og gravet en omgang rocktilbud frem i Aarhus. 

Torsdag

Vi starter med en solid omgang metal på Radar. Her kan du nemlig få en tredobbelt teknisk metalskalle af Scamp, Diamond Drive og Vallis Mortem. De lokale tech-metallere Scamp udsendte tilbage i 2008 et rost debutalbum, mens de to øvrige navne har mere nylige udgivelser på samvittigheden. Diamond Drive udgav i maj sidste år Temporality, som høstede 5 stjerner i Kens anmeldelse, og blandt andet fik disse ord med på vejen:  “Det er metal nok visse steder til at stimulere metalfolket, og hårdt rockende nok andre steder, så folk der ellers ikke er de store metalhoveder kan være med. Og det uden at sætte sig mellem to stole. Om noget fremstår bandets lyd homogen og sammenhængende hele vejen gennem Temporality, selvom der veksles flittigt mellem det hårde og mere bløde”.

Sørme om ikke Ken også havde fornøjelsen af Vallis Mortem’s Last Sundown Is Forever fra august i år. De fik også 5 stjerner med hjem til Horsens, og blandt andet disse bevingende ord: “Det er Bay Area Thrash med en rå, kantet og upoleret lyd, så man næsten skulle tro at Horsens knægtene rent faktisk VAR fra den tid – udover at lydkvaliteten på den Jacob Bredahl producerede skive lige er lidt mere klar end de grumsede 80’er plader. Her er vilde riffs, fed vokal og varierede kompositioner, hvor bandet spænder fra speed til det mere groovende indenfor thrashen. Æltet sammen, så blandingen holder sammen uden kunstige tilsætningsstoffer. Originalt synes jeg måske ikke det er, men den overbevisning og attitude det leveres med, kompenserer til fulde for dette”.

Skal vi ikke bare kalde det ugens metaltilbud, og Ugens anbefaling? Jo, jeg synes jeg hører et højt og rungende bekræftende metalbrøl i det fjerne.

Radar, døre kl.20, start kl. 21, 90 kr. 

Eller nej? Samme aften er der nemlig også et andet tredobbelt metaltilbud at finde på Backstage. Der får du Empire of DoomBersærk, også anmeldt til 5 stjerner af Ken, og blandt andet kategoriseret som “traktor rock, hedninge hegn og dansksproget stonerrock” og Barricade, som jeg selv tildelte 4 stjerner for deres album Terrorlight fra sidste år. Et album, der leverer medrivende sludge/hardcore.

Backstage, døre kl. 20, 50 kr (kun kontant)
Fredag

Synes du lige det er grov nok med det råberi og støjen, så kan du tage på selvsamme Radar fredag i stedet. Her er nemlig alternativ pop/rock med duoen Cancer, som består af Nikolaj Manuel Vonsild fra When Saints Go Machine og Kristian Finne Kristensen fra Chorus Grant. Som opvarmning får du lokale Suns of Satan, der trods det grumme navn bevæger sig i et relativt afdæmpet og eksperimenterende univers. I maj sidste år udgav de debutalbummet Sidespring, som jeg selv havde til anmeldelse. Det kastede 3 stjerner af sig og blandt andet følgende ord: “(…) de indspilninger  har fået et ekstra lag i Tucson, Arizona, hvor medlemmer fra Giant Sand og Golden Boots har bidraget. Det har resulteret i et lydbillede, der er fyldt med små detaljer frembragt af legetøjskeyboards, afrikansk percussion, twang-guitarer med rumklang, med mere”.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 120 kr. 

På HeadQuarters er vi det progressive og eksperimenterende rockhjørne. Her er to bands på plakaten, nemlig neo-psykedeliske Turquoise Sun og de storladne prog-rockere Liserstille. Sidstnævnte har vi stillet ind på i et par omgange, senest da de udsendte Flight of Belljar for et års tid siden, et mini-album Ken havde fornøjelsen af og udstyrede med 4 stjerner, men dog alligevel var lidt ambivalent: “Liserstille og deres musik rummer så mange følelser, at man godt kan føle at der ikke rigtig er plads til ens egne som lytter. Det ER Liserstille’s univers, så kan man tage en flyvetur med dem som passager, eller lade være, men kaptajn på turen bliver man aldrig. Ruten er stukket ud, kursen holdes med sikker hånd og stålsat vilje. Dele af turen er helt afgjort smuk og seværdig, men af og til føler man sig reduceret til handlingslammet tilskuer og ikke en deltager. Hvis Liserstille er en musikalsk legeplads, så er den stadig kun for de indviede eller inviterede. Igen tvivl om, at der er tale om ekstremt flot musik leveret af dygtige musikere, men det er bare sjældent jeg bliver rigtig grebet af det, rives med uden forbehold og påvirkes emotionelt”. Hvor flyveturen går hen fredag og hvilken rolle du får på den, finder du kun ud af ved at hoppe på.

HeadQuarters, døre kl. 19, 60 kr. 

På Voxhall samme aften kan du også få dig et energisk live-show med Reptile Youth, som oveni i billetten (eller faktisk på den) giver en downloadkode til deres nye album. Det er da service. 4 Guys From The Future varmer op.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 150 kr. 

Tre gange metal er der igen på Backstage, denne aften med Psy:Code, The Absent og 9000 John Doe, senest anmeldt her på siden af Ken for Redneck Is The New Black for 3 uger siden. 4 stjerner blev det til og blandt andet disse ord: “Det her er et album der lyder, lugter og smager af rødt kød, dåsebajere og prut og sved”.

Backstage, døre kl. 20, koncert kl. 21, 70 kr (kun kontant)
Lørdag 

Et tredobbelt tilbud finder vi også lørdag på Radar. Her er der dog tale om alternativ pop/rock, når Annasaid går på med albummet Rite de Passage i baghånden, ligesom du også får opvarmning ved Lucid Lions og Hollow Hollow.

Radar, døre kl. 20, start kl. 21, 80 kr. 

Du kan også veksle sparepengene til en koncertbillet på Voxhall samme aften, hvor efterhånden garvede The Blue Van er hovednavnet. Bandet udgiver i år 10 singler, som tilsammen udgør et album og har på det seneste søgt et mere soulet udtryk end tidligere tiders rendyrkede retro-rock. Live er den dog næppe smidt helt over bord. Som opvarmning får du den råt rockende pige-trio Velvet Volume.

Voxhall, døre kl. 20, start kl. 21, 170 kr. 

Endelig kan du også opleve selvsamme Velvet Volume, samt Sonja Hald, As Poems Go og Bunker selvsamme aften på Fatter Eskil, hvor finalen til årets Fatter Eskil Pris afvikles. Vinderen hiver blandt andet 25.000 kr hjem. Ugens upcoming rockbrag.

Fatter Eskil, døre kl. 19, 40 kr. + gebyr (i forsalg)

http://youtu.be/uPiAbjsGT9g

Det var hvad ugens rundtur bød på, medmindre du har billet til den udsolgte koncert med War on Drugs på Voxhall søndag. I så fald, god fornøjelse der også!

Af Jonas Strandholdt Bach

 

Previous articleDead Soul – Find That Man – 23/10 – 2014
Next articleSkin Tuxedo: The Ladder ** (2/6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.